Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvordan snu din side i en bedrift

Anonim

Noen jobber på en annen jobb, eller en "sidestråle" rett og slett for pengene. Andre folk bruker imidlertid deres sidegig til å oppdra en lidenskap, noe de ønsker de kunne gjøre som sin heltidsjobb, men kan ikke helt trekke utløseren på å gjøre.

I mange tilfeller er våre hustler gigabyte som ikke følger typiske karriereveier. Enten du vil forfølge noe kunstnerisk, noe entreprenørskap, eller bare en personlig lidenskap, er det mulig hvis du følger de riktige trinnene.

Det er ikke nok å ha en drøm. Du trenger en drøm, en plan og en stor hjelp av virkeligheten. Det er mulig å snu din side i en bedrift, men du må nærme det med et kritisk øye, veie din entusiasme mot virkeligheten.

Hvordan starte

Hvis du allerede gjør det du planlegger å bli en bedrift som en betalende sidegig, har du fullført det første trinnet. Det er veldig viktig å faktisk tjene litt penger i det feltet du planlegger å gå inn på, fordi på mange måter, til du betaler en sjekk, er det en hobby, ikke en sidestrøm.

For eksempel, som frilansskribent, har det blitt veldig enkelt å bli publisert, men kanskje vanskeligere å faktisk få betalt for arbeidet ditt. Å gjøre noe gratis arbeid på siden for å få føttene våte, er ikke en dårlig ide, men å få betalt er i hovedsak når du går fra amatør til pro.

Lag litt penger, og du viser i det minste at det er mulig. I tillegg ser du hva som trengs for å tjene penger i feltet, og gir deg grunnlaget for å gjøre den harde matte som trengs neste gang.

Skal jeg gjøre spranget?

Selv om det er lett å bli fanget opp i romantikken for å gjøre din jobb og jobb fullstendig, er det viktig å huske at du fortsatt trenger mat, klær og et sted å bo. Før du tar noen beslutninger må du gjøre et rimelig budsjett. Det er OK for dette å involvere noen belteinnstramming, men du må projisere hvor mye du virkelig trenger ved å ærlig se på dine nåværende utgifter.

Du kan kutte på diskretionære budsjettelementer for å forfølge drømmen din, men du kan ikke ha helseforsikring. På samme måte kan du spise mindre eller gå tilbake med foreldrene dine (hvis de vil ha deg), men du kan ikke spise eller bo i telt i parken.

Når du har et budsjett, må du undersøke hvor mye penger du kan ta med, og om det kan dekke dine behov. Det er her din tidligere erfaring som blir betalt for din travlhet kommer inn. Vil du ha mer tid øke inntektene dine forutsigbart? Hvor lang tid tar det å bygge opp virksomheten du trenger for å dekke dine utgifter?

En annen viktig ting å inngå i er at vanlige jobber betaler på en forutsigbar plan. Noen sidekysler gjør det ikke. Hvis du kjører for en tur-del-tjeneste, eller planlegger å drive barnehage fra hjemmet ditt, er det ikke et stort problem, men felt der du fakturerer klienter (skriving, grafisk design og mange andre handler) har en lengre betalingsperiode. Faktor ved at det kan ta 30, 60 eller til og med 90 dager for å få pengene dine, og at det er mulig at du vil ha en viss prosentandel av dårlig gjeld du aldri samler inn.

Arbeid det og mas

Da jeg sprang fra en tradisjonell avisjobb til å bli fullstendig freelancer, hadde jeg et budsjett, noen klienter og en liten pute i banken. Jeg visste hva jeg trengte å tjene penger, og var villig til å ta arbeid, jeg ville ikke engang vurdere nå for å gjøre drømmen om å gjøre min side i en bedrift til virkelighet.

På mange måter var arbeidet vanskeligere enn å bare ha jobb, men i stedet for å bygge andres virksomhet, bygde jeg min. Det viktigste, i hvert fall i de tidlige dager, er å behandle arbeidet ditt som en bedrift.

Det betyr at du holder faste timer, legger på lange dager, og behandler pengene du gjør annerledes enn når du gjorde det på siden. Jeg har alltid betalt meg en lønn og har bare inntegnet det når forholdene mine forbedres komfortabelt.

Lev drømmen

I de tidlige dagene med å forlate en vanlig jobb for min egen virksomhet jobbet jeg syv dager i uken, med 10-12 timers dager som vanlig. Det var et sunt nivå av frykt som kjørte meg for å tilbringe så mye tid som mulig, ikke bare arbeid, men å søke nytt arbeid. Det var en grind, men en herlig en hvor belønningene var håndgripelige.

Du kan gjøre din side til en bedrift, men du må innse at selv om du elsker arbeidet og har lidenskap for det, er det fortsatt arbeid. Du må sette inn tiden og gjøre alt du kan for å få deg til å lykkes uten sikkerhetsnettet for en garantert lønnsslipp. Det er ikke for alle. I mange tilfeller er det best å holde sidekastet på siden, men for de som er villige til å få det til å skje, kan sluttresultatet være alt du noen gang trodde det var.