Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Er Procter & Gamble Company en kjøp?

Anonim

Procter & Gamble Company

(NYSE: PG)

har vært en av stalwarts av markedet i flere tiår, og en stabil utbyttebeholdning for investorer. Men forbrukerens stifter markeder selskapet opererer i har blitt mer konkurransedyktige, og har ikke tillatt selskapet å vokse i mer enn et tiår.

Å kjøpe aksjer i Procter & Gamble i dag er ikke den som ikke syntes det var en gang, men skulle du unngå å dele aksjer helt?

Den krympende forbrukergiganten

I løpet av det siste tiåret har Procter & Gamble faktisk krympet som et selskap. Det er solgt av 43 skjønnhetsmerker som utgjorde over 10 milliarder kroner av omsetning, og har justert porteføljen for å fokusere på kjernemarkeder der det har en konkurransefortrinn, som rengjøring og personlig pleie. Du kan se nedenfor at inntektene har falt som følge av disse endringene, men nettoinntektene har ikke vært like berørt som du kanskje tror.

Det vi håper å se fra endringer i porteføljen, er høyere vekst og ekspanderende marginer. Men det er ikke det vi ser fra Procter & Gamble i dag.

Fiscal 2018 resultatene forteller

Forrige uke lanserte Procter & Gamble det fjerde kvartalsresultatet for fjerde kvartal 2018, og årets trender var ikke gode. Salget økte med 3% til 66, 8 milliarder dollar, men organisk salgsvekst var bare 1% og volumveksten alene var 2%. Det betyr at salgsprisene falt et prosentpoeng i løpet av året, noe som indikerer svært lite prisingskraft. Kjernevinsten per aksje var opp 8% til $ 4, 22 per aksje, men det ble drevet i stor grad ved tilbakekjøp av aksjer som reduserte utestående aksjer, ikke netto inntektsvekst.

I regnskapsåret 2019 regner ledelsen med at organisk vekst øker med 2% til 3%, og kjerneinntektene per aksje er 4, 45 dollar, igjen kjørt høyere først og fremst av tilbakekjøp som reduserer aksjene.

Det er ingen gjenoppretting som kommer

Det er vanskelig å forestille seg at Procter & Gamble er i stand til å gå tilbake til selv midt-siffret vekst gitt sine produktkategorier. Såpe, vaskemiddel, papirhåndklær og barbermaskiner er nå vanlige verden over, og etterlater svært få vekstmarkeder å komme inn. Og gitt selskapets størrelse, er det et enkelt mål for oppstart, som Dollar Shave Club, Harry's razors, og til og med Quip tannbørster.

Procter & Gamble kunne kjøpe noen av disse oppstartene for å opprettholde markedsandeler, men de ville være dyre oppkjøp og ville ikke drive den slags organisk vekst som ville gjøre aksjen til en langsiktig vinner.

Prisen er feil for Procter & Gamble

Med tanke på svekkende trender i Procter & Gamble hovedmarkeder, bør aksjene være en ekstrem verdi for meg å være interessert. Men det er ikke, handler 19, 6 ganger etterfølgende kjerneinntekter og tilbyr bare et utbytte på 3, 5%.

Procter & Gamble kan være en hovedrolle i forbrukeromsorgsmarkedet, men det er ikke en aksje verdt å betale en premiepris for gitt det faktum at det har gått ned i det meste av det siste tiåret. Dette er ikke et lager jeg ville kort gitt at det er kontantstrøm positivt, men det er ikke på min kjøpsliste i dag.