Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Er dette en vits? Sears Holdings ønsker å betale sine ledere bonuser.

Anonim

Det høres ut som en plan for å belønne dårlig ytelse. Har nettopp sikret $ 350 millioner i finansiering for bokstavelig talt å holde dørene åpne, Sears Holdings

(NASDAQOTH: SHLDQ)

- som arkivert for konkursbeskyttelse i forrige måned - ønsker å betale 25 millioner dollar i bonuser til sine ledere. På en tid når forhandleren stenger, snedevis av butikker og folk mister jobbene sine, optikken for å gi en vindfall til de veldig folkene som bidro til å drive selskapet i bakken, er forferdelig.

Likevel så ille som det ser ut, er det ikke nødvendigvis uklokt, og er noe som mange selskaper i en lignende stilling gjør fordi det faktisk kan hjelpe virksomheten til å overleve.

Et nødvendig onde

Mens Sears har erklært konkurs, opererer den fortsatt. Selv om det er forankring 142 ulønnsomme butikker som det forsøker å omstrukturere, er mange hundre flere igjen åpne, og hvis Sears kan gjøre det gjennom konkursprosessen, vil titusenvis av ansatte beholde sine jobber.

Men forelder og Sears og Kmart vil ikke kunne overleve konkurs dersom det ikke kan få ledelsen til å bli. En sviktende virksomhet er ikke en talentmagnet, og ledere vil regne med å beregne hvor lenge det kan være før de mister jobbene sine, så de vil begynne å jakte på nye stillinger. En massiv hjernedrøm for virksomheten kan sette den på rask spor til likvidasjon. Bonusene er en forutsetning for å bli og hjelpe bedriften til å overleve for bedre for alle.

Sears har bedt retten om tillatelse til å gi 18 toppledere, blant annet finansdirektør, sjefdirektør, sjefskonsulent og ulike konsernsjefer, opp til $ 8, 5 millioner kombinert i bonuser. CFO, CDO, og presidenten til forhandlerens klær- og fottøyvirksomhet, som har til oppgave å drive selskapet under konkurs, vil motta de største utbetalingene. Bonusene vil være basert på møte kontantstrømsmål, med større utbetalinger som kommer med bedre ytelse.

Formann Eddie Lampert er ikke blant lederne i kø for en bonus. Selskapet søker også tillatelse fra konkursretten til å betale bonuser til 322 andre ikke navngitte ledere fra et basseng på 16, 9 millioner dollar.

Ikke uvanlig praksis

Til arbeiderne mister jobbene sine, det er en bitter pille for å se ledere bli så godt kompensert, men Sears er ikke alene for å forsøke å beholde talent ved å betale dem bonuser. iHeartMedia, som ble innlevert for konkursbeskyttelse i mars, har bedt retten om å la den betale 33 millioner dollar i bonuser til sine ledere, mens Toys R Us fikk betinget domstolsautorisasjon til å betale 14 millioner dollar i bonuser for å prøve å hjelpe selskapet å komme ut av konkurs når det arkiveres.

The Toys R Us-situasjonen var mer kontroversiell fordi US Trustee's Office, som tjener som vakthund i konkursprosedyrer, protesterte mot utbetalingene fordi ledelsen allerede var godt kompensert og inntjeningsmarkøren leketøyfirmaet brukte for å avgjøre om bonusene ble betalt kan enkelt manipuleres. Konkursdommeren overstyrte imidlertid innvendingene og sa at hvis Toys R Us genererte 484 millioner dollar i justert inntjening gjennom ferien, kunne bonusene begynne å bli betalt. Hvis det gjorde $ 550 millioner, kunne hele $ 14 millioner bli betalt.

Til slutt Leker R Us klarte ikke å oppnå disse referansene, og bonusene ble ikke betalt. Men bonuser på totalt 8, 2 millioner dollar som ble godkjent av leketøyforhandleren en uke før den ble innlevert for konkursbeskyttelse, ble utbetalt til tross for selskapets fiasko.

Ingen garantier

Domstolene tillater ikke alltid at bonuser blir betalt. Når idrettsmyndigheten gikk i konkurs, søkte den tillatelse til å betale $ 2, 8 millioner i bonuser til de fire lederne som overvåker forhandlerens operasjon da det sank ned virksomheten. Retten sa imidlertid at det var "upassende" å betale ledere når alle arbeidstakere ville miste jobbene sine.

Så uansett som det kan virke som å betale Sears Holdings toppledere bonuser når de var de som ledet selskapet når det senket, hvis det håper å fortsette å operere og etter hvert komme ut av konkursbeskyttelse, kan 25 millioner dollar i utbetalinger være en liten pris å betale så at titusenvis av arbeidere kan fortsette å jobbe.