Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Mazor Robotics Q2-inntekt avtar til tross for volumgevinster

Anonim

Mazor Robotics

(NASDAQ: MZOR)

rapporterte resultatet for andre kvartal på torsdag. Systemvolumet økte, men disse gevinsten ble mer enn kompensert av lavere salgspriser knyttet til det kommersielle avtalen med Medtronic

(NYSE: MDT)

. Nettoresultatet var at Mazors inntekter falt med 15% sammenlignet med forrige periode.

På den lyse siden falt driftskostnadene også betydelig takket være avlastningen av salgsstyrken. Omleggingen gjorde det mulig for selskapets netto tap å krympe år over år, selv med lavere inntekter.

Mazor Robotics Q2 resultater: Rå tallene

Metric

2. kvartal 2018

2. kvartal 2017

Årsendring

inntekter

$ 13, 2 millioner

$ 15, 5 millioner

(15%)

Ikke-GAAP nettoinntekt

($ 1, 4 millioner)

($ 2, 4 millioner)

N / A

Ikke-GAAP EPS

($ 0, 03)

($ 0, 05)

N / A

Hva skjedde med Mazor Robotics i kvartalet?

  • Inntektene i USA krympet 23% til $ 11, 8 millioner. Mens det totale systemvolumet økte med 25%, ble gevinsten mer enn kompensert av den lavere realiserte prisen i henhold til avtalen med Medtronic.
  • Internasjonalt salg var $ 1, 4 millioner, flatt med forrige periode.
  • Kapitalomsetningen utgjorde 6, 9 ​​millioner dollar for perioden. Dette var nede på 25% året over året.
  • Gjenværende inntekter fra salg av kits og tjenester var $ 6, 3 millioner. Denne tallet var flatt med forrige periode. Ledelsen bemerket at serviceinntektene vokste på baksiden av den høyere installasjonsbasen, men kitinntektene falt på grunn av tidspunktet for reorders.
  • Bruttomarginen gikk ned på 1330 basispoeng til 56, 1%.
  • Driftskostnadene falt 23% til 11, 3 millioner dollar, hovedsakelig på grunn av avlastning av selskapets salgsstyrke.
  • Kontanter brukt i drift var $ 6, 5 millioner.
  • Kontantbalansen ved kvartalets slutt var $ 108 millioner.
  • Renessansesystemet ble installert i to amerikanske klinikker i kvartalet og i fire internasjonale markeder. Ledelsen gir ikke lenger investorer en titt på Mazor X-systemets salgsplasseringer.

Hvilken ledelse måtte si

Administrerende direktør Ori Hadomi påpekte investorer at 2018 er et overgangsår for selskapet gitt skiftet vekk fra en direkte salgsmodell: "De forventede større volumene, kompensert av overføringsprisene, er designet for å akselerere vedtaket av våre systemer ved å utvide markedet vårt nå og utvide vår geografiske tilstedeværelse. "

Hadomi ga også eksempler på hvordan dette arrangementet fungerer i selskapets favør:

I kvartalet kjøpte internasjonalt anerkjente sykehus og akademiske sentre i USA Mazor X. Dette er steder som Mazor ikke hadde hatt tilgang til alene. Andre høyt prestisjefylte organisasjoner er i de siste stadiene av innkjøpsbeslutninger.

Ser frem til

Mazors aksje falt med to sifre i kjølvannet av de svake kvartalsvise salgsresultatene. Til tross for det utfordrende kvartalet omtalte finansdirektør Sharon Levita at selskapets mål for året og langsiktig forblir intakt: "Vårt mål for 2018 er å oppnå vår tidligere utsikt mot svak inntektsvekst, og vi bekrefter vårt syn utover 2018, omsetningsveksten er forventes å akselerere og bli drevet primært av den voksende installasjonsbasen og økende gjentagende inntekter. "

Hadomi annonserte også at det første systemet som ble utviklet av Medtronic og Mazor, skal avsløres på en helsekonferanse om høsten. Kalt Mazor X Stealth Edition, dette nye systemet, Hadomi sa, vil "tillate kirurger å utføre 3-D planlegging, robotstyrt utførelse, og sanntidsopretting av de planlagte kirurgiske målene." Han la til at dette nye systemet vil tillate "enestående fordeler og kirurgisk forutsigbarhet." Godkjenning av mat og legemiddeladministrasjon er allerede venter på systemet, som forventes lansert før årsskiftet.

Hadomi avsluttet sine forberedte bemerkninger på konferansesamtalen med investorer ved å bekrefte at selskapet er godt posisjonert til å levere mot sine forretningsmål:

Vi utfører på vår strategiske plan og leverer på løftet om avtalen med Medtronic. Vi har økt installasjonsbasen vår og utvidet vår markeds rekkevidde og globale muligheter betydelig. Og om noen uker vil vi avsløre det første produktet for kjernevirksomhet, Mazor X-salgsavdelingen.