Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

JetBlue Airways fortsetter å vokse i Boston som det målretter forretningsreisende

Anonim

I løpet av det siste tiåret har JetBlue Airways

(NASDAQ: JBLU)

har bygget en sterk posisjon i Boston. Mens New York er bæreoperatørens største operasjonsgrunnlag, genererer Boston den høyeste fortjenestemarginen blant sine seks fokusområder.

Denne suksessen stammer fra det faktum at Boston er det eneste store metroområdet der JetBlue er nummer 1 flyselskap. Som et resultat har JetBlue vært i stand til å bryte inn i det lukrative forretningsreisemarkedet der, mens det hovedsakelig bærer fritidsfart i sine andre fokusbyer.

Når det er sagt, har JetBlue fortsatt ikke så bred et rutenettverk i Boston som andre flyselskaper har i sine hovednav. Delta Air Lines

(NYSE: DAL)

har jobbet for å utnytte denne svakheten for å få markedsandel på JetBlues bekostning. Men JetBlue støtter kontinuerlig nye ruter i Boston, og forbedrer dermed stående med Boston-baserte forretningsreisende.

Bygg en sterk franchise i Boston

På selskapets 2016 investor dag møte, JetBlue ledere bemerket at etter å ha lagt Atlanta til rutenettverket tidlig i 2017, vil transportøren fly nonstop til 39 av de 50 beste markedene fra Boston. De fleste av de manglende markedene var i Midtvesten (hvor JetBlue historisk har tilbudt begrenset tjeneste) og Europa (som JetBlue ikke serverer i dag).

I alt opererer JetBlue mer enn 160 daglige avganger i Boston. Den planlegger å nå 200 daglige avganger innen få år og har mulighet til å kontrollere opptil 30 porter på Logan flyplass, noe som gjør det mulig å fortsette å vokse utover 200 daglige flyvninger.

Delta og dets joint venture-partnere flyr derimot nonstop til de fleste av disse topp 50 markedene som mangler fra JetBlues rutenett. Delta vil overgå 100 daglige avganger i Boston i sommer. Videre vil transportøren og dets partnere ha 50 nonstop destinasjoner fra Boston ved høsten.

For å være rettferdig har Delta's Boston-rutenett enda bedre hull enn JetBlue. Delta Air Lines flyr ikke fra Boston til de fleste av sine rivaleres topphubber, blant annet Chicago, Dallas, Denver, Houston, Philadelphia og Washington, DC, blant annet, for å unngå å utløse et konkurransedyktig respons. Delta kan imidlertid fortsatt betjene alle disse markedene (og mange flere) med one-stop service via sine knutepunkter, noe som gir den et løfte med forretningsreisende.

En ny rute starter opp - og flere kommer

JetBlue innser at sitt beste våpen for å motvirke Deltas vekst er å fortsette å legge til ruter i Boston. Tidligere i måneden fyllte den inn et av de største gjenværende hullene i Boston-rutenettverket med lanseringen av nonstop-fly til Minneapolis-St. Paul (en Delta-hubby).

Minneapolis er JetBlue sin 65. nonstop destinasjon fra Boston og dens 102. reisemål totalt. JetBlue flyr tre ganger om dagen mellom de to byene, og gir den øyeblikkelig markedsplassen nr. 2 på den ruten.

Flere flere flyreiser fra JetBlue's Boston-fokusby vil starte opp senere i år. I slutten av april annonserte luftfartsselskapet å legge til en ekstra daglig Boston-Long Beach-flytur og starte en daglig rute fra Boston til Burbank, California, da transportøren omstrukturerer sin Long Beach-fokusby etter Labor Day.

Mer nylig har JetBlue kunngjort at det vil starte en nonstop-rute fra Boston til Mexico City i oktober, etter at den ble blokkert fra å operere internasjonale flyreiser fra Long Beach. Mens Mexico City ikke er et topp 50 destinasjon fra Boston, er det fortsatt et viktig forretningsmarked. I dag tilbyr Deltas joint venture-partner Aeromexico den eneste nonstop-tjenesten på den ruten.

Til slutt, i de siste ukene, har JetBlue kunngjort to ruter fra Boston som starter i slutten av 2018: lørdagens eneste tjeneste til Havana og to ganger ukentlig sesongbetjening til Steamboat Springs, Colorado. Disse flyene vil imidlertid hovedsakelig ha fritidsfart.

Europa er fortsatt nøkkelen

Mens JetBlue stadig forbedrer sin konkurranseposisjonering i Boston, må den sannsynligvis begynne å fly til Europa for å beseire Delta en gang for alle i dette markedet. Noen forretningsreisende kan aldri bytte lojalitet til et flyselskap som ikke direkte betjener nøkkelmarkeder som London og Paris. (British Airways er en JetBlue-partner, men det er ikke en komplett løsning.)

I tillegg vil flyreiser fra Boston til Europa åpne opp nye tilkoblingsmuligheter. Dette kan være forskjellen som gjør det mulig for nonstop JetBlue-fly til Midwest-markeder som Indianapolis, St. Louis og Kansas City.

JetBlue er i siste etapper av en langrennende flåte gjennomgang. Det er en god sjanse for at denne prosessen vil kulminere i en ordre for Airbus A321LR-fly som vil legge til rette for en vekstdrykk fra Boston (og New York) til Europa.