Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Mer enn 1 av 4 arbeidere ville flytte for en jobb

Anonim

Mens arbeidsmarkedet har forbedret seg, og arbeidsledigheten har svingt på eller rundt rekordnivåer, kan jobben du ønsker, ikke være der du bor. Det betyr at hvis du ønsker å forfølge bestemte arbeidslinjer, må du kanskje flytte.

Omtrent en fjerdedel av jobbsøkere (28, 5%) er i det minste villig til å underholde ideen, ifølge Glassdoors nylig utgitte rapport "Metro Movers: Hvor er amerikanerne flytte til jobb, og er det verdt det." Studien av mer enn 668 000 søknadsansatte på Internett viste at over 1 av 4 jobbsøkere søkte på stillinger utenfor metroområdet der de bor i dag.

"Å plukke opp livet ditt og flytte for en jobb er en stor beslutning, " sa glassdirektør dr. Andrew Chamberlain, som gjennomførte studien. Chamberlain fortsatte: "Men i et arbeidsmarked hvor arbeidstakere har stor etterspørsel og mange arbeidsgivere er ivrige etter å ansette, vil arbeidsgiverne som forstår hvor talent går og hva som påvirker dem til å vurdere et trekk, få rekrutteringsfordeler."

Hva får folk til å flytte?

Mens lønn er en faktor, er kultur den største grunnen til at folk vil vurdere å flytte for en jobb. Rapporten viste at et selskap som tjener en ekstra stjerne på Glassdoor for sin samlede rating, gir en fordel i å overbevise folk om å flytte det er seks ganger høyere enn å tilby $ 10.000 mer i lønn.

Det er fornuftig fordi en arbeidstaker kan ta en sjanse til et mindre anerkjent selskap i sin egen bakgård. Flytting til en dårlig vurdert arbeidsgiver forener risikoen din og kan gi deg en dårlig jobb i en ukjent by.

Lønn kan spille en rolle i fristende jobbsøkere å ta et trekk, men bare på en svært liten måte. En ekstra $ 10.000 i grunnlønn gjorde bare kandidater et halvt prosentpoeng mer sannsynlig å bevege seg, ifølge studien.

Hvem er villig til å flytte?

Menn er 3, 3% mer sannsynlig å flytte enn kvinner, og unge arbeidstakere er mest sannsynlig å være villige til å flytte. Faktisk, for hvert tiår eldre får en kandidat, er han eller hun 7 prosentpoeng mindre tilbøyelige til å bevege seg.

Det er fornuftigt fordi folk blir eldre, utvikler de røtter og forvirring i samfunnet der de bor. De kan ha en partner med en jobb, barn i skolesystemet eller andre langsiktige bånd som gjør det vanskeligere å forlate.

"Dette betyr at arbeidsgivere må kaste opp rekrutteringsarbeidet for grupper som er minst sannsynlig å bevege seg - for eksempel kvinner eller flere eldre arbeidstakere - og har enten god kultur eller sterke tilbud eller fordeler, " sa Chamberlain.

Hva burde du gjøre?

Det er en stor sak å flytte på jobb, men det er ikke noe du burde være redd for. Hvis en bedre mulighet eller karrierevei presenterer seg, veier kostnadene, personlige hensyn og andre faktorer. Hvis det er fornuftig, omfavne endringen og foreta flyttingen.

Hvis du leter etter en jobb og er villig til å flytte, gjør det klart for potensielle arbeidsgivere. Det er ikke nok å bare søke om out-of-market jobber. Forklar i vedlegget at du er villig til å flytte. Hvis du har et slips i området der jobben er, nevner du det.

Å være geografisk fleksibel åpner opp flere muligheter. Det kan forandre løpet av karrieren din og gi deg sjanser du ikke ellers ville ha fått.