Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvis du liker utbytte, bør du elske disse tre aksjene

Anonim

Å kjøpe aksjer som gir pålitelig inntjeningsvekst og betale regelmessig utbytte, kan være en meget givende investeringsstrategi. I tillegg, når ting blir rystet i det bredere markedet, er det fint å eie aksjer som puter kontantbalansen i meglerkontoen din med konsekvent utbyttebetalinger.

Nedenfor ser vi på tre selskaper - Texas Instruments

(NASDAQ: TXN)

, Brookfield Property Partners

(NASDAQ: BPY)

, og Intel

(NASDAQ: INTC)

- som tilbyr over gjennomsnittet utbytter og bør levere verdiskapende aksjeprisgevinst på lang sikt også.

En cash-gushing analog chip maker

Texas Instruments er den ledende leverandøren av analoge prosesschips for en rekke applikasjoner innen industrielle, automotive og personlige elektronikkmarkeder. TI er også blant lederne i å levere innebygde prosessorer for kompliserte oppgaver, for eksempel infotainment systemer og avanserte driverassisteringssystemer i biler.

Aksjene har vært en velfungerende investering for langsiktige aksjonærer, og gir en total avkastning (inklusive reinvestering av utbytte) på 386% de siste 15 årene og 734% for investorer som støttet trucken under markedsbunnen tidlig i 2009.

TI har økt utbyttet i 15 år på rad, og ledelsen er svært fokusert på å opprettholde voksende kontantstrøm og utbytte over tid. I fjor betalte selskapet ut 2, 555 milliarder dollar i utbytte og tilbakekjøpte 5, 1 milliarder kroner av aksjer for en total kontantavkastning på 7555 milliarder dollar. Det er mer enn de 6, 1 milliarder dollar i kontantstrømmen selskapet genererte, men i løpet av det siste tiåret har TIs frie kontantstrøm vokst 221%.

Selv om TI er en ledende leverandør i de markeder den serverer, har selskapet bare 18% av de analoge og innebygde prosessormarkedene. Den har en betydelig kostbar produksjonsfordel og en bred bredde av produkter, noe som har hjulpet det med å dyrke langsiktige relasjoner til store kunder. Disse fordelene bør bidra til at selskapet fortsetter å ta markedsandeler fra mindre selskaper på lang sikt.

Til tross for nedgangen i chipindustrien mot slutten av 2018, leverte TI en omsetningsvekst på 6%. Fordi ledelsen er sikker på selskapets fremtidige evne til å generere fri kontantstrøm, økte TI utbyttet med 24% i fjerde kvartal for å bringe hele års utbetalingen til $ 3, 08 per aksje, eller 47% av resultat per aksje. Aksjene handler for en forward P / E på 18, 6 og gir et gjennomsnittlig utbytte på 2, 81%.

Ta en titt på de nyeste inntjeningsutskriftene for Texas Instruments, Brookfield Property Partners og Intel.

Et pengestøtende eiendoms imperium

Brookfield Property Partners er en av de største operatørene av fast eiendom i verden. Den har en imponerende eiendomsportefølje, inkludert Canary Wharf i London, Brookfield Place i New York og Fashion Show i Las Vegas. Totalt eier Brookfield Property Partners 2000 eiendeler på tvers av 30 land over hele verden.

Brookfield Property er et datterselskap til Brookfield Asset Management, som opererer i infrastruktur, fornybar energi og private equity investeringer. Brookfield benytter et stort nettverk av kontakter rundt om i verden for å finne ut nye eiendommer å kjøpe. Ledelsen ser etter å skaffe høy kvalitet egenskaper som leverer stabil kontantstrøm til priser som gir 12% til 15% avkastning på investering over tid.

Med rundt 90 milliarder dollar i eiendeler under ledelse og total egenkapital på 47 milliarder dollar, kan Brookfield Property Partners forfølge muligheter som få selskaper kan rundt om i verden. For eksempel, i 2018 kjøpte ledelsen General Growth Properties for $ 15 milliarder, noe som bringer Brookfield flere prestisjefylte detaljhandel, for eksempel Grand Canal Shoppes i Las Vegas, Ala Moana Center i Honolulu og Water Tower Place i Chicago.

Brookfield Property Partners tilbyr for tiden et vannavkastende avkastning på 6, 55% til dagens pris på $ 20, 16 per enhet. For å søte potten, kan investorer for tiden kjøpe enheter med 30% rabatt til selskapets netto aktiv verdi på rundt 29 dollar per enhet. Brookfield Property har vokst kontantutdelinger til en 6% årlig rente de siste fem årene, og ledelsen er rettet mot distribusjonsøkninger på 5% til 8% årlig på lang sikt.

En cash-gushing chip leverandør for datasentre

Historisk har Intel vært kjent som den dominerende leverandøren av sentrale prosessorer (CPUer) for datamaskiner, men i dag utgjør PC-sentriske inntekter kun rundt halvparten av sine 71 milliarder dollar i årlig omsetning. I 2018 kom 32, 9 milliarder dollar fra å selge sjetonger til datasentriske markeder, inkludert datasentre, ting til Internett og selvkjørende biler.

På alle disse markedene vurderer ledelsen at det står over et mer enn 300 milliarder dollar adresserbart marked. Data-sentriske inntekter økte med 20% i fjor og lover å gjenopplive Intels topplinjevekst i løpet av det neste tiåret, da skytselskapsleverandører fortsetter å bruke på datasentre og Intels Mobileye-enhet får en ledende posisjon som en chipleverandør til multitrillion-dollarstransportsektoren. Intel er også plassert godt for å utnytte utrulling av 5G-tilkoblingshastigheter senere i år.

Disse vekstmulighetene spell en flott tid for å kjøpe aksjer, spesielt for inntektsinvestorer. Selskapet har jevnt økt utbyttet gjennom årene, bortsett fra midlertidig halt på utbyttestigninger i 2013 og 2014. Imidlertid har Intel utbetalt utbytte hvert år siden 1992. Utbyttet er nå på 2, 37%, og Intel utbetalt bare ut 45% av den frie kontantstrømmen i fjor som utbytte. At bærekraftig utbetalt forhold, kombinert med lyse utsikter for fremtidig vekst i overskudd, gir en overbevisende vekstinvestering.

Plus, Intel-aksjen er ganske billig samlet, trading for en forward P / E på 11, 8 ganger i år konsensus inntjening estimat.