Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Microsoft bare scoret en stor sky vinner mot Amazon

Anonim

Retail gigant Walmart

(NYSE: WMT)

annonserte et stort partnerskap med Microsoft

(NASDAQ: MSFT)

i dag en som tar sikte på å utvide Walmarts posisjon i e-handel i sin innsats for å utfordre Amazon.com

(NASDAQ: AMZN)

helt dominans. Walmart sier det ser ut til å "ytterligere akselerere Walmarts digitale transformasjon i detaljhandel", og planlegger å utnytte Microsoft Azure som en kritisk del av denne strategien.

Det er imidlertid verdt å merke seg at dette er en mye større seier for Microsoft enn den er for Walmart.

Walmart er den største fisken

Som en del av partnerskapet vil Walmart utvide sin bruk av Microsoft-skygtjenester, som nå omfatter bruk av maskinlæring, kunstig intelligens og forretningsanalyse for både eksterne og interne formål. Walmart har allerede brukt Microsoft-tjenester i andre deler av virksomheten, sannsynligvis blant annet Office 365, blant annet produktivitetstilbud.

Selvfølgelig har Amazon den største cloud computing-plattformen i verden med Amazon Web Services (AWS), men det siste som Walmart vil gjøre er å støtte sin største trussel på detaljhandel og e-handel. Walmart trenger å få cloud computing-tjenester fra et sted, så å velge noen som ikke heter Amazon er egentlig ikke store nyheter for Walmart. Men ser som hvordan Walmart forblir nr. 1 i Fortune 500 med mer enn en faktor på 2, det er en stor gevinst for Microsoft.

I et relatert intervju med The Wall Street Journal, sa Microsofts CEO Satya Nadella at de to selskapene har felles interesse i å konkurrere med Amazon "er helt sentralt i dette." Nadella kvalifiserte denne utsagnet ved å tenke på: "Hvordan får vi mer innflytelse som to organisasjoner som har dybde og bredde og investeringer for å kunne utrømme vår respektive konkurranse?"

"[R] espective competition" er den operative setningen der, da Microsoft egentlig bare bryr seg om sin sky konkurranse med AWS fordi den har en begrenset tilstedeværelse i detaljhandel. Microsoft har etablert en sterk nr. 2-posisjon i cloud infrastrukturmarkedet, foran Alfabet- datterselskapet Google, men fortsatt fortsatt AWS med en betydelig margin. Se ikke lenger enn disse siste estimatene fra Canalys på de tre største leverandørens respektive markedsandeler, som samlet sett representerer 55% av markedet.

Azure knuser den

Microsoft har kjørt veldig godt i å øke sin Azure-virksomhet, med Azure-inntektsveksten 93% siste kvartal (89% i fast valuta). Vi har sett flere og flere av disse typer kunngjøringer (som Fitbit og Google), og det vedvarende temaet blant dem er at det er mindre om hva kunden (Walmart, i dette tilfellet) får, som AWS, Azure og Google Cloud er alle ganske sammenlignbare når det gjelder funksjonssett og prising.

Det handler snarere om plattformene for sky infrastruktur som konkurrerer om et massivt marked som fortsatt vokser til forbausende priser: Markedet vokste 47% til 17 milliarder dollar i første kvartal. Microsoft er fortsatt i ferd med å fange opp, og å vinne Walmart hjelper definitivt.