Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Marijuana Penny Stocks: 4 grunner de er ekstremt farlig

Anonim

Denne artikkelen ble oppdatert 7. april 2018, og ble opprinnelig publisert 13. november 2017.

Få hvis noen næringer vokser like fort som lovlig marihuana, og investorer har tatt merke til. Tilbake i juni 2017 viste en rask titt på de største dusin marijuana-aksjene på den tiden en gjennomsnittlig tilbakebetaling i året på over 330%. Selv om dette siden har avtappet litt, er mange marijuana-aksjer fortsatt bedre enn 100% i løpet av året.

Salgsvekst i juridisk ugress er en stor grunn investorer er så begeistret. Cannabis forskningsfirma ArcView annonserte 33% salgsvekst til $ 9, 7 milliarder i Nord-Amerika i 2017, og prognosen krever en sammensatt årlig vekst på 28% til 2021 i Nord-Amerika, noe som fører til et marked som kan koste nærmere 25 milliarder dollar. Det kan antagelig føre til store fortjenester for investorer.

Underliggende denne omsetningsveksten er et stort skifte i måten offentligheten ser på marihuana. Tilbake i 1995, året før California ble den første staten for å legalisere medisinsk cannabis for medfølende bruk, ville bare 25% av alle respondentene i Gallups nasjonale undersøkelse se at legen ble legalisert. Fra og med oktober 2017 gikk favoritten mot denne ideen til en all-time rekord på 64%. Som gunstighet mot ugresset øker, er tullprosessen at den vil legge press på lovgivere i Washington for å vurdere omleggingen av stoffet, eller risikere å miste sine valgte seter.

Marijuana penny stocks: Caveat emptor

Imidlertid er ikke alle marijuana-aksjer opprettet like. Mens marijuana penny stocks - med penny stocks vanligvis definert som aksjer som handler under $ 5 en aksje og / eller en 200 millioner dollar cap - har gått ganske bra, er det fire grunner til at de ikke bør være i porteføljen din.

1. Nesten alle marihuana penny aksjer mister penger

En av de mer klare problemene med penny stocks generelt, eller i dette tilfellet penny stocks i cannabis industrien, er at de er penger tapere. Verdsettelse er en refleksjon av selskapets topp- og bunnlinje resultater, noe som betyr at potelagre som har en verdi på under 200 millioner dollar, er av en grunn. Investorer husker å bli lokket inn av nettbasert vekst i slutten av 1990-tallet, bare for å bli knust av en manglende evne til disse raskt voksende selskapene til å vinne. Mens noen penny-aksjer i pottenindustrien kan være svært lønnsomme en dag, er suksesshistoriene sannsynligvis få og langt mellom.

Hvis du vil ha eksponering for marihuana industrien med minimal risiko, kan det være en ide å vurdere Scotts Miracle-Gro

(NYSE: SMG)

. Selskapets kjerneplante- og hageselskaper utgjorde 89% av salget i 2017, mens det voksende Hawthorne Hage-datterselskapet som fokuserer på hydroponics (voksende planter i en løsemiddelløsning) for medisinsk-cannabisindustrien, er et raskt voksende driftssegment, står for 11% av totalt salg.

2. Marijuana er ikke lovlig, hvis du ikke har lagt merke til det

For det andre er det viktig for alle marijuanaaktørinvestorer å huske at cannabis ikke er lovlig på føderalt nivå i USA, og det er bare lovlig for medisinsk bruk i Canada, Mexico og en liten håndfull andre land rundt om i verden. Innenfor USA synes det å være ved siden av ingen sjanse for at den føderale regjeringen vurderer å omlægge stoffet med generaladvokat Jeff Sessions på kontoret. Sessioner er en flink motstander av potten og har regelmessig antydet at tøffere regler kan være i bransjens fremtid. Dette kommer til å gjøre det enda tøffere for små grøtbaserte selskaper å kaste opp.

3. Mange vil møte finansieringsproblemer

Et tredje problem som står overfor marihuana penny stocks er finansieringsproblemer. Med de fleste å miste penger vil penny stocks kreve overskytende kapital for å sikre at lysene fortsetter. Mange kan henvende seg til vanlige aksjer, hvor aksjer selges for å skaffe penger. Selv om det er effektivt å øke selskapets kontantposisjon, utvider aksjetilbudet verdien av eksisterende aksjer, noe som gjør investorer skadelige.

Det er også verdt å nevne at marijuana-aksjer som helhet står overfor to store ulemper i USA. For det første forbyder amerikansk skattekode 280E bedrifter som selger et føderalt ulovlig stoff fra å ta bedriftens inntektsavdrag, noe som tvinger pottselskaper til å betale skatt på deres brutto fortjeneste i motsetning til netto overskudd, forutsatt at de er lønnsomme. De fleste banker vil heller ikke ha noe å gjøre med marihuana-selskaper, etterlater dem med liten eller ingen tilgang til kredittlinjer, lån eller sjekker kontoer.

4. De fleste handles på OTC-børsene

Endelig er et flertall av marijuana penny aksjer notert på over-the-counter børser. Selv om jeg vil være klar over at OTC-børsene har gjort en god jobb med å forbedre noteringsstandarder og øke den nødvendige gjennomsiktigheten av selskapene som er oppført for handel, er de fortsatt, i noen tilfeller, ikke opptil snus. Å få oppdatert informasjon med hensyn til kontanter eller kontantstrøm, som er to viktige ting som alle investorer burde vite om de selskapene de vurderer å investere i, er ikke alltid enkle.

Unntaket til regelen er noen av de større kanadiskbaserte marihuana-aksjene, som MedReleaf

(NASDAQOTH: MEDFF)

, et etablert og lønnsomt medisinsk cannabis selskap som er notert på Toronto Børs og OTC US boards. Med tilgang til SEDAR, Canadas elektroniske arkiveringssystem for selskapsarrangementer og pressemeldinger, kan investorer enkelt dele opp MedReleafs økonomi.

Se, investere i marihuana-aksjer er en risikofylt innsats til å begynne med, gitt at primærproduktet er ulovlig. Men sjansene for suksess går helt ned når du velger svært volatile, potensielt illikvide, penger-miste marihuana penny aksjer. Gjør deg selv en tjeneste og se for å sette pengene dine til jobb andre steder.