Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Investere gjennom pågående tilbakeslag: En guide

Anonim

På denne episoden av Motley Money ser fire dumme analytikere på de største nyhetene på Wall Street, inkludert det bredere markedet selv. Det blir vondt her ute, men Jason Mosers "tre Ps" for å investere kan bidra til å holde deg rolig. Toll Brothers '

(NYSE: TOL)

Kvartalsresultatet stiger over 60% og markedet gis. Pizza Hut fortsetter å slite på Yum! Merker

(NYSE: YUM)

. RH

(NYSE: RH)

Virkelig ser ut til å ha slått sin lykke rundt, og lojalitetsprogrammet gjør det bra. Amazonas

(NASDAQ: AMZN)

maskiner går rogue, skader dusinvis av arbeidere. Altria

(NYSE: MO)

gjør en stor cannabis-innsats. Og som alltid deler analytikerne noen aksjer på sine radarer.

I tillegg intervjuer Chris Hill Megan Brinsfield fra Motley Wealth Management for noen årsfinansieringstips, inkludert å få mest mulig ut av dine 2018-fradrag, unngår store IRA-straffer, og gir aksjer uten å drepe studentens økonomiske hjelpepakke og mer.

Et fullt utskrift følger videoen.

Denne videoen ble tatt opp 7. desember 2018.

Chris Hill: Det er Motley Money-radioprogrammet. Jeg er Chris Hill. Sammen med meg i studio denne uken, senior analytikere Jason Moser, Matt Argersinger og Ron Gross. Godt å se deg som alltid, herrer.

Vi har de siste overskriftene fra Wall Street. Vi vil dyppe inn i postbaggen. Og som alltid vil vi gi deg et innblikk i aksjene på vår radar. Men vi begynner med markedet generelt. En annen uke med ville svinger. Jason, som inkluderer det faktum at markedet ble stengt på onsdag til ære for tidligere president Bushs begravelse. Når folk sier at de ikke har magen for å investere, er det uker som dette, som bare ikke hjelper.

Jason Moser: Jeg antar. Men jeg vil vende mynten der og si at disse er de ukene som de virkelig kan hjelpe deg med å vokse som investor, og bli enda mer følelsesmessig egnet til å håndtere fremtidige episoder som disse. De kommer, en eller annen måte. Jo lenger du investerer, desto mer må du tåle. Rikelig med overskrifter der ute. Det er nok ikke engang verdt å prøve å bare finne en som virkelig er årsaken. Tariff snakk, yield kurve, snakke, renten, uforutsigbarhet av hva som kommer til å komme ut av Hvite Hus i dag, i morgen, neste uke.

Matt Argersinger: Hver time.

Moser: Sannsynligvis bidrar alle til dette til en grad. Vi begynner å høre at r-ordet blir sparket rundt en liten stund. Tilbakeslag er r-ordet som jeg snakker om der. Vi gjør oppmerksom på det, men det er også verdt å merke seg at vi liker å investere med den glassfylte filosofien her, ta lengre utsikt, fordi tallene bærer det ut. Det fungerer over tid. Med det sagt tror jeg det er nok grunn her for å begynne å se på fremtiden og lurer på om vi ikke skal gå inn i litt mer en vanskelig tid.

Ron Gross: Ja, det er derfor det er gal, og du må ignorere noen av disse makroen. Noen dager, markedet elsker at økonomien sakker, fordi det vil få Fed ta foten av stramningsgassen. Andre dager, det er ikke bra, fordi vi står overfor en lavkonjunktur og markedet selger seg. Og du har ingen anelse om hvilken dag i morgen skal bli, en god dag eller en dårlig dag. Invester i gode selskaper, hold dem på lang sikt.

Argersinger: Høyre. Jeg vet ikke når dette kommer til å ende og hvor lavt markedet skal gå, men jeg vet en ting - jeg kjøpte flere aksjer personlig de siste to månedene enn jeg har hatt i de to foregående årene. Jeg lar det gå.

Moser: Jeg er med ham. Jeg har klikket Kjøp-knappen noen ganger meg selv. Det er verdt å merke seg, i dette miljøet kan du være redd for å kjøpe. Jeg tror det er OK å kjøpe, men jeg liker å fokusere på det jeg kaller de tre P-ene. Ron, du kommer til å elske dette.

Brutto: [ler] Jeg klikker på pennen min.

Moser: Tålmodighet, Pris og Forutsigbarhet. Vi snakker alltid om hvordan du trenger å være tålmodig som investorer. Det chimes også til å sikre at du får en anstendig pris, en rettferdig pris. Forutsigbarhet er, investere i de bedriftene som tilbyr noen ganske forutsigbare forretningsmodeller, ganske forutsigbare inntektsstrømmer. Ting som betalingsselskaper, eller når du går for å få din Dunkin ' kaffe hver morgen, eller når jeg heller den varme koppen Starbucks kaffe i huset mitt hver dag. Det er det jeg mener med forutsigbarhet. Du fokuserer på de tre P, jeg tror du finner deg selv med mange veldig gode bedrifter i porteføljen din.

Brutto: Giver mening. Jeg har også forpliktet kapital til markedene de siste ukene. Glade for å ha gjort det. Jeg har også lagt inn penger i indeksfond, både S & P 500 og Russell 2000. Ikke vær redd for å delta i markedet som helhet. Ingenting galt med det.

Hill: Jeg elsker hvor formell du er. "Jeg har begått kapital til markedet, " i motsetning til disse to gutta, "klikkte jeg på kjøpsknappen."

Brutto: [ler] Noen ganger går jeg tilbake til Wall Street-modus.

Hill: Toll Brothers er den største luksusbyggeren i Amerika. Resultatet i fjerde kvartal økte mer enn 60%, men aksjer i Toll Brothers var i utgangspunktet flate denne uken. Matt, hva skjer her?

Argersinger: Dette var, etter min mening, en god rapport. Du nevnte fortjenesten. Leveranser og tilbakegang, som også er viktige beregninger, var også på høyeste nivå siden boligkrasj. Men selvfølgelig handler det om forventningene fremover. De ga svakere veiledning for nåværende kvartal. Konsernsjef Douglas Yearley ropte opp stigende renter. Det er rimelig. Han snakket også om, det faktum at det er "godt publiserte rapporter om bolignedgang som påvirker kjøperens følelser." Jeg tror det er litt rart, for konsernsjef å ringe ut media. "Vel, media snakker om en nedgang i boligen, derfor kjøper folk ikke hus."

Brutto: Falske nyheter.

Argersinger: Jeg er ikke sikker på at jeg kjøper den. Hvis du ser på, for eksempel dataene fra US-folketellingen, har det nye hjemmet redusert i 11 rette måneder. Så jeg er ikke overrasket over at media rapporterer at det kan være en nedgang i boligen.

Men hvis du går et øyeblikk vekk fra Toll, har det vært et forferdelig år for homebuilders. En forferdelig tid. Stigende renter er sannsynligvis skylden mest av alt, og rimelig. S & P Homebuilding Index er nede på mer enn 30% i år. Det er et sterkt nummer. Det har vært et volatilt år, jeg tror ikke mange næringer har gått verre enn homebuilders. Så begynner jeg å bli litt interessert i bransjen. Hold deg oppdatert på radarbestandene.

Hill: Vi er rett over elven fra Washington DC. Mange en politiker har gjort det bra å skylde på media, så hvorfor ikke også administrerende direktører?

God uke for RH Holdings, selskapet tidligere kjent som Restoration Hardware. Resultatet i tredje kvartal kom i sterk. Selskapet hevet veiledning. Aksjer av RH opp mer enn 20% denne uken, Ron.

Brutto: Hellig cannoli er denne vi alle savnet. Kan vi være enige, vi alle savnet det?

Moser: Absolutt, alle fire av oss fikk denne feilen.

Brutto: Beholdningen er opp 64% i år, 160% de siste fem årene. Kudos til dem, gjenoppfinne seg selv ved å lansere en abonnementsbasert medlemskapsmodell, redusere lager, lukke distribusjons sentre, bygge nye high-end butikker. Det er alt virkelig lønnet seg for dem. Inntektene i kvartalet økte med 7, 4%. 4% økning i butikksalg. Selskapet kjøpte tilbake en masse aksjer da det var hensiktsmessig å gjøre det. De har nettopp økt sin veiledning, introdusert finanspolitisk 2019 veiledning som indikerer ytterligere vekst som kommer ned i gutten. Aksjen er fortsatt ikke så billig på 17X fremoverinntekter. God jobb av RH.

Hill: Av all den informasjonen du bare har delt, vil jeg fokusere på en ting, og det er lojalitetsprogrammet de startet tilbake i 2016. Ikke bare var de fire av oss feil på dette selskapet, vi tok feil med det. De selger avanserte, dyre møbler på Restoration Hardware, og alle fire av oss så på det og sa: "Vent, gjør du hva?" Vi forstår lojalitetsprogrammet for det daglige kjøpet, ting som kaffe og den slags ting. Men et lojalitetsprogram for high-end møbler?

Brutto: Etterpå hadde vi feil. Selv i fremsyn, ville jeg fortsatt satse imot det. Det ser ikke ut til å gi god mening! Ikke alle selskaper kan etablere et lojalitetsprogram og tenke det er kuret-alt. I dette spesielle tilfellet hadde de rett, vi tok feil.

Moser: Gitt det vi vet i dag, kan jeg bare ikke si at jeg fortsatt ville sette denne på toppen av listen. Jeg kan bare ikke gjøre det.

Argersinger: Jeg liker det du sa før forestillingen om hvordan de har slått detaljhandelskonseptet inn i mer av et showcase. De stod på sin online-modell for tilbakekanal. Jeg lurer på om de er foran spillet her. Er dette fremtiden for detaljhandel, og RH etablerer det?

Hill: Yum! Brands holdt en investordag i denne uken. Morselskapet til KFC, Pizza Hut og Taco Bell forventer at salget vil bli høyere i 2019. Men Pizza Hut president Artie Starrs gjorde overskrifter da han sa at Pizza Hut har mye arbeid å gjøre på sin merkevare. Jason, jeg tror ikke noen av oss er uenige med den kommentaren.

Moser: Nei. Jeg tror vi er alle enige om at de mangler båten. Du tenker tilbake til dagen da en personlig pizzapizza var så revolusjonerende. Det endret spillet for så mange av oss. Nå blir de bare latt av begreper som Domino og Papa John's .

Jeg tror den største utfordringen Pizza Hut har møtt, dreier seg om kundeopplevelsen i en mobil verden, sammen med en inkonsekvent leveranseopplevelse. Jeg nevnte Domino og Papa John's. De er de som bare fortsetter å investere i den erfaringen og har gjort det så bra med det.

I den siste analytikerdagen, på transkripsjen der, henviste ledelsen til at de prøver å gjøre denne pivoten fra å være den 100% spiseopplevelsen som den pleide å være, til å være din inn-opplevelse og leveringserfaring . Og de har problemer med å gjøre det arbeidet. En av de tingene de gjør, deres leveranseleverandør, QuikOrder, det er e-handelsmotor som støtter deres mobilleveranse, de har kjøpt den virksomheten. QuikOrder kommer til å bli rullet inn i virksomheten. De føler at den interne kontrollen gir dem muligheten til å bygge opp en mer robust leveringsopplevelse.

Kanskje det fungerer for dem. Det er bedre. Historisk sett står Pizza Hut for om lag 20% ​​av Yums driftsinntekter. Det er betydelig. Så, de har mye arbeid å gjøre. Det spiller ingen rolle.

Hill: Du ser på muligheten for at de har akkurat nå med Papa Johns sliter med måten den er, med det nye NFL-partnerskapet som Pizza Hut har. Vi har sett dette før, hvor en leder - tar Patrick Doyle på Domino. Var det 10 år siden hvor han kom ut og sa: "Vår pizza er ikke veldig bra. Vi skal fikse det." Det var et flott vendepunkt, og det var en mulighet for investorer å komme inn. Jeg lurer på om dette også kan være et bøyepunkt. Det virker som hvert kvartal, historien til Yum! Varemerker er det samme, som er i hovedsak, Taco Bell og KFC har det bra; Pizza Hut sliter. Hvis Pizza Hut faktisk begynner å snu den, blir det en mye mer overbevisende bedrift å eie.

Moser: Det er et konsistent produkt. Når du sammenligner de tre konseptene, er de stort sett de samme. De er ikke eksepsjonell pizza, men det er pizza likevel, og det er lett å få. Det er bare, Pizza Hut har vært tøffere å få. Trimming ned menyen, gir litt mer følelse av det, bygger ut den mobile opplevelsen, gjør det enklere å bestille, og kommer opp med en konsistent leveringsopplevelse, de har mange muligheter der. Det bør være bedre dager fremover.

Hill: Aksjer i Vail Resorts

(NYSE: MTN)

ned 15% på fredag ​​etter at resortoperatøren mistet mer penger i første kvartal enn Wall Street ventet. Matty, skisesongen kan ikke komme snart nok til Vail.

Argersinger: Det er sikkert, Chris. Sesongvis er dette Vails sakte kvartal, som du kan forestille deg. Skistedene i Nord-Amerika er fortsatt stengt. Barn er tilbake på skolen, så de gjør ikke sommeraktiviteter på skianleggene. Så, du forventet at de skulle rapportere et tap, men dette var et mye større tap enn forventet. Konsernsjefen krevde oppkjøpsrelaterte utgifter og enkelte offseason driftstap på noen av de nyere feriestedene. Vail har vært i en ganske stor oppkjøpsmodus de siste årene. De er faktisk alltid i den modusen.

Jeg vil si på den positive siden, du hadde sesongkortsalg opp 21%. På enhetens nivå er det den mest lovende tingen. Det snakker om etterspørselen etter ski på skianleggene, som åpenbart strømmer inn i alle de andre gjestfrihetsinntektene som de tilbyr. Konsernsjef Robert Katz snakket om det faktum at mange av de tidlige sesongstallene for mange skianlegg gjør det bedre.

Jeg har eid dette lenge. Jeg er overrasket over at det er ned 15% på fredag. Det er veldig sjelden å få noen form for salg i dette selskapet. Den er nede på rundt 25% fra den siste høye. Utbyttet er nesten 2, 5%. Dette er en av disse evige firmaer, for meg, at du vil holde øye med.

Hill: Når det gjelder sesongkort, er det åpenbart rabatt eller spesialtilbud som de vil kaste det nå og da. Jeg antar også at det er slags inntektsgenerator at de gradvis kan krysse opp år etter år.

Argersinger: Det er riktig, enorm prisingskraft, alltid stor etterspørsel. Og da de utvider antall skianlegg under paraplyen, er Epic Pass, som er deres store sesongkort, som bare blir mer og mer overbevisende.

Hill: Resultat for tredje kvartal for Ulta Beauty

(NASDAQ: ULTA)

ser bra ut, men deler ned 10% på fredag ​​etter at kosmetikkforhandleren senket veiledningen for feriekvartalet.

Brutto: Ja, ferieveiledning er det som folk flest er mest fokusert på nå i butikklokalet. Og det kom litt lys. Men, gutt, oh gutt, en annen jeg ikke deltok i, opp 190% de siste fem årene. Jeg trodde ikke på veksthistorien her, men det fortsetter å tikkes. Salg opp 16% forrige kvartal, med komp selger opp 7, 8%. De fortsetter å sette opp disse utrolige vekststallene. Det er drevet av 5, 3% transaksjonsvekst, 2, 5% vekst i gjennomsnittlig billett, begge gjør det dobbelte whammy som fører til store butikkbutikker. E-handel opp 42, 5%. Både i butikk og out-store, de får det gjort.

Det er bare en flott historie. De ble hjulpet av skatteskåret, som alle var. EPS økte med 28%. Å kjøpe tilbake lager konsekvent, åpner nye butikker konsekvent, ca 40 så langt i år. De er opp til ca 1.160 så langt, og det er egentlig ikke en ende i sikte.

Hill: Vi snakket i pausen, dette er et annet selskap som forandret navnet i de siste årene. Det pleide å være Ulta Beauty and Salon. Har de begynt å understreke salongdelen av virksomheten og fokusere mer på front-of-store-detaljhandel?

Brutto: Forhandlere, og åpenbart online. I denne dag og alder må du fokusere på det. Men salongene er fortsatt en del av det, men stiller opp butikksalg, som er positive, og bidrar definitivt til lønnsomhet, og er definitivt en del av den pågående utrullingen. Men, som du ser i navnet, kanskje ikke så mye vekt.

Hill: Altria Group ble bygget på tobakk. Denne uken annonserte Altria at den kjøper en stor andel i Cronos, en cannabisprodusent. Dette virker som et logisk trekk, Jason. Vi snakket om dette for noen uker siden, da dette ble ryktet. Av alle de store selskapene vi hører - Coca-Cola, Pepsi - sparker dekkene på potensielt å investere i tobakk, var Altria det vi alle så på og sa, "Det gir mest mening."

Moser: Ja, du gjør flyttingen fra tabak til wacky tabaccy, ikke sant? Jeg tror det er noe vi skal se mer av i de kommende kvartaler og år. Cronos er en av de moonshots for Altria. Altria, åpenbart et veldig stort selskap med mye i form av kapitalressurser.

Når du ser på disse marijuana-selskapene, disse produsentene, disse medisinske marihuana-selskapene, prøver de å gå inn i et rom hvor regulatoriske barrierer, særlig her i landet, fortsatt er svært høye. De kommer ned over tid, det er ingen tvil der. Vi ser allerede den trenden.

Den andre store hindringen er en av hovedstaden. Å få hovedstaden til å kunne vokse disse virksomheten er ikke alltid så lett. Du ser at disse store spillerne kommer inn og tilbyr denne virkelig attraktive gulroten, det er vanskelig å passere. Vi så Constellation å ta partnerskap i Canopy . Mitt gjetning er at Tilray er sannsynligvis neste på denne listen. Jeg tror det i det minste bidrar til å forklare, noe, de galne verdsettelsene i markedet i dag. Det er en måte for dem å få oppføring i dette rommet, begynne å bygge ut tilbud, distribusjon for de uunngåelige regulatoriske endringene som kommer.

Hill: Vi har sett dette lek ut i drikkevareindustrien, om det er håndverk øl selskaper starter opp og til slutt blir kjøpt, eller lokalt her i DC-området, Honest Tea, Coca-Cola tar en innsats år siden i ærlig te og anskaffe det. Det er fornuftig at noen av disse mindre oppstartende cannabisvirksomhetene vil være veldig åpne for, hvis de ikke kjøpes direkte, denne typen innsats.

Argersinger: Vel, det gir definitivt mening for dem. Jeg ser bare på Altrias og Constellations and Cokes of the World som har investert i dette, og jeg tenker til meg selv: "Hvorfor ikke bare vente på å se hvordan dette spiller ut? Ikke gjør tusenvis av dollar til det som skal være en ganske commoditized virksomhet i nær fremtid, uansett størrelsen på markedet. " Jeg tror bare ikke det kommer til å være mye prisingskraft. Jeg tror bare de går etter en liten skudd for å forsøke å diversifisere inntektsstrømmen.

Moser: Til det punktet snakker du om 1, 8 milliarder dollar at Altria synker i dette. Og det er ikke mye større enn det. Gitt, disse skal bli nyutstedte aksjer, så det skal utvide det bassenget. Men det betyr ikke nødvendigvis at aksjekursen skal følge. Markedet vil diktere det. Og når du vurderer det faktum at Cronos gjør som $ 10 millioner i året i inntekter, gir ingen av det noe fornuftig.

Det er åpenbart noen gode forventninger her. Enten det er noe du røyker eller spiser eller drikker, vi kommer til å se mer av dette når tiden går. Det skal bare ta litt tid å spille ut. Men jeg mener, det er ikke som de prøver å bygge selvkjørende biler heller. Det kommer til å ta litt lengre tid.

Hill: Hva vil du at Altria skal vandre utbytte igjen? Kom igjen, kast terningene!

Amazon har vokst sin lageroperasjon gjennom årene til dels ved å bruke titusenvis av roboter. Denne uken gikk en av disse robotene rogue og sendte 24 Amazon-ansatte til sykehuset da roboten punkterte en trykkburk av bæreavstøtende, noe som førte til at peppersprayet spredte seg i hele lageret. Ron -

Gross: [ler] Ron? Hva skal jeg si om det ?!

Hill: - Slik begynner det.

Brutto: Stigningen?

Hill: Stigningen av maskinene. Du kan kanskje snakke meg om at dette var - og jeg bruker flyopplysninger - "en ulykke." Men hvis vi ser noe som dette skje igjen - en gang er en ulykke. To ganger, det er en trend, Ron.

Brutto: Det er interessant, selv Jeff Bezos selv har advart om økningen av kunstig intelligens og hvor farlig det kan være for oss, og kanskje være enden av oss en dag. Er dette begynnelsen? Vil vi se tilbake på dette?

Argersinger: Vi må huske, disse robotene er alle programmerbare, av mennesker, antar jeg. Selv uten kunstig intelligens kan dårlige skuespillere komme inn der, omprogrammere disse tingene, og gjøre noen veldig onde ting.

Hill: Du tror en av programmene i New Jersey-lageret virkelig hadde det ut for noen mennesker på gulvet?

Argersinger: Du vet, han kunne ha vært ute.

Moser: Echo kommer til å bli skurk. "Alexa, slå på lysene." "Nei." "Alexa, slå av ovnen." "Uh-uh".

Hill: [ler] La oss gå til mannen vår bak glasset, Dan Boyd. Dan, hva var din reaksjon da du så nyheten om roboten som gikk rogue?

Dan Boyd: Ren frykt. Det er mareritt scenariet. Det er det verste som kan skje.

Hill: Og det er bare begynnelsen.

Brutto: Spesielt hvis du er en bjørn.

Hill: Okay, vi får se deg senere i forestillingen, gutta. Opp neste, Megan Brinsfield med noen årsskiftet økonomisk planlegging tips. Hold deg her, du lytter til Motley Money.

Velkommen tilbake til Motley Money. Jeg er Chris Hill. Megan Brinsfield er en sertifisert finansiell planlegger og direktør for økonomisk planlegging på Motley Wealth Management. Hun blir med meg nå i Studio Five. Takk for at du er her!

Megan Brinsfield: Takk for at du har meg! Jeg er spent.

Hill: Jeg ønsket å snakke med deg om årsskiftetips rundt skatt. Jeg vet at du er en av de menneskene som virkelig elsker skatteverdenen.

Brinsfield: Jeg gjør det. Har du sett øynene mine lyst opp?

Hill: Jeg vet! Slik visste jeg at du skulle bli som, "Ja! Hvis det er hva vi skal snakke om, er jeg helt inn." Det får meg alltid til å smile på en merkelig måte når jeg ser artikler på nettet som vanligvis kommer ut bokstavelig talt den siste uken i året, og sier, "Hei, her er noen siste øyeblikk skatt tips." Jeg tenker alltid, "Hvem vil takle det i de siste par dagene av året?" Så, la oss få dette inn nå mens folk har noen uker før ferien. Hva er et par ting som folk kan gjøre i de neste ukene for å hjelpe med skatt neste år?

Brinsfield: Den generelle ideen i skatt er at du vil akselerere fradrag og utsette inntekt. Når vi snakker om fradrag, kan det være alt som tradisjonelle IRA-bidrag som du sørger for at du får i år, veldedige donasjoner eller til og med medisinske utgifter. Hvis du tror at du vil kunne trekke ut medisinske utgifter, og husk, det er en 7, 5% av inntektssvingningen din å komme over, men det har vært et stort medisinsk år for deg, eventuelle tilleggskostnader som du kan passe inn i dette Året kommer til å være fradragsberettiget for deg. Hvis det betyr at du flytter opp et stort medisinsk besøk, som LASIK kirurgi, eller får briller eller andre ting som kan være store ting for deg, fyll på reseptene dine, få det tre måneders reseptet fylt på forhånd, bare slik at du kan trekke fra de tingene. Jeg er sikker på at du får mye mail akkurat nå fra alle slags veldedige organisasjoner som ber deg om donasjoner. Hvis du skriver en sjekk, selv om den ikke innløses til 2019, kan du likevel trekke den fra på 2018-skatter.

Hill: Når det gjelder nye skattelover som kan ha blitt vedtatt i år, er det noe folk trenger å vite? Noe nytt eller annerledes eller nysgjerrig?

Brinsfield: Den største forskjellen mellom i fjor og i år er relatert til spesifiserte fradrag. Det er mange færre personer som kommer til å kunne spesifisere på grunn av den begrensningen på statlige og lokale skattefradrag. Alt fra din personlige eiendomsskatt, her i Virginia har du en bilskatt, eiendomsskatt og statlig inntektsskatt, de er samlet sett begrenset til $ 10.000. Hvis du er en høyverdig som bor i høy inntektsland, vil du sannsynligvis bli påvirket av dette, og du kan til og med ta standardfradrag i år i stedet for det spesifiserte.

Hill: Din jobb som finansiell planlegger, hva er det vanligste spørsmålet du og teamet ditt får på Motley Wealth Management.

Brinsfield: Overraskende, folk vil bare vite om de har nok til å pensjonere seg. Det første spørsmålet jeg ber om igjen er, "Hvor mye bruker du?" Og de fleste kjenner ikke svaret på det spørsmålet. Jeg tror det er et viktig utgangspunkt. Det er virkelig pivot rundt hvilken all økonomisk planlegging hviler: Hvor mye penger trenger du for å opprettholde din livsstil?

Hill: Jeg antar at hvis du er sparsommelig, så er du sannsynligvis mye lenger sammen enn den gjennomsnittlige personen.

Brinsfield: Høyre. Det som er overraskende for mange mennesker er at det ikke handler om hvor mye du tjener nødvendigvis. Det handler om hvor mye du sparer og deltaet mellom det du trenger og hva du har er.

Hill: Selvfølgelig, på The Motley Fool, fokuserer vi veldig tungt på aksjer. Jeg forestiller meg at minst noen av spørsmålene du og ditt team får, er rundt investeringer i en bestemt persons portefølje. Det er en av de tingene som er litt vanskelig å overvinne på tarmnivå, hvis du tenker på nedsatte kostnader og individuelle selskaper. Hvordan ser folk på deres investeringsportefølje med det ordspråklige friske sett med øyne? Er det noen retningslinjer som du og teamet gir for å hjelpe folk med å gjøre det?

Brinsfield: Det er noen måter du kan gjøre det på. Den første er at hvis du har en objektiv tredjepart som kan se på porteføljen din, er det noe som vil bidra til å evaluere aksjer som du kanskje har en følelsesmessig reaksjon på, at noen som ikke eier aksjen personlig, kan være mer åpen for å gjøre endringer i det. Hvis du har en rådgiver, sjekker inn med dem denne tiden av året er bra.

Den andre tingen å gjøre er å finne et online risikovurderingsverktøy, ta den quizen, og sammenlign resultatene med din faktiske portefølje. Mange ganger tenker vi bare år-til-år endringer i stedet for å begynne på nytt og sammenligne det med det du har.

Hill: Hva er din erfaring med de menneskene du jobber med, klientene du har, når det gjelder deres toleranse for risiko? Er folk mer risikofylt enn de tror de er? Eller er de faktisk i stand til å tolerere mer risiko enn de først tenker?

Brinsfield: Jeg tror det er en stor misforståelse at alder er lik risiko på en eller annen måte. Jeg hører på folk som sier, "Vel, jeg er på 70-tallet, så jeg må være konservativ." Det er ikke nødvendigvis tilfelle. I den tradisjonelle bane, ja, etter hvert som du blir eldre, må du stole på pengene mer. Men det jeg pleier å se er folk som har vært flittige sparere, men har nok inntekt fra trygdeordninger, pensjoner, utleie, etc. for å dekke deres løpende utgifter, slik at de ikke stoler på sine porteføljer på samme måte som noen er det ikke har alle de andre inntektsstrømmene. Så det er virkelig mer personlig enn å si: "Vel, jeg er eldre, jeg må ha mer konservativ tildeling."

Hill: Vår e-postadresse er Vi fikk et flott spørsmål fra en ung lytter som heter Ellis Laura. Han skriver: "Med jul rett rundt hjørnet har jeg noen spørsmål om gifting aksjer." Dette er en ung fyr som ønsker å gi aksjer til sine yngre søstre. Han skriver, "Mitt håp er at de vil se fordelene med å investere og til slutt begynne å legge penger på egenhånd."

Jeg vil ikke gå inn i alle detaljer i e-posten hans, men han spør i utgangspunktet hva er den mest effektive måten å gi bestander til unge uten å påvirke deres evne til å skaffe seg økonomisk hjelp til høyskolen? Og forresten, jeg elsker bare at han spør dette spørsmålet i det hele tatt. Det er utrolig at han har denne typen fremsyn som en ung mann selv, og at han prøver å inngyde fordelene ved å investere til sine yngre søstre. Det er veldig bra.

Brinsfield: Det er så beundringsverdig. Jeg tok også den visningen når jeg leser e-posten. Jeg trodde, "Åh, jeg skulle ønske jeg var denne gjennomtenkte. Eller hadde yngre søstre. En av de to."

Egentlig er den første tingen å vurdere med økonomisk hjelp å forstå disse høynivåformlene som finner sted når det gjelder hva regjeringen kaller ditt forventede familiebidrag til. De skal samle informasjon om dine eiendeler og inntekter, både for foreldre og barnet som skal være på skolen. Tanken er at et barns eiendeler kan bidra mye mer enn foreldrenes eiendeler. Det er nesten 4X så mye at barnets eiendeler forventes å bidra til college. Så generelt er det frynst på å gi aksjer til barn som skal på college, fordi de skal forventes å bruke det aktiva for å kunne betale.

Så, en ting du kanskje bør vurdere for å unngå å ha den innvirkningen på økonomisk hjelp, er ikke nødvendigvis å presentere aksjen til dem direkte, men kanskje sette opp en egen konto i eget navn som du samarbeider med de yngre søstrene på og deretter overføre eierskap til dem senere, etter at de er ute av det finansielle hjelpesystemet, som ville være så tidlig som deres seniorår på college.

En annen vurdering er, hvis de jobber, å sette opp en pensjonskonto, fordi pensjonskonto ikke teller mot den forventede beregningen av familiebidrag. Det er også et alternativ.

Hill: Siste spørsmål for deg. Det virker som når som helst jeg snakker med deg, virker du veldig opptatt. Jeg er bare nysgjerrig - vi snakket rett før vi begynte å tape, det er en travel tid fordi det er mange årsslutt ting. Du var å fortelle meg om denne straffen rundt IRA som jeg ikke hadde anelse om var så straffende. Hvis du er 70, 5 og ikke tar penger ut, blir du straffet på en stor måte, ikke sant?

Brinsfield: Store problemer, ja. Det er RMD sesong.

Hill: Hvis du er som meg og du går, "Vent, hva er RMD sesong?" Det står for ...

Brinsfield: Nødvendige minimumsfordeler. Det er IRS 'måte å sikre at de kommer til å beskatte pengene dine. Alle disse årene som du har sugget bort på grunn av skatt, vil de sørge for at de kan få sine pote på det på et tidspunkt. Når du er 70, 5, må du begynne å ta en del penger ut hvert år. I desember er det på tide for procrastinators å få sine nødvendige minimumsfordeler i. Hvis du ikke gjør det i et gitt kalenderår, er straffen 50% av det du burde ha tatt. Så det er veldig viktig å få det gjort. Det er dispensasjoner, men du vil ikke be om tilgivelse hvert år. Du vil bare sørge for at det blir gjort raskt.

Hill: Du har å gjøre med ting sånn i desember måned. Kalenderen kommer åpenbart til å slå, og folk skal begynne å tenke på sine skatter. Når kommer du til å slappe av? Når kommer du til å si, "Jeg skal stikke tærne i sanden og være på en strand et sted for en stund?"

Brinsfield: Det er et godt spørsmål. Jeg må komme tilbake til deg.

Hill: [ler] Hvis du vil lære mer fra Megan Brinsfield og hennes lag, kan du gå til foolwealth.com. Megan Brinsfield, takk for at du er her!

Brinsfield: Takk, Chris!

Hill: Kommer opp, vi gir deg et innblikk i aksjene på vår radar. Du lytter til Motley Money.

Vår e-postadresse erSkriv oss, vil du ikke?

Brutto: Vær så snill!

Hill: Vi er ensomme. E-post fra Nick Burgess i Atlanta, Georgia. "Takk for det fantastiske innholdet og hjelpe meg å forstå aksjemarkedet bedre, en dag av gang. Jeg er 26 år gammel og en begynnelsesinvestor. Mange meglingstjenester som Stash and Acorns annonserer at du kan begynne å investere med så lite som $ 5 siden tjenesten benytter fraksjonelle aksjer. Som noen med ikke så mye oppstartskapital er fraksjonelle aksjer en god ide? " Hva på jorden er fraksjonelle aksjer, og hvordan fungerer de? Ron?

Brutto: Vel, kudos for å starte på din investeringsreise ved 26 år. Bra gjort. Fraksjonelle aksjer er ganske enkelt, noen meglere vil tillate deg å kjøpe mindre enn en full andel av et aksjeselskap. La oss bruke Amazon som et eksempel. Kanskje du ikke har råd til $ 1670 for en del av Amazon. Noen meglere vil tillate deg å kjøpe en brøkdel av det, slik at du kan bli en del eier av Amazon, men kanskje for ikke en full andel. Det er faktisk en fin ting. De lytterne som er kjent med utbytteinvesteringsplaner eller DRIP-planer, vil være kjent med begrepet fraksjonelt eierskap. Det er en flott ting.

Noen meglere tar opp provisjoner eller avgifter, så vær forsiktig at alle transaksjonskostnader du betaler ikke er for stor, en prosentandel av kapitalen du forplikter seg til den aktuelle investeringen.

Argersinger: Nicks spørsmål gjør meg også til å lure på om vi har sett slutten på aksjesplittelser. Vi har sett en nedgang i antall selskaper som vil dele splittelser. Tidligere ble det gjort av ulike årsaker, men en av grunnene var å gjøre det mulig for private investorer å kjøpe aksjer. Nå som du kan gjøre brøkdelte aksjer, er det egentlig ikke et behov for mange selskaper å dele sine aksjer.

Hill: Jeg er nysgjerrig, Ron, når det gjelder utbyttebetalende aksjer, er du noen som foretrekker å få kontanter? Det er noen hvor du kan automatisk reinvestere disse utbyttene, få flere aksjer.

Brutto: Jeg har to svar på dette. Personlig reinvesterer jeg utbytte mitt, så jeg trenger ikke å tenke på det. Profesjonelt, når jeg har greid penger, vil jeg alltid ta dem i kontanter, så jeg kan da samle kontanter og omfordele det til de beste mulighetene jeg så på en bestemt tid.

Hill: To ting før vi kommer til aksjene på vår radar. Først ansetter vi her på The Motley Fool, ikke bare her i Alexandria, men også på vårt kontor i Colorado. We are looking for developers, investors, content strategists, performance marketing manager, which as I understand is very hot job these days.

Gross: It sounds good.

Hill: You can check out all of our jobs by going to careers.fool.com.

Second, if you have an Amazon Echo or a Google Home Assistant, you can listen to all of The Motley Fool's podcasts over your device. But, Jason, did you know you can also get The Motley Fool's daily news briefing? Just look for The Motley on your Amazon Echo or Google Home app, click subscribe and you're good to go. Every day, seven days a week on your home assistant.

Moser: I did know that, Chris. Do you want to know why?

Hill: [laughs] Because you participate in that?

Moser: Not only that, but also use it. Whenever I get home and I'm in the kitchen cooking dinner, I tell my Echo to tell me what's in the news. Quite conveniently, she goes straight to our stock watch.

Argersinger: Just make sure to hide the bear repellent.

Gross: My kids used to think that was pretty cool. Now they're over it.

Moser: [laughs] Yeah, it doesn't last long.

Hill: The last thing before we get to the stocks on our radar, and our man behind the glass, Dan Boyd, is going to hit you with a question. Also behind the glass this week, shout-out to our special guests [Nick], [Ian Yi], and his son, Aiden, who are visiting us.

[alle applaudere]

Moser: Thanks for coming!

Hill: Appreciate it. Alright, Ron Gross, what are you looking at this week?

Gross: I've got Equinix

(NASDAQ: EQIX)

, EQIX. They're an internet-focused real estate investment trust, a REIT, that operates 200 data centers, 52 metro areas, 24 countries, five continents. They're kind of the backbone of the internet. They're the hub that makes the internet flow and operate efficiently.

De har en sterk konkurransefortrinn. Det er veldig vanskelig å replikere. De har flotte strategiske steder. De kommer til å utnytte det voksende datakonsumet og sky outsourcing. Som alle telleren vår går opp, vil de dra nytte av det. Ledelsen er veldig sterk, en veldig lang oversikt over å skape verdier.

Aksjen har et utbytte på 2, 4%. REITs er vanligvis kjent for sine utbytter. Jeg liker det både fra et utbytteperspektiv, så vel som en takknemlighet.

Hill: Før vi går til Dan, har jeg et eget spørsmål. Dette slår meg ikke som en Ron Gross-type virksomhet. Hvordan fant du denne?

Brutto: Det er en total inntektsrekommendasjon på grunn av det utbyttet på 2, 4%.

Hill: Ok, Dan Boyd, spørsmål om Equinix.

Boyd: Ron, forrige uke, tok du en kjemisk produsent. Nå bringer du meg et datasenter eiendomsinvestor.

Brutto: Du er velkommen.

Boyd: Kan du gjerne finne flere interessante aksjer for meg neste gang?

Brutto: Gi meg en liste over hva du er interessert i.

Boyd: Ikke det!

Brutto: Ok, behørig bemerket.

Hill: Jason Moser, hva ser du på denne uken?

Moser: Jeg føler at snorkingen lydeffekten ville være hensiktsmessig for Ron's -

Hill: Du vet hva, skjønt? Til Rons poeng, kan dette være en, hvis du liker utbytter.

Brutto: Hvis du liker utbytte, barn ...

Moser: Hvem liker ikke utbytter? Jeg skal Apple

(NASDAQ: AAPL)

, ticker AAPL. De gjør denne tingen kalt iPhone, du har sikkert hørt om det.

Jeg tenkte på dette, feriesesongen er en flott tid på året. Hvis du har barn, og du vil få dem til å investere, gjør Apple et godt lager for å få dem i gang. Det er noe de forstår sannsynligvis, de har sett telefonene, enhetene overalt. Hvis du har noen i livet ditt, og du vil få dem til å begynne å investere, ta en titt på Apple. Jeg tror aksjene faktisk representerer en ganske god verdi akkurat nå.

Det er en stor overskrift der ute at iPhones begynner å bremse seg. Vær det som mulig, dette er fortsatt et stort selskap, og det er en yngre brukerbase som kommer opp, og de vil fortsette å bruke disse iPhones og iPads. Jeg tror de vil gjøre det veldig bra å svinge mot Tjenester som tiden går videre. Vi får mer klarhet i kostnadene som går inn på Servicesiden av den virksomheten. Også, du kan ikke rabatt hva de skal komme ut med i fremtiden. De har flere ressurser enn fyll-i-det-tomme. På slutten av dagen er dette Apple, en av de viktigste selskapene i verden. Jeg tror tilbaketrekking i aksjene representerer en god mulighet.

Hill: Dan, spørsmål om Apple.

Boyd: Jason, du nevnte en yngre brukerbase. Jeg var nysgjerrig på å vite om barna dine kan forvente noen Apple-produkter i deres strømper denne julen?

Moser: Jeg kan ikke bekrefte eller nekte dette på dette tidspunktet, Dan, fordi -

Brutto: De kan høre.

Moser: - Jeg tror ikke de hører, men det er en sjanse for at det kan skje. Jeg kan ikke forplikte meg til noe akkurat nå.

Hill: Jeg liker bare at barna bruker Amazon Echo-enheten i hjemmet ditt, men det er egentlig bare å prøve å få ledetråder om hva som kommer til å være under treet på julaften.

Moser: Å, la meg fortelle deg, gjør en melding ting har brent i huset vårt. Tre etasjer, og vi har alle slags ting som går frem og tilbake. De elsker det.

Hill: Matt Argersinger, hva ser du på denne uken?

Argersinger: Vi snakket om homebuilders tidligere. De har blitt bludgeoned i år med stigende renter og lavere overkommelighet, spesielt blant nye huseiere. NVR

(NYSE: NVR)

, ticker NVR. Det er faktisk en favoritt av John Rotonti i vår investeringsgruppe her på The Fool. Det har en god ledergruppe, god track record, utmerket avkastning på kapital. Det er den eneste offentlighandlede homebuilderen, forresten, som fortsatt var lønnsom gjennom boligkrasj. Virkelig imponerende. Hvis du vil satse på en rebound i homebuilders, ville jeg starte med NVR.

Hill: Dan, spørsmål om NVR.

Boyd: Matty, vil jeg noen gang ha råd til et hus på et sted jeg vil leve?

Argersinger: Absolutt ikke. Det er ikke lenger en mulighet, Dan. Beklager.

Boyd: Det er så ille.

Hill: Jeg skal gå på en lem og antar at Ron's lager ikke er en som Dan vil legge til i sin overvåkningsliste. Så, Dan, mellom -

Brutto: Det er urettferdig.

Hill: Du vet hva? Du har rett. Det er urettferdig. Dan, tre aksjer. Equinix, Apple, NVR. Har du en du vil legge til i din overvåkningsliste?

Boyd: Jeg hater å slå ryggen på min nåværende mester, J-Mo, men jeg foretrekker NVR for Matty Argersinger i dag.

Hill: En siste ting på Apple. Er det bare meg, eller er det bare en trommeslag av analytikere på Wall Street som kontinuerlig nedgraderer lageret?

Moser: La meg fortelle deg, jeg vil si, jeg har akkurat XR, den nye iPhone, og jeg er undervurdert. Jeg gikk fra en 6 til en XR, og jeg slags savner 6. Endringene er så inkrementale nå. De må komme opp med noe mer spesielt, tror jeg.

Brutto: Wall Street analytikere er i virksomheten de neste 12 månedene. Ikke alltid fokus på det hvis du er en langsiktig investor.

Hill: Ron Gross, Jason Moser, Matt Argersinger, gutter, takk for at du er her. Det kommer til å gjøre det for denne ukens utgave av Motley Money. Vår ingeniør er Dan Boyd. Vår produsent er Mac Greer. Jeg er Chris Hill. Takk for at du lyttet! Vi ser deg neste uke.