Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Det er på tide for investorer å få over de største misforståelsene om Valeant Pharmaceuticals

Anonim

Nesten to år siden til dagen, Valeant Pharmaceuticals

(NYSE: BHC)

ville slå nesten $ 264 per aksje i intradag trading og støtte en om lag 90 milliarder dollar markedsverdi. Den embattled drugmaker har mistet ca 94% av sin verdi siden nå det hele tiden høyt.

Valeant faller fra nåde, i et nøtteskall

En rekke problemer har plaget Valeant. For eksempel ble firmaet chastised av en senatskomite for sin narkotikaprisepraksis. Blant Valeants vanlige opplæringstaktikk var oppkjøpet av modne medisiner at det da kunne øke prisen på, i noen tilfeller vesentlig. Da Valeants nåværende administrerende direktør J. Michael Pearson ble grillet under senatforhandlingen over de respektive 525% og 212% prisøkningene som gikk over til kardiovaskulær narkotika Nitropress og Isuprel etter oppkjøp, innrømmet han at "feil" ble gjort ved prising av disse medikamenter.

Valeant hadde også problemer med en tidligere narkotikaforhandler, Philidor Rx Services, som viste seg å være et datterselskap av Valeant. Det var spørsmål om hvorvidt Philidor handlet som en nøytral part, eller fremme Valeants pricier merkenavn uten å avsløre forholdet til sin forelder. Valeant har nå et narkotikaforhandlingsavtale med Walgreens Boots Alliance som favoriserer den sistnevnte.

Kanskje det mest utbredte spørsmålet med Valeant er dets astronomiske gjeld, som på et tidspunkt toppet 32 ​​milliarder dollar. Valeant brukte jevnlig gjeld til å finansiere sine oppkjøp, noe som ikke var et problem for långiverne da den hadde sterk priskraft. Men med den prismakten nå det meste gått, har Valeant hatt å selge av eiendeler for å redusere sin gjeld. Selskapet har også måttet gjenforhandle vilkårene for sine lån med långivere ved flere anledninger.

Til slutt har disse svært synlige problemene også skadet Valeants forretningsmodell og salg. Kjøpet av Salix Pharmaceuticals har ikke gitt de ønskede resultatene, mens Branded Rx (hjemme til Salix og andre virksomheter) økte med 9% i første kvartal 2017 og 17% i 2016 fjerde kvartal.

Wall Street ser forbedring

Til tross for denne dystre serien av hendelser, har Wall Street gitt Valeant noe av en golfklap de siste månedene. Selskapets aksje har i det vesentlige doblet fra en intradag lav i $ 8-området til nesten $ 17 per aksje, hvor den sitter i dag. Mye av denne økningen er et resultat av selskapets innsats for å redusere sin gjeld.

Da Joe Papa ble pilfered fra Perrigo for å bli Valeants nye administrerende direktør, gjorde han det klart at mål nr. 1 for selskapet ville være å redusere sin totale gjeld med 5 milliarder dollar innen februar 2018. Gjennom første kvartal 2017 hadde 3, 6 milliarder dollar blitt slettet av Valeants gjeldspole, og selskapet hadde ennå ikke anerkjent avslutningen av Dendreon-salget for $ 819, 9 millioner til Kinas Sanpower-gruppe.

I tillegg kunne Valeant finne en kjøper for Australias iNova Pharmaceuticals for $ 930 millioner etter at virksomheten hadde vært på markedet i ca ni måneder. Endelig ble det i juli vist en annen ikke-aktiv eiendel døren, med Obagi Medical Products som ble solgt for 190 millioner dollar til Shonghua Finance Acquisition Fund. Formentlig, hvis Valeant bruker størstedelen av inntektene fra dette salget, kombinert med en liten kontantbeholdning og positiv operativ kontantstrøm for å redusere sin gjeld, kunne den se i nærheten av 5, 5 milliarder dollar i samlet gjeldsreduksjon siden Papa tok kontor med andre ord, det ville være kanskje 26, 5 milliarder dollar totalt gjenværende gjeld) ved utgangen av tredje kvartal, i dette dårens beste gjetning.

Wall Street ser et fallende gjeldsnummer, kombinert med forfallstidspunkter som har blitt presset lenger ut, som et tegn på styrke.

La oss knuse denne misforståelsen av Valeant Pharmaceuticals en gang for alle

Dessverre er dette den vanligste misforståelsen om Valeant, og det er på tide investorer sett utover selskapets gjeldssnor og nylig reduksjonstiltak.

Selv om vi har vært vitne til at Valeant reduserer det totale beløpet av gjelden skyldig, er det muligens den viktigste metriske - den som bestemmer hvorvidt den vil bryte sin gjeldsforpliktelse med sikrede långivere - blitt stadig verre med hvert passerende kvartal. Hvis Valeant skulle bryte sin gjeldsforpliktelse med långivere, kunne det bli tvunget til en rask tilbakebetaling av gjelden sin, uansett at den har presset ut sine løpetider og gjort rentebetalinger i tide.

Gjeldsloven bestemmes ved å sammenligne selskapets EBITDA (inntjening før renter, skatter, avskrivninger og amortiseringer) med utgiftene det betaler for å betjene sin gjeld, for eksempel renter og avgifter. Denne sammenligningen er uttrykt som et forhold: EBITDA til rentedekning. Mens det ikke er noen konkret definisjon av hva et sunt forhold er, vil de fleste bedrifter ha en årlig EBITDA som er 3 til 3, 5 ganger eller mer, deres gjeldsbetjeningskostnader. Valeant, ved utgangen av første kvartal, så forholdet dip til en ny lav på 1, 83-til-1. Med andre ord, selv om Valeant klarte å redusere sin gjeld med 3, 6 milliarder dollar, fornyet gjeldsbetingelsene, som presset ut sine løpetider, økte også renten den betaler på gjenværende gjeld, og til og med lagt til avgifter. Faktisk var rentekostnadene på $ 471 millioner i kvartalet knyttet til kvartalsvise høyde, fra en tid da Valeants gjeldsbelastning var mye høyere.

Videre, med hver eiendel selger (i mange tilfeller til en pris som er godt lavere enn hva den vil), reduserer den også EBITDA.

Lang historie kort, Valeant kunne uten tvil være i verre form nå enn det noen gang har vært, selv etter å ha redusert sin gjeld med 3, 6 milliarder dollar. Selskapets gjeldsnivå og gjeldsreduksjon er ikke relevant hvis det ikke kan finne en måte å få sine långivere til å føle seg sikrere og gjenopplive kjernevirksomheten. Investorer trenger virkelig å slutte å fokusere på feil måling før det er for sent.