Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Er Raytheon Company en kjøp?

Anonim

Raytheon Company

(NYSE: RTN)

er et av de største fly- og forsvarsselskapene i USA. Det har vært til fordel for en økning i etterspørselen etter de militære produktene det gjør under dagens administrasjon. Og fremtiden fortsetter å se lyse ut, med flere løfter for å trekke for å støtte topp- og bunnlinjevekst. Men er Raytheon et kjøp? Det er tøffere å svare enn det kan virke.

Høyre produkter, rett tid

Raytheons forretningsvirksomhet er delt inn i fire hovedsegmenter: integrerte forsvarssystemer (omtrent 22% av omsetningen i andre kvartal); intelligens, informasjon og tjenester (25%); raketsystemer (30%) og rom- og luftbårne systemer (23%). Mye av hva selskapet lager og tjenestene det gir, ligger i forkant med moderne krigføring, særlig dens sterke fokus på missiler og missilforsvar.

Selskapet har også gjort det ganske bra i det siste, og slår inntekts- og inntjeningsforventninger i andre kvartal og øker sin helårsveiledning. Kanskje mest spennende om resultatet for andre kvartal var imidlertid selskapets etterspørsel, som vokste til 39, 9 milliarder dollar, en økning på 10% fra år til år. Selskapet vant 33% flere ordrer i andre kvartal 2018 enn i foregående år. Siden denne backlog er arbeid som selskapet har lined opp for fremtiden, er utsikten ganske bra akkurat nå.

Så Raytheon har hatt det bra og fremtiden er fortsatt lys. Men er det verdt å kjøpe i dag? Det er et spørsmål om verdsettelse. Og for å omskrive Benjamin Graham, far til grunnleggende analyse, er prisen det du betaler - verdien er det du får.

En rask titt på tallene

Når du tenker på verdsettelse, starter de fleste investorer med prisen-til-fortjenestforholdet. Raytheons P / E er for tiden rundt 24, mot et femårig gjennomsnitt på rundt 18, 5 - noe som tyder på at selskapet er ganske dyrt i dag. Det ser enda bedre ut når du sammenligner P / E med noen av sine største jevnaldrende. Den eneste peer med en høyere P / E i dag er Lockheed Martin

(NYSE: LMT)

.

Når det er sagt, er inntjeningen et komplisert problem akkurat nå på grunn av endringene i amerikanske skattelov. Selv om du alltid bør prøve å bruke mer enn en verdivurdering, er det spesielt viktig i dag. For Raytheon viser den samme verdsettelsesutviklingen med hensyn til prisen-til-salg (P / S) -forholdet, som ser på topplinjen i stedet for bunnlinjen. Raytheons P / S-forhold er rundt 2, 2, sammenlignet med et femårig gjennomsnitt på 1, 65. Denne gangen er imidlertid forholdet høyere enn noen av sine store jevnaldrende.

Ved å se på selskapets eiendeler fremheves også overvaluering. Raytheons nåværende verdi-til-bok-verdi forhold er rundt 5, 3 mot et femårig gjennomsnitt på nesten 3, 8. For å være rettferdig, er dette nå omtrent i tråd med sine største jevnaldrende, men sammenligningen med femårs gjennomsnittet antyder at investorer fortsatt betaler en høy pris for Raytheon i dag. Og når kombinert med forhøyede P / E og P / S, ville det være vanskelig å foreslå at Raytheon er billig.

Jeg vil holde av for nå

Det er ingen tvil om at Raytheon har det bra, som den siste inntjeningssuksessen viser. Og den økende etterspørselen og industriposisjonen er gode indikatorer på at den vil fortsette å fungere godt i løpet av kort sikt. Men viktige verdsettelsesmålinger viser at investorer er godt klar over positive her og har priset mye suksess - luftfart og forsvarskrig ser kostbar ut i forhold til sin egen historie og sine jevnaldrende. Jeg ville ikke skynde meg å kjøpe Raytheon i dag.