Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Lockheed og Raytheon Line opp til å få tak i en $ 15 milliard vindus

Anonim

På lørdag den 4. november lanserte Houthi-opprørerne i Jemen en langdistanse Burkan 2-H missil ballistisk rakett mot Saudi Arabias King Khalid internasjonale flyplass mer enn 600 miles unna. Saudi-Arabiske styrker bekreftet lanseringen, og rapporterte at et amerikansk bygget Patriot-missilbatteri skutt ned missilen før det kunne nå målet.

Så ... krise avverget?

For nå, kanskje. Men en rebell talsmann sa at den anser at "hovedstäder i" land som driver militære operasjoner i Jemen "rettferdige militære mål [s], " og lovet de "vil bli rammet av våre missiler." Videre rapporterer BBC at Houthisene antas å ha "et lager av Scud ballistiske missiler og hjemmelagde varianter" som Burkanen. Kort sagt, hvis Saudi-Arabia håper å beskytte sin sivile befolkning, trenger den et robust missilforsvar.

Heldigvis, Lockheed Martin

(NYSE: LMT)

og Raytheon

(NYSE: RTN)

kan selge dem en.

Patrioter for Arabia

Patriot-missilbatteriet som skutt ned lørdagens Scud-variant ble bygget, selvfølgelig, av Lockheed Martin (som bygger intervallene) og Raytheon (som bygger Patriotens radar- og missilstarter). Den kombinasjonen fungerte bra for Saudi-Arabia i lørdag, men som Sikkerhetssamarbeidskontoret (DSCA) bekreftet forrige måned, er Saudi-Arabia klar for å kjøpe et mye kraftigere missilforsvar - og er klar til å betale en veldig høy pris til anskaffe det.

Designet som et anti-fly-forsvarssystem, ble Patriot fremtredende når den ble brukt som et stoppmål for å beskytte amerikanske tropper, stasjonert i Saudi-Arabia, fra Scud-missilangrep i oppbyggelsen til Desert Storm - første gang missilet hadde blitt brukt til dette formålet. I motsetning til dette var Lockheed Martins nye Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) -system konstruert for å forsvare seg mot ballistiske missiler som den som ble lansert i King Khalid over helgen.

Som DSCA forklarte i en melding til kongressen den 6. oktober, har Saudis bedt om tillatelse til å kjøpe 44 THAAD-lansere og 360 THAAD-interceptor-missiler fra Lockheed, med syv Raytheon-bygget AN / TPY-2 THAAD radarer for å lede dem til deres mål. Inkludert annet relatert og nødvendig utstyr, er den totale verdien av Saudi-Arabias kjøp anslått til 15 milliarder dollar.

Hvorfor Saudi-Arabia ønsker THAAD

DSCA bemerket at den primære trusselen THAAD er ment å forsvare seg mot, er "iransk". Faktisk ble Saudi-Arabia tilsynelatende først interessert i å kjøpe Lockheeds THAAD-system tilbake i 2010, ikke lenge etter at kongresjonsledere begynte å diskutere en plan for å starte bilaterale samtaler med Iran, noe som til slutt ville løsne kontrollen over Irans missilprogram.

Men "andre regionale trusler" ble også sitert som begrunnende salg, og spesielt "den voksende ballistiske rakettstrusselen i regionen" fra våpen som Houthis 'Burkan. Å kjøpe THAAD, sa DSCA, "vil øke Saudi-Arabias evne til å forsvare seg mot" slike trusler - fra Iran, og fra Houthi-opprørerne som Iran støtter i Jemen.

Hva det betyr for investorer

Det siste angrepet på Saudi-Arabias nest største flyplass legger til hastighet for Saudi-anmodningen om å kjøpe THAAD. Samtidig er det usannsynlig at Kongressen vil holde tilbake tillatelse til salg for å fortsette. I hele DSCAs historie har kongressen aldri nektet å godkjenne våpensalg etter å ha mottatt varsel fra DSCA. Noensinne.

Som sådan vil jeg si sannsynligheten for at dette salget går gjennom ser ganske høyt, noe som er god nyhet for Lockheed Martin. Som den største mottakeren av salget står Lockheed Martin for å høste mesteparten av de 15 milliarder dollar i inntektene fra dette salget. Dessuten vil disse inntektene bli trukket gjennom Lockheeds Missiles og Fire Control-divisjon, selskapets mest lønnsomme divisjon, med en driftsresultatmargin på 14, 7%, ifølge data fra S & P Global Market Intelligence.

Raytheons andel av salgsprisen på 15 milliarder dollar vil trolig være mindre, men det er greit. Raytheons Integrated Defense Systems-divisjon er den som bygger THAADs AN / TPY-2, og Raytheon IDS tjener en fortjenestemargin på 17, 3% på sine inntekter - igjen den mest lønnsomme divisjonen i selskapet.

Lang historie kort, både Lockheed Martin og Raytheon står for å tjene ryddig fortjeneste fra dette salget når det sannsynligvis går gjennom.