Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

McDonald's Culls er selskapets arbeidsstyrke

Anonim

Alle mennesker kan være koblet til hverandre med bare seks grader separasjon, men inntil nylig adskilt åtte lag av ledelse McDonald's Corporation

(NYSE: MCD)

feltkonsulenter fra konsernsjef Steve Easterbrook. Som Wall Street Journal rapporterte i forrige uke, vil McDonalds snart innlede en ny runde bedriftsoppsigelser som vil flate videre operasjonsstrukturen, fjerne to mellomledelseslag mellom feltkonsulenter og selskapets administrerende direktør. Antall avskedigelser vil ikke bli avslørt før en ansattes rådhusmøte skal avholdes i morgen (12. juni).

Kuttene er en del av McDonalds initiativ til å trimme salgs-, general- og administrasjonskostnader med $ 500 millioner fra en 2015-base på 2, 6 milliarder dollar. Da denne planen først ble annonsert i slutten av 2015, antyder McDonalds at "størstedelen" av besparelsene ville bli realisert innen utgangen av 2017.

Denne påstanden viste seg å være ambisiøs, og det gjorde selskapets krav i 2016 at ytterligere 5% til 10% i reduksjoner fra gjenværende 2015-base (tilsvarende $ 100 millioner til $ 200 millioner) ville bli realisert innen utgangen av 2019.

For tiden har McDonalds gått tilbake til sitt opprinnelige mål. Den forventer å vinne 500 millioner dollar i kostnadsreduksjoner - og ikke mer - innen utgangen av 2019, og har kumulativt fullført $ 300 millioner av kutt i slutten av fjoråret. Barbering av en femtedel av bedriftens overhead uten å miste effektivitet er ikke noe småprosjekt, så investorene bør være fornøyd når dette merket er oppnådd neste år, til tross for revisjonene og glidende mål.

Likevel er denne siste iterasjonen av kostnadsbesparelser, i form av reduksjon av antall ansatte, omtrent mer enn å nå et lovet finansielt nummer. Som en McDonalds talsmann sa til Reuters i forrige uke, sier vi: "Vi legger inn en ny amerikansk feltstruktur som vil bedre støtte våre franchisetakere, og vil sikre at McDonald fortsetter på vei til å være mer dynamisk, nimble og konkurransedyktig."

Dynamikk, nimbleness og konkurranseevne har vært ledende prinsipper helt siden Easterbrook tok over rormen til hurtiggiganten i 2015. Det er nyttig å sette disse prinsippene i sammenheng med to andre biter av nyheter utgitt i forrige uke.

Først avslørte McDonalds at det skal øke installasjonshastigheten til selvbestillingskiosker i sine restauranter, til omtrent 1000 per kvartal de neste to årene.

Formentlig er kiosken ramp-up et annet kostnadsbesparende tiltak. Kapitalinvesteringen som franchisetakere gjør på skjermene, vil teoretisk hjelpe med stigende lønnskostnader, selv om det i dag er uklart akkurat hvor mye av et arbeidskompensasjon kiosken vil levere på lang sikt.

Fordelene ved selvbestillingsteknologi utvider imidlertid utover kostnadene. Easterbrook noterte i et intervju på CNBC i forrige uke at kiosker øker kundenes oppholdstid, noe som har en tendens til å resultere i større gjennomsnittlige billetter. Kanskje viktigste, levende interaktive bestillingsbrett er ganske effektive som et restaurantoppdateringsverktøy. Easterbrook innrømmet i intervjuet at amerikanske steder "har blitt litt slitne å se" fra sent.

Bildrehabilitering er en av de overordnede strategiske konstantene som har preget selskapets siste tre år. Og jeg refererer ikke bare til fysiske steder, men den globale forbrukerens oppfatning av McDonald's som et levedyktig spisemulighet.

Som bringer meg til den andre nyheten, McDonalds åpning av sitt nye hovedkvarter i forrige uke i Chicago sentrum, på den tidligere siden av Oprah Winfrey's Harpo Studios. Den glassrike, ni-etasjers, åpen planbygningen virker som en verden unna den tidligere bortgjemte Oak Brook, Illinois, campus. Men det burde appellere sterkt til horder av tusenvis av markedsførere, dataanalytikere og sosialt merkefiskere som selskapet må tiltrekke seg for å kunne vokse i de kommende årene.

På en annen måte har McDonalds ledelse omsatt sitt rolige, frittliggende, styreromsmiljø for det som på mange etasjer utgjør en glorifisert 21. århundre coworking loft. Men kulturelt er dette bare hvor ledere må være, og de moderne lokaler skal fremme raskere innovasjon i tråd med Easterbrooks personlige beslutningstaker.

Og tankegangen blir bare viktigere i fremtiden. Å være kjekk, konkurransedyktig og dynamisk krever en åpenhet for raskt å handle på lønnsomme trender, i motsetning til selskapets kasserte prosess med å teste ideer til nært glemsel. McDonalds raske og lønnsomme inngang i verden av online bestilling og levering er et godt eksempel på ledelsens nåværende proaktive filosofi.

Så, når du leser overskriftene på nye McDonalds initiativer, forstår du at de ofte blir trukket i økonomiske forhold. Men flåten av endringer aksjonærer er vitne er mer riktig forstått som kulturelle først, og økonomiske andre. Det er en metode for å bygge en mer lønnsom, og til slutt mer bærekraftig, bunnlinje.