Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Er Zion Williamson Fueling Stigningen av dette Offentlig Traded Sports Company?

Anonim

I vår siste mars Madness basketball spesielle, fortsetter The Motley Fools Industry Focus podcast sin diskusjon av college basketball påvirkning på investeringsverdenen.

I det følgende segmentet sporer vi hvordan NBA-utkastet utvelgelsesprosessen kan påvirke den fremtidige yrkeskarrieren til Duke University-stjernen Zion Williamson, og potensielt forbedre formuene til et børsnotert sportskonglomerat.

Et fullt utskrift følger videoen.

Denne videoen ble registrert 19. mars 2019.

Jason Moser: La oss snakke litt om påvirkning av NCAA basketball utover klær. Jeg tror at noen kan koble disse punktene og si, Under Armor, Nike, Adidas, vi kommer til å se disse merkene hvert spill. De er bare foran og midt. Men la oss snakke litt om noen av de merkene at kanskje vi ikke ser så foran og senter, men sikkert kommet inn i spill når det gjelder store hendelser som disse.

Asit Sharma: Absolutt. Et selskap å se på er Madison Square Garden, som er et av de få selskapene som er omtalt som eier et profesjonelt basketballlag, som er New York Knicks. Dette er koblet til, som jeg fortalte for en liten stund siden, til Zion Williamson. Zion Williamson vil gå pro neste år. For de av dere som ikke er kjent med hvordan denne hele prosessen fungerer, hopper fra college til NBA, er det noe som heter NBA Draft, hvor spillere blir valgt til å spille på forskjellige lag gjennom et lotterisystem. Hvordan du får poeng i lotterisystemet, eller hvordan de forskjellige lagene får preferanse i spillerne de kan ta, avhenger av hvordan du spiller i løpet av sesongen. Hvis du spiller veldig dårlig, er ligaen veldig bra for deg, og det står: "Du hadde en dårlig sesong, du er på grunn av en god spiller. Vi skal gi deg en sannsynlighet i lotteriet som du vil få et topputkast. " Zion Williamson kommer til å være hendene ned nr. 1-plukket. Han er en gang i en generasjon spiller. Vanskelig å tenke på en annen spiller som kommer ut av høgskolen, som har hatt en slik sprøyte bak ham, ikke bare for det han bringer til retten - og han leverer i retten - men han er et karismatisk barn. Det er mye potensial for store påtegninger og for han å spre sitt eget merke i NBA.

Tre lag som sitter nederst i ligaen, jeg skal lese denne statistikken og overlevere dette til deg, Jason. Knicks, Phoenix Suns og Cleveland Cavaliers har hver 14% sannsynlighet for å få det første utkastet i NBA-lotteriet i år, fordi de spiller så ille, de har vært så elendige denne sesongen. Dette er et fenomen som er vanskelig å bevise, men noen mistenker, det kalles tanking, hvor du mister spill med hensikt å få det utkastet. Hva er dine tanker om det, Jason?

Moser: Vel, det er noe du hører mye om i NBA og NFL. Jeg forstår. Hvis du har slått midtpunktet på sesongen, og du skjønner at du suger mer eller mindre, og du vil bare komme igjennom den og ha noe å vise for det ... Jeg antar det er vanskelig å bevise. På samme måte ser du kanskje at trenerne prøver forskjellige ting, spiller spillerne litt mer, som vanligvis ikke ville få så mye spilletid. Kanskje det er utilsiktet tanking. Uansett hva du vil kalle det. Jeg får det. Du vil prøve å få de beste spillerne du kan, og det er en bedrift.

Når jeg tenker på å gå utover de vanlige mistenkte med hensyn til basketball og gjøre det spranget fra NCAA til NBA-NCAA, har du det en-og-ferdig. Du må i utgangspunktet spille ett år i NCAA, så kan du komme inn i utkastet. Jeg liker, nå, at i NBA ser du disse lagene som kan ha patch sponsorer, jersey sponsorer. Du så det ikke lenge. Men nå ser du faktisk lag i NBA med selskaper som faktisk sponser lagene, og de bærer disse selskapenees patcher på jerseyen deres. Et par som skiller seg ut til meg, er Milwaukee Bucks sponset av Harley-Davidson . Det er ganske kult. Du har Orlando Magic, shocker, de er sponset av Disney . Det er ganske pent. På baksiden her, skjønt - og jeg mener det jeg sier som en sportsvenn fra Boston - Celtics blir sponset av GE, [ler] Jeg er ikke sikker på hvordan jeg føler om det, Asit.

Sharma: [ler] Du vil knytte deg til en vinner. Ikke fornærmet til GE.

Moser: [ler] Ja, det har vært et dårlig administrert selskap. Det er grunner til disse problemene. Men ja, jeg synes bare det er pent, for å se hvordan de har gjort det spranget i NBA. En annen måte å tegne sammenheng mellom sportene og navnene vi dekker her i det arbeidet vi gjør hver dag. For meg er det bare en annen morsom måte å se på.

Sharma: Bare en rask siste poeng fra meg. Hvis du ser på denne aggregerte effekten på Madison Square Garden, kan en spiller som Zion Williamson bety i form av større oppmøte, konsesjonssalg, salg av lagvarer, som til slutt blir reflektert i aksjekursen. Jeg så på diagrammet av MSG, det er slags søvnig lager. Det er gjort OK de siste par årene, men jeg la merke til at de er oppe med 10% år til dato. Jeg lurer på om det har noe å gjøre med Knicks 'formuer på banen.

Moser: [ler] Det er tydelig mulig.

Sharma: Du kan ikke bevise det, men det er noe korrelasjon der.

Moser: Vi lar det gå på dette. Det er en veldig interessant historie mellom Zion og hans forbindelse til Wofford College. For de av dere som ikke vet det, forteller jeg deg, Google Zion og Wofford College, og det tar deg umiddelbart til historien der. En gang i tiden hadde det ikke vært så gal å tenke at Zion faktisk kunne ha endt på Wofford College, men det var bare ikke ment å være.

Sjekk ut det siste innkjøpsavskriftet for Madison Square Garden.