Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Er Cheniere Energy, Inc. (LNG) et kjøp?

Anonim

Vel, det ser ut som om det ikke er mulig å satse på eksport av flytende naturgass (LNG).

Lang betraktet som en kontroversiell investering, Cheniere Energy

(NYSEMKT: LNG)

begynner å bevise at flerårs ventetiden for kommersiell drift var verdt det. Pasient aksjonærer har nå hatt to påfølgende år med aksje gevinster, inkludert en 30% rally i 2017.

Det pågående rallyet har presset USAs ledende eksportør av LNG til en markedsverdi på 13 milliarder dollar. Mens det fortsatt er betydelig under $ 20 milliarderens verdsettelse holdt det kort i 2014, har selskapets gjeld også eksplodert 154% siden da. En kompleks organisasjonsstruktur som omfatter flere datterselskaper - hver med sin egen kraftige gjeldsbalanse - gjør det ikke lettere for investorer å nøye måle risikoen presentert i balansen.

Vil booming produksjon vekst kompensere disse bekymringene i det lange løp? Er Cheniere Energy et kjøp akkurat nå?

LNG har vært bra for deg

Cheniere Energy var en av de første selskapene som gikk all-in på potensialet for amerikansk LNG-eksport for mange år siden. Innsatsene har lønnet seg i form av produksjonsvekst i år, da selskapet nesten håndterte hjemmemarkedet på kartet med sin Sabine Pass-terminal. Se fram til ekspansjonsprosjektene, og det ser ut som om selskapet vil være drivkraften bak Uncle Sams oppstigning som en ledende energieksportør - og vi har ikke sett noe enda.

I 2020 forventes USA å bli den tredje største eksportøren av LNG på planeten (bak Australia og Qatar) med eksportkapasitet på totalt 9, 5 milliarder kubikkmeter per dag (Bcf / d). Det er en hakke av en vekstspurt fra bare 0, 8 Bcf / d i begynnelsen av 2016.

Mer forbløffende: Hvis alt går etter plan med utvidelser på Sabine Pass og Corpus Christi, vil Cheniere Energy eie omtrent 4, 5 Bcf / d av landets totale eksportkapasitet.

I fjor fikk investorene sin første smak av det som er mulig med en så dominerende markedsposisjon. I tredje kvartal 2017 økte omsetningen til 1, 4 milliarder dollar, og driftsinntektene økte til 297 millioner dollar, opp fra år siden totalt på henholdsvis 465 millioner dollar og 15 millioner dollar. Cheniere Energy forventer å sette opp minst 1, 8 milliarder dollar i justert EBITDA når resultatene for hele 2017 er ferdigstilt - og selskapet er langt fra å treffe full skritt.

Det er mange ekspansjonsmuligheter i horisonten. Cheniere Energy har for tiden fire likriktningstog oppe på sitt Sabine Pass-anlegg, med et femte tog nær 100% ferdigstillelse. I mellomtiden har det fullført over 72% av de to første togene på Corpus Christi. Sju-togplattformen består av den første fasen av selskapets vekststrategi, men de to neste faser vil øke betydelig.

Foreløpige planer krever potensiell fordobling av kondenseringskapasitet gjennom fortsatt ekspansjon på Sabine Pass (et sjette tog er fullt tillatt), som benytter større kapasitetsenheter, og endrer kommersialiseringsplaner på Corpus Christi for å distribuere mellomstore likriktningstog for å forbedre produksjonsfleksibiliteten.

Kapasitetsutvidelser og økende etterspørsel (og priser) skaper en fantastisk mulighet for å vokse virksomheten, men hva med den balansen og forvirrende bedriftsstruktur?

Den tidlige innsatsen på amerikansk LNG-eksport ble bare gjort mulig med enorme mengder gjeld. Å bygge store flytende anlegg er ikke billig. Cheniere Energy hadde 24, 9 milliarder dollar i langsiktig gjeld på balansen ved utgangen av september 2017, noe som resulterte i en gjeldsgrad på 92%. En del av denne gjelden er en direkte forpliktelse for selskapet, mens enkelte skyldes ulike datterselskaper direkte, med bare indirekte forpliktelser til Cheniere Energy-forelder.

Listen over datterselskaper inkluderer Cheniere Marketing International LLP, Cheniere Energy Partners LP, Cheniere Energy Partners LP Holdings, Cheniere CCH HoldCo II, og mange andre. Faktisk inneholder selskapets organisasjonsstruktur en rekke 13 datterselskaper.

Den gode nyheten er ledelsen er klar over forvirrende web av relasjoner og har identifisert "forenkle [ing] bedriftsstruktur" som et mål for 2018. De dårlige nyhetene er at det kan bli vanskeligere og ta lengre tid enn forventet.

Når det er sagt, er de potensielt gode nyhetene at det på sikt er sannsynlig at ingen av det vil ha betydning. Cheniere Energys vellykkede produksjonsvekst til dags dato har vesentlig redusert forretningsmodellen, spesielt sammenlignet med noen få korte år siden da det var flere spørsmål enn konkrete svar. Det hjelper også når ca 85% av all produksjon selges i langsiktige avtaler. Det har gjort det mulig for selskapet å refinansiere gjeld

opportunistisk

og presse forfallstider videre ut i fremtiden.

På samme måte vil produksjonsveksten skape betydelig inntjening og kontantstrøm i årene som kommer. Med tanke på at 2017 var det første året med kommersiell drift, og at 2018 vil ha nytte av et helt år med kraftig økte volumer, er det vanskelig å forestille seg for mye angst på å bygge opp over selskapets evne til å tilbakebetale gjeld over tid.

Bare i tredje kvartal 2017 utgitt Cheniere Energy $ 442 millioner i konsolidert justert EBITDA. Det krummet ut $ 283 millioner i nettoinntekt i de første ni månedene av 2017, som inkluderte en $ 379 millioner hit relatert til konverteringen av ansvarlige aksjer eid av et datterselskap, og flere kvartaler av produksjonen som fortsatt var i rampen-modus. Enkelt sagt, ser det ut til at det ville ta en alvorlig hendelse for å banke denne LNG-eksportøren fra sitt høye abbor.

Er Cheniere Energy et kjøp?

Det er ikke nektet Cheniere Energy-handler på en heftig premie i forhold til gjelden sin. Det betyr at første stopp langs selskapets reise for å bevise seg til investorer, er å vokse til en verdi på 13 milliarder dollar. Gitt vekstratene forventet i 2018 og den sterke økonomiske utviklingen i årene som kommer, virker det sannsynlig.

Etter det, hva er det mulig for denne vekstbeholdningen? Kan den true sin tidligere all-time høye markedsverdi på 20 milliarder dollar? Hvis produksjonsekspansjonen fortsetter å utvikle seg uten noe løft, og LNG fortsetter å erstatte kull som en strømkilde globalt, virker det helt mulig for Cheniere Energy å til slutt tjene sin vei til en mye høyere verdivurdering. Hvor lang tid det tar å oppnå, er et annet spørsmål, men langsiktige investorer bør føle seg komfortabel å eie denne virksomheten i det neste tiåret eller lenger.