Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Er ledelsen virkelig skyldig for United State Steel Corps Woes?

Anonim

De siste årene har United States Steel Corp.

(NYSE: X)

har fokusert på å overleve en dyp nedgang i industrien, og investerer ikke i fremtiden. Nå som industrien vender seg om, satser USA Steel på å investere i investeringer som det burde ha gjort, i motsetning til bransjeleder Nucor Corp.

(NYSE: NUE)

som holdt utgifter gjennom nedgangen. US Steels ledelse er i stor grad skyld i det, og et nytt team ved roret er ikke en umiddelbar løsning.

Overraskelsen kunngjøringen

Da US Steel annonserte resultatene i kvartalet i april, ble investorene sjokkert av det de hørte. Først, på bunnlinjen, rapporterte det et tap på $ 1, 03 per aksje. I kontrast var Nucors inntjening på 1, 11 dollar per aksje vesentlig fra $ 0, 27 den oppnådde i året før. Og Ståldynamikk

(NASDAQ: STLD)

postet en fortjeneste på $ 0.82 per aksje, opp fra $ 0, 26. For å være rettferdig var US Steels resultater en forbedring fra tapet på $ 2, 32 i Q1 2016, men investorene ventet mer med selv da administrerende direktør Mario Longhi noterte de bedre markedsforholdene.

Årsaken til det uventede svake resultatet var i utgangspunktet at selskapet måtte investere i sin virksomhet for fremtiden. Eksempelvis sa konsernsjef: "Gjennomføringen av vårt aktivitetsrevitaliseringsprogram og den fortsatte implementeringen av pålitelighetssentrerte vedlikeholdspraksis er avgjørende for å oppnå bærekraftige forbedringer i driftsresultat og kostnader." Videre bemerket han: "Dette forblir en syklisk industri, og vi vil ikke la gunstige næringsbetingelser forvirre oss fra å ta de utbruddene vi trenger for å gjenopplive våre eiendeler for å oppnå mer pålitelig og konsistent drift, forbedre kvalitet og kostnadseffektivitet, og generere mer konsistente økonomiske resultater. "

Verken Nucor eller Steel Dynamics gjorde uttalelser sånn. Faktisk hørtes det mer ut som at US Steel bare begynte å bli seriøs om å gjøre langsiktige investeringer i sin virksomhet - etter at en oppgang i industrien hadde startet. Den logiske løsningen av det var at US Steel kanskje savnet å dra nytte av det forbedrede stålmarkedet, mens det spilte opp på kapitalinvesteringer det burde ha gjort hele tiden. Det rettet opp mange investorer og førte til over 20% nedgang i aksjekursen.

En titt på tallene

På denne poengsummen forteller en snikk titt på trendene i kapitalinvesteringer mellom Nucor og US Steel. Nucors kapitalutgifter har ebbed og flommet over det siste tiåret, med et par pigger for store prosjekter som nye anlegg for å lage direkte redusert jernmalm og oppgraderinger på andre anlegg for å produsere høyere margin stålprodukter. Utover toppene synes Nucors kapitalinvestering å ligge på omtrent samme nivå. Med andre ord fortsatte den å investere for fremtiden.

US Steels kapitalutviklingstrender er mer enn litt annerledes. Selv om det var et par støt de siste 10 årene, var ingen like material som toppene på Nucor for store prosjekter. Og samlet sett investerte kapitalinvesteringene i US Steel lavere og lavere gjennom tiåret. Du kan se hvor investorer vil være bekymret for fremtiden etter konsernsjefens Q1-uttalelser.

Ingen enkel løsning

Ikke lenge etter at inntjeningen i 1. kvartal ble annonsert, trakk Mario Longhi seg ned som administrerende direktør. Tjenesten til ny administrerende direktør David Burritt startet med et solidt notat, da selskapet nylig rapporterte inntektene på $ 1, 48 per aksje på 2. kvartal, noe som er betydelig bedre enn begge kvartalets uventede dype tap og Q2 2016s tap på 0, 32 dollar per aksje. Markedet var fornøyd med resultatet og presset stålmaskinens aksjer høyere på en dag da konkurrenter inkludert Nucor og Steel Dynamics, falt.

Men lite som Burritt har gjort ennå hadde noe å gjøre med å skape det resultatet. Og hans kommentarer i kvartalet inkluderte uttalelser som, "Vår investering i våre anlegg og våre folk fortsetter å øke." Hvis kapitalinvesteringen i løpet av det siste tiåret er noen indikasjon, vil US Steel ikke ha annet valg enn å fortsette å øke investeringen i sin virksomhet for å spille oppfanging. Med andre ord, ingenting har virkelig endret seg.

Vurder et annet lag

US Steel er et ikonisk selskap, og jeg tror det er sterkt nok til å gjøre det gjennom sektorens oppturer og nedturer. Men akkurat nå ser det ut til å være dårlig posisjonert for fremtiden. Årsaken til det er ledelsens beslutning om å trekke tilbake på utgifter som ville ha forberedt stålverket for dagens oppgang. Det har planer om å fikse det, men disse planene er for sent for å tillate US Steel å dra full nytte av stålrefusjonen. investorer ville være bedre å investere i et selskap som Nucor, der ledelsen ikke ofrede fremtiden for å spare penger i nåtiden.