Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

iQiyis andre kvartalets inntjening leverer store salgs- og betalte-brukergevinster

Anonim

iQiyi

(NASDAQ: IQ)

rapporterte resultatet i andre kvartal etter at markedet lukkede tirsdag, og leverte salg som kom betydelig over toppnivået av ledelsens mål. Det kinesiske streamingvideoselskapet (som ble spunnet av fra Baidu i mars) oppnådde igjen et betydelig driftstap, selv om det utvidet seg omtrent proporsjonalt med topplinjevekst. Tabellen nedenfor beskriver noen sentrale resultatverdier for kvartalet:

2. kvartal 20182. kvartal 2017YOY Change *
inntekterRMB 6, 17 milliarder ($ 932, 5 millioner)RMB 4, 33 milliarder ($ 653, 8 millioner)51%
DriftstapRMB 1, 33 milliarder ($ 200, 7 millioner)RMB 0, 99 milliarder ($ 149, 7 millioner)N / A

Inntektsveksten på 51% i året var godt i forkant av selskapets veiledning for salgsvekst mellom 42% og 48%. I amerikanske dollar ble salget steget fra 737, 1 millioner dollar i mars-kvartalet til 932, 5 millioner dollar i juni-kvartalet, noe som representerer en sekvensiell vekst på omtrent 27%. Tap per ADS (amerikansk verdipapirandel) forbedret fra $ 2, 07 i første kvartal til $ 0, 45 i juni-kvartalet.

Imponerende lønnsom vekst

iQiyi la til 5, 8 millioner abonnenter i kvartalet for å nå 67, 1 millioner medlemmer i slutten av juni. Selskapets kryssforfremmelse medlemskap avtale med JD.com ser ut til å ha spilt en stor rolle i den betydelige abonnentveksten. IQiyi annonserte en samarbeidspartnere med online-forhandler i begynnelsen av mai, og avslørte at det hadde lagt til en million nye brukere til det betalende medlemrollet bare en uke etter at det ble innført promoveren.

Selskapet hadde bare fem millioner betalende brukere i mai 2015, så det har stor suksess å få kunder ombord med sine premium service tilbud. Med selskapets annonsestøttede plattform er iQiyi nå over 400 millioner mennesker.

Tabellen nedenfor beskriver segmentsalgbidrag og sammenligninger med kvartalet forrige kvartal:

Segmentinntekter2. kvartal 2018

2. kvartal 2017

YOY Change *

MedlemskapstjenesterRMB 2, 47 milliarder ($ 374, 0 millioner)RMB 1, 58 milliarder ($ 238, 7 millioner)66%
Online annonseringstjenesterRMB 2, 62 milliarder ($ 395, 6 millioner)RMB 1, 91 milliarder kroner (288, 4 millioner dollar)45%
InnholdsfordelingRMB 0, 54 milliarder ($ 81, 5 millioner)RMB 0, 49 milliarder kroner ($ 73, 5 millioner)18%
andreRMB 0, 54 milliarder ($ 81, 4 millioner)RMB 0, 35 milliarder ($ 53, 2 millioner)62%

Som forventet kom den raske salgsveksten til en pris. Omsetningskostnadene steg 47% året over for å nå RMB 6, 1 milliarder (USD 922, 9 millioner), hovedsakelig på grunn av økende innholdsutgifter. Salgs-, general- og administrasjonskostnadene steg over 51% året over til land på RMB 949, 9 millioner (USD 143, 6 millioner) - med økningen som følge av økt kanalmarkedsføring og innholdsfremmende og merkingskostnader.

Selskapets driftsmargin reduserte imidlertid til 22% fra 24% i foregående periode. iQiyi har fortsatt lang tid til å gå før prioritering av lønnsomhet over salgsvekst, men det faktum at det var i stand til å levere større inntektsutvidelse uten å se marginer glir, er oppmuntrende.

Hva er neste for iQiyi

Her er iQiyis administrerende direktør, Yu Gong, kommenterer kvartalsresultatene og planene for virksomheten fremover:

Støttet av vårt enorme bibliotek med premium-innhold og premieren til en serie svært populært selvframstillet innhold, har både vårt medlemskap og annonseringsvirksomhet generert en robust vekst i kvartalet, med det totale antall abonnenter som kommer til en ny rekordhøy. I fremtiden vil vi fortsette å investere i avansert teknologi, utvide bredden og dybden av innholdsleverandørene våre, og oppmuntre vårt underholdningsøkosystem, da vi forfølger vår innovative og varierte inntektsmodell som fullt ut utnytter vårt premiuminnhold og IP-verdi.

iQiyi fremmer fortsatt sin opprinnelige innholdsproduksjon. Selskapet ser også ut til å gjøre en større innsats i videospill, ettersom nylig avsluttet en avtale for å erverve utvikler Chengdu Skymoons til en pris på rundt $ 300 millioner. Målet for iQiyi er å bygge et omfattende innholdsøkosystem som bringer sammen film- og fjernsynsprogrammer, videospill og en tung produktkomponent for å skape et multimediekraftverk som minner om hva Walt Disney har oppnådd.

Dette betyr at selskapet trolig vil fortsette å operere med et betydelig tap på kort sikt. Men med at selskapet raskt utvider sin betalende brukerbase og gunstige økonomiske og industrielle tailwinds på baksiden, er det potensial for virksomheten å bli lønnsom og gi store gevinster for aksjonærene.

Selskapet forventer at salget i det nåværende kvartalet kommer i et sted mellom $ 985, 3 millioner og $ 1, 03 milliarder - som representerer vekst mellom 43% og 49% sammenlignet med foregående periode.

Redaktørens notat: En tidligere versjon av denne artikkelen inneholdt et feil antall for Q1 per aksje tap.