Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Er en faset pensjonering rett for deg?

Anonim

Når de fleste av oss tenker på pensjon, tenker vi på en tid i våre liv når vi kommer til å gi oss avmeldingsbrev, pakke opp våre arbeidsplasser og gå fra å jobbe 40 eller flere timer i uken for å ha all ledig tid i verden. Men mens den slags umiddelbare skift kan fungere bra for noen mennesker, er det ikke alltid ideelt.

For en ting, å gå fra en heltids arbeidsplan for å ikke ha en tidsplan, kan opprørt din mentale balanse. Plutselig er det du, uten umiddelbare forpliktelser eller andre formål enn å bare eksistere. Det er et skummelt prospekt hvis du ikke er klar for det.

Deretter er det den økonomiske effekten. Jo, mange sparer godt for pensjonering, men det kan være noe skremmende å dyppe inn i egget ditt.

Det er av disse grunnene at det lønner seg å vurdere en faset pensjonering, i stedet for all-eller-ingenting tilnærming så mange arbeidstakere tar. Selv om du tror at du er følelsesmessig og økonomisk klar for pensjonering, kan lettelse i ting sakte ofte føre til en mye jevnere overgang.

Hvordan en fased pensjonering fungerer

Under den tradisjonelle pensjonsmodellen vil du trekke seg fra jobben din og begynne å nyte et fritidsliv flere uker senere uten arbeidsrelaterte forpliktelser i verden. Med en faset pensjonering kan du jobbe med å kutte timene dine og jobbbasert ansvar over tid, slik at du ikke går fra fullt ansatt til arbeidsledige i løpet av et par uker.

Her er et eksempel. Si at du er 66 og har nok penger til å gå på pensjon, men du liker jobben din og velger egentlig bare å forlate fordi de lange timene og pendler tar en avgift på deg fysisk. Snarere enn å ringe det umiddelbart, kan du snakke med arbeidsgiveren om å kutte timene dine ned til 30 timer i uken for det neste året, og deretter 20 timer i uken året etter det. På den måten får du fremdeles det du elsker, men med mer fleksibilitet og mindre stress.

Fordeler med en fases pensjonering

Selvfølgelig er faseavganger vanligvis arbeidsgiveravhengige. Det er en ting å utarbeide en plan hvor du gradvis reduserer dine timer og ansvar over tid, men hvis din bedrift ikke er enig, så er du tilbake til firkanten. På den annen side, hvis din arbeidsgiver er villig til å overholde denne typen arrangement, står du til nytte på flere måter enn en.

Til å begynne med kommer du til å opprettholde en jevn rutine, som kan være medvirkende til å forbli mentalt og fysisk aktiv. Ifølge forskning fra Institutt for økonomiske saker øker pensjonen sjansene for å lide av klinisk depresjon med en oppsiktsvekkende 40%. Å jobbe lengre, om enn i nedskalert form, kan hjelpe deg med å avværge psykiske problemer ved å holde deg opptatt mens du gir deg mer tid til å tilpasse seg ideen om pensjonering.

I tillegg kan beholdning av en del av inntektene dine gjøre underverk for pensjonsbudsjettet, både umiddelbart og i fremtiden. Tenk deg at du er 66 og teknisk sett har nok penger til å pensjonere og dekke dine levekostnader, men du har ikke nok besparelser for å støtte flere års tung reise. Hvis du ser verden er et mål for deg, kan du bare arbeide 15, 20 eller 30 timer i uken i noen ekstra år, for å sette den ekstra penger i lommen. Og fordi du ikke vil være på heltidsplan, vil du bli med på noe av den reisen mens du er yngre, og du har energi til å nyte det mest.

Endelig kan en faset pensjon hjelpe deg med å få mer ut av sosial sikkerhet. Tenk deg at din fulle pensjonsalder for sosiale trygghetsformål er 66, hvor du pensjonerer og samler fordelene dine i sin helhet. Disse utbetalingene, kombinert med besparelsene, kan være nok for deg å komme forbi, men hvis du i stedet tommer mot pensjonering og fortsetter å jobbe deltid i noen ekstra år, kan den arbeidsbaserte inntekten hjelpe deg med å unngå å arkivere for trygdeordninger umiddelbart - på hvilket tidspunkt får du et øyeblikkelig økning på 8% i utbetalinger for hvert år du holder opp til 70 år.

Nå kan du tenke: alt dette høres bra ut - hvis jeg bare kunne få firmaet mitt ombord. Men faktisk kan pensjonerte pensjonister også være til fordel for arbeidsgivere. Si at du er en verdsatt arbeidstaker som kjenner virksomheten inne og ute. Å miste deg til pensjonisttilværelse kan utgjøre et betydelig slag for din bedrift, men hvis du er villig til å sakte jobbe deg ut, vil arbeidsgiveren få bedre mulighet til å finne en passende erstatning. Du kan til og med tilby å ta opp et internt treningsprogram for å søte avtale og få det innkjøp.

Selvfølgelig, hvis du er elendig på jobb og ikke kan vente med å forlate jobben din, betaler du seg så snart du kan, forutsatt at du har besparelsene. Men hvis pensjonering i sin fullverdige form virker som en overflødig ekstrem, lønner den seg å vurdere et arrangement der du kryper mot det i ditt eget tempo.