Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Er denne Small Cap Apple leverandør lager en kjøp etter en 25% drop?

Anonim

Power management chipmaker Dialog Semiconductor

(NASDAQOTH: DLGNF)

, som avhenger av Apple

(NASDAQ: AAPL)

for omtrent tre fjerdedeler av omsetningen i 2016, gjorde nylig noen kommentarer som skapt forståelig nok investorer.

Selv om dialogen ledelsen sa om sitt siste inntjeningsanrop (via Reuters) at den forventer å fortsette å levere Apple med strømstyringschips for dagens produktsyklus, så vel som for "2019-type produkter", innrømmet selskapet at "Apple har ressursene og evne til internt å designe en [strømstyrings integrert krets] og kunne potensielt gjøre det i løpet av de neste årene. "

Det er overraskende at investorene ikke er så begeistret overfor utsiktene til Dialog å miste en slik kritisk kunde (se hva som skjedde med andre Apple-leverandør Imagination Technologies), slik at aksjene kaster om lag 25% av verdien i løpet av 4. desember.

Dette er ikke første gang denne frykten har oppstått i år, noe som er grunnen til at aksjene er nede, som Reuters sier, om lag 50% i år.

Spørsmålet verdt å spørre nå er dette: Er Dialog Semiconductor-aksjer, etter en så betydelig verdifall, nå verdt å kjøpe?

Saken mot Dialog Semiconductor

Akkurat nå ser jeg to mulige nær- til mellomlangtidsutfall for Dialog Semiconductor. Enten holder det seg å vinne flekker inne i Apple-produktene, men står stadig overfor det løpende prospektet om at Apple i siste instans designe Dialog chips fra sine enheter, eller det mister kritiske flekker inne i Apples produkter og er i siste instans tvunget til å selge seg selv.

Dette betyr at Dialog aksjer i beste fall vil handle på ekstremt lavt flertall til inntekter med mulig inntjening, flere sammentrekninger, selv om det fortsetter å øke inntjeningen, noe som fører til i beste fall en stillestående aksjekurs.

I verste fall utvikler Apple Dialog Semiconductor ut, Dialog's aksjer spretter enda lenger fra hvor de står i dag, og etter hvert får aksjekursen en liten støt når Dialog selger seg selv.

Kjøpe Dialog Semiconductor lager akkurat nå virker nesten som selve definisjonen av å prøve å, som det sier, henter pennier foran en steamroller.

Ikke alle Apple-leverandørlagrene er giftige

Jeg ønsker ikke å gi inntrykk av at investorer ikke seriøst bør vurdere å kjøpe aksjer av Apples leverandører generelt. Noen av dem kan være gode investeringer.

Nøkkelen er imidlertid å velge leverandører som ikke er helt avhengige av Apple-inntektene for deres overlevelse - i hvert fall hvis du ikke vil risikere betydelige tap på investeringen din. I svært sjeldne tilfeller finnes det Apple-leverandører som er sterkt avhengige av Apple, men utvikler så unik teknologi / produkter at Apple ikke ville kunne replikere teknologien eller ikke kunne flytte ordrer til en alternativ leverandør.

Et eksempel på en sterk Apple-leverandør er kontraktsprosessør Taiwan Semiconductor Manufacturing Company

(NYSE: TSM)

. TSMC hadde en stor, svært lønnsom og til slutt vellykket bedrift før Apple kom sammen, og det kunne tåle tapet av betydelig Apple-virksomhet hvis det kom ned til det (og det kom ned til det under iPhone 6s syklusen).

Videre vil det nok være nær umulig på dette tidspunktet for Apple å utvikle teknologien og institusjonell kompetanse til å lage sine egne konkurransedyktige banebrytende teknologier fra grunnen.

Det er også viktig å merke seg at markedsdynamikken endres over tid. En leverandør som kanskje har vært trygg for fire eller fem år siden, er kanskje ikke så nær som sikker nå, da Apple har styrket sin egen teknologiutvikling.

Investere i Apple-leverandører, spesielt de som har forretninger og dør av deres evne til å fortsette å vinne Apple-virksomheten, er ikke lett, og det er heller ikke for svak av hjertet. Tread forsiktig!