Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Er denne hot september IPO bryte ned i november?

Anonim

Eventbrite

(NYSE: EB)

var en av markedets heteste debutanter da den ble offentliggjort på $ 23 i slutten av september, men nå går det motsatt. En blandet visning i første kvartal som et offentlig selskap - postet kort etter mandagens marked nært - hjelper ikke. Kommer gjennom med bedre enn forventet inntektsvekst kommer ikke til å trekke mye av en mengde når veiledning for det nye kvartalet krever en kraftig svekkende vekst på topplinjen.

Den elektroniske billettsalgsspesialisten stengte 59% høyere på sin første handelsdag, toppet med 75% gevinst noen dager senere. Eventbrite hadde ikke noe problem som virvlet opp med entusiasme, bevæpnet med frodig vekst og en forretningsmodell som var rik på hype-verdig buzzwords, inkludert cloud computing, sosiale medier og tusenårig magnetisme. Det generelle markedssviktet i de siste ukene har veid på Eventbrites kommende parti, og nå finner aksjene seg en annen dårlig handelsdag eller to borte fra å bli markedets neste ødelagte IPO.

RSVP for en turnaround party

Eventbrite syntes å ha alle de vinnende ingrediensene da det gikk offentlig for syv uker siden. Inntektene økte med 51% i fjor, da Eventbrite fortsetter å etablere seg som den gratis eller kostnadseffektive plattformen som er valgt for online hendelsesregistreringer. En hel del 3 millioner hendelser ble notert på Eventbrite i fjor, og ringte opp 203 millioner billettreservasjoner for mer enn 700.000 arrangører. Plattformen er så intuitiv som den er klissete, og sjekker inn med en 97% retensjonsrate i 2017.

Inntektene økte med 45% i mandag ettermiddagens rapport, med en inntekt på $ 73, 6 millioner for tredje kvartal. Veksten er ikke så organisk som Eventbrite fortsetter å skaffe seg mindre etablerte plattformer, men topplinjebrottet går fortsatt over $ 71, 7 millioner som analytikerne var rettet mot. Eventbrites tap økte i løpet av perioden, men investorer kjøper ikke inn i denne raskt voksende historien for sine resultater på bunnlinjen.

Eventbrite lykkes, selv om aksjekursen trekker seg tilbake. Antall betalte billetter solgt i kvartalet økte 32% til 23, 9 millioner. Netto inntekt per billett økte med 9, 7% til $ 3, 08 for perioden.

Katalysatorer for fortsatt vekst fortsetter å komme. Eventbrite sluttet seg sammen med YouTube i forrige måned, da den ledende videoavspillingsnavet blir den nyeste plattformen for å integrere Eventbrite-lister i sin app. Dette kvartalet så også lanseringen av Eventbrite Music, en plattform som skal bidra til å utvide sin allerede blomstrende tilstedeværelse for arrangører av musikk konserter og festivaler.

Veiledning for fjerde kvartal er ikke så inspirerende. Eventbrite prognostiserer inntekter til klokke på mellom $ 72 millioner og $ 74 millioner for den ferieinneholdende perioden, en liten sekvensiell dukkert ved midtpunktet - og en problematisk 15% til 18% gevinst over de 62, 7 millioner dollar som tjente opp året før. Et selskap har ikke råd til å skuffe investorer i sin første finansielle utgivelse som et offentlig selskap, og det er akkurat hva Eventbrite gjorde med sin myke veiledning. Showet er ikke over, men etter et grov åpningsnummer vil det være vanskelig for investorer å bli begeistret for resten av forestillingen, mye mindre hurrarop for en encore.