Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Luxembourg Legaliserer Space Mining - Her er hva som betyr for deg

Anonim

Fredag ​​22. september NASAs OSIRIS-REX asteroide gruve romfartøy - lansert for over ett år siden fra Cape Canaveral - tilbake til jorden. Det ble imidlertid ikke lenge. Samlehastighet fra jordens gravitasjonstrekk, OSIRIS akselerert og ledet rett ut i dypt rom, på vei til en planlagt 2018 rendezvous med asteroiden "Bennu."

En gang der, vil OSIRIS forsøke å utvinne mineralprøver fra den 66, 1 millioner tonn bunken av romberg. OSIRIS vil da returnere disse prøvene til jorden for undersøkelse - som alle vil være helt lovlige, takket være de gode lovgiverne i Luxembourg.

Hva har Luxembourg å gjøre med romutvinning?

Ja, Luxembourg. Du kan finne det rart å høre dette, men Luxembourg, et land som knapt halve størrelsen på Rhode Island, har uten tvil blitt ledende i det voksende feltet av romforskning - og romutnyttelse - takket være et ambisiøst lovopplæringsprogram .

Luxembourg har vært interessert i rom siden minst tilbake i 1985, da det bidro til å finne SES satellittkommunikasjonsselskapet. For to måneder siden gikk Luxembourg "dristig" litt videre og passerte en ny lov som godkjente selskaper til å drive minedrift på asteroider - og å holde det de graver opp.

Admittedly, luxembourgsk lov sporer en amerikansk innsats på plass mining regulering - vår 2015 "Space Act" - med to år. Men mens begge lovene omhandler romutvinning, er luxembourgsk lov mye mer detaljert. Rymdloven omhandler kun romutvinning som en ettertanke, etter at mesteparten av teksten har snakket om slike ting som "lanseringslisensiering" og "orbital traffic management", og definerer hvem som er, og hvem som ikke er, en "statlig astronaut". Luxembourgs nye lov, derimot, er direkte på punkt, med fokus på "leting og bruk av romressurser".

Hva loven sier

I henhold til FNs 1967-traktaten om prinsipper for staters virksomhet i undersøkelse og bruk av det ytre rom, herunder månen og andre himmelske organer, kan ikke verken land eller private selskaper " underlagt nasjonal bevilgning "månen, asteroiderne eller andre himmellegemer. Men i Luxembourgs lov tillater det at selskapene "hensiktsmessig" deler slike himmellegemer ved å gruve dem. Luxembourg hevder at det er saksøkt fra sjøretten, og noterer seg at "havet ikke kan tildeles", men ressurser som "skalldyr og fisk ... er i stand til å bli bevilget" fra havet.

Tilsvarende, med mineralressurser inneholdt i himmellegemer som månen og asteroiderne, gir Luxembourg seg rett til å godkjenne deres gruvedrift og bevilgning.

Tillatelse, sier Luxembourg, kan gis:

  • til kommersielle selskaper (sosialt anonyme) og begrensede partnerskap (sosial og kommandittselskap).
  • "for en begrenset periode ... begrenset til oppdraget som det dekker."
  • uten rett til overføring fra et selskap til et annet.
  • og betinget av bevis på selskapets "økonomiske soliditet" og besittelse av "kunnskap, ferdigheter og erfaring som trengs for å utføre sine oppgaver".

Hvorfor Luxembourg sier det

I samsvar med vilkårene i romfartstraktaten krever Luxembourg at luxembourgske selskaper som ønsker å delta i romgruve søknader gjelder det for tillatelse. For traktaten ser du at "ikke-statlige enheter" som utnytter utenomjordiske ressurser søker og mottar "autorisasjon og fortsatt tilsyn av den aktuelle statsparten til traktaten" - dvs. deres hjemregering. I utgangspunktet krever traktaten at noen med ansvar for et gruveselskap holder et øye med hva det er til.

Luxembourg er frivillig til å gjøre dette for selskaper som oppretter enten hovedkontor eller representasjonskontorer innenfor sine grenser. Videre forbeholder Luxembourg seg retten til å utøve "fortsettende tilsyn" over aktivitetene til noen av sine romgruvekonsulenter - og å trekke ut en lisens når et selskap ikke oppfyller sine forpliktelser.

Hvem fordeler?

Luxembourg sier at det forventer at så mange som 20 forskjellige selskaper og investorer skal utnytte sin nye lov, inkludert privateide Deep Space Industries og Planetary Resources, som begge etablerer datterselskaper i Luxembourg i påvente av lovens gjennomgang. (Luxembourg samarbeider også med å utvikle asteroide-gruve romfartøy med Deep Space, og Planetary Resources er del-eid av Luxembourg).

I et forsøk på å tiltrekke seg enda flere selskaper som er interessert i å gjøre denne typen arbeid, annonserte Luxembourg i fjor at det utgjør 228 millioner dollar i lån til oppstartsselskaper som ønsker å sette opp hovedkontor i Luxembourg. Men på dette tidspunkt er det korrekt å si at de fleste av selskapene som seriøst forfaller romutvinning - og ser på alvor å overføre til Luxembourg - er små selskaper, som ennå ikke er handlet, så ikke noe du kan investere i (ennå).

Her i USA, i mellomtiden, konkurrerer flere andre selskaper (inkludert minst en med en erklært interesse for lunar mining) for tiden å vinne alfabetets

(NASDAQ: GOOG)

(NASDAQ: GOOGL)

Google Lunar XPrize konkurranse. Denne konkurransen, som opprinnelig ble planlagt å skje i år, er utvidet for å gi selskapene mer tid - 31. mars 2018 - for å få sine oppdrag i orden. Forutsatt at en av dem når månen, kan dørene til romutvinning snart svinge vidt åpent - og gi investorer mulighet til å tjene.