Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Er P & Gs utbytteutbytte i vanskeligheter?

Anonim

Procter & Gamble

(NYSE: PG)

har en kommende nærvær over hele verden, med mer enn 20 milliarder dollar merker som inkluderer favoritter som Pampers bleier og Tide vaskemiddel. P & Gs utbytteavkastning er også attraktivt, og Procter & Gamble betaler på et nåværende nivå på 3, 2% et bedre utbytte enn mange av sine kolleger i Dow Jones Industrials og hele resten av aksjemarkedet.

P & Gs over gjennomsnittet avkastning er ikke engang det største tegnet for utbytte investorer, fordi selskapet har en imponerende oversikt over utbytteveksten som går tilbake i mer enn 60 år. Procter & Gamble har imidlertid en viss risiko med sin virksomhet, og investorene har vært mindre trygge på det siste om dette blåchips selskapets evne til å vær opp og ned i konjunktursyklusen og generere gode langsiktige avkastninger både gjennom utbyttebetalinger og stigende Del priser.

Utbyttestatistikk på Procter & Gamble

Nåværende kvartalsutbytte per andel

$ 0.69

Nåværende avkastning

3, 2%

Antall påfølgende år med utbytteøkninger

61 år

Utbetalingsforhold

75%

Siste økning

April 2017

Hvordan P & Gs utbytte har vært på vei oppover

Bare et halvt dusin selskaper kan kreve streaks av utbytte øker så lenge Procter & Gamble, og det som er spesielt bemerkelsesverdig er bare hvor konsistent og sunt disse utbyttene øker, har generelt vært. Gjennom 1990-tallet utgjorde utbytteveksten rutinemessig 10% til 15% per år, og bare økonomiske forstyrrelser gjorde mye for å bremse denne veksten midlertidig. Etter tregere gevinster fra 2000 til 2002, returnerte P & G til sterk vekst, og selv finanskrisen i 2008 førte ikke til en avmatning fra sine tosifrede prosentvise årlige økninger til kvartalsutbetalingen.

Mange utbytt investorer kom for å ta P & Gs stabilitet for gitt. Som produsent av forbrukerklammer, teller Procter & Gamble på stabil etterspørsel selv i perioder med økonomisk vanskeligheter, fordi folk fortsatt trenger grunnleggende nødvendigheter som selskapet produserer. Denne oppgaven har ikke holdt P & G-aksjen fra å falle i tøffe markedsperioder, men har holdt sin fundamentale økonomiske utvikling sterk. Det har i sin tur bygget investorens tillit til fremtiden.

Utbytteveksten har imidlertid bremset markant i løpet av de siste årene. Selv i en periode med ekspansjon for den amerikanske økonomien, gjorde Procter & Gamble mindre enn 10% økning i utbyttet i 2010, og siden da har tempoet i stigende utbytte bare falt ytterligere. 2016 brakte den verste nyheten ennå, bare en token 1% økning, og selv 2017s siste 3% økning har ikke gjenopprettet tilliten til utbytte investorer.

Vil P & G være i stand til å holde sin stripe levende?

Flere faktorer har spist i Procter & Gambles langsiktige konkurransefortrinn. Generelt slugg i detaljhandel har plaget mange forbruksvarer produsenter. I takt med at shoppere beveger seg bort fra murstein og marmorforretninger og mot e-handelsløsninger, reduseres verdien av P & Gs distribusjonsferdighet i dominerende fremtredende posisjoner på butikkhyllene. Det amerikanske markedet er godt utviklet nok til at denne prosessen tar mer tid, men internasjonalt kan enkelte nyutviklede markeder godt bevege seg direkte mot distribusjonsmodeller, og hopper over store boksene helt. Med det mer spillbare feltet, vil P & G ha en tøff tid som styrer premieprisene den har for tiden.

Procter & Gamble går ikke ned uten en kamp. Selskapet har utviklet en plan for å øke salget som inkluderer høyere produktkvalitet, mer attraktiv emballasje og markedsføring, og en forpliktelse til å gi verdi som rettferdiggjør overprisen på markedet. P & G ønsker ikke å være den rimelige leverandøren, men det vil vise at produktene er verdt hva forbrukerne betaler.

Hold øye med P & Gs utbytte

Hva Procter & Gamble trenger å gjøre for å forsikre utbyttet investorer om bærekraftigheten i dagens utbetaling er å finne flere måter å gjenopprette inntektsveksten. Med et utbetalingsforhold som har krypt oppover over tid, må P & G gjøre fremgang med sin langsiktige strategiske visjon for å demonstrere at den kan reversere negative trender. Ellers kan de stadig økende utbyttene som vi har sett de siste årene, gi mulighet for nedgang i fremtiden.