Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvordan Starbucks Corporation lager mesteparten av pengene sine

Anonim

Starbucks

(NASDAQ: SBUX)

har forvandlet kaffedrikkeopplevelsen i USA, i hovedsak å amerisere et kafékonsept født i Italia og gjøre det til et globalt fenomen.

Kjeden har blitt et av verdens største merkevarer med

26.736 butikker i 75 land. I USA tok Starbucks kaféer og gjorde dem vanlige. Det utviklet et konsept assosiert med ratty gamle sofaer og en offbeat klientell og gjorde det noe for alle, med slanke møbler, Wi-Fi og komfortabel plass til å jobbe eller sosialisere.

Grunnlegger og formann Howard Schultz bygde Starbucks med målet om å skape et tredje sted for folk i tillegg til arbeid og hjemme. Han lyktes i å gjøre det, og det er slik det gjør det meste av pengene sine.

Hvordan tjener Starbucks mesteparten av pengene sine?

Mens Starbucks har blitt et merke som finnes i dagligvarebutikker, nærkjeder, og ganske mye overalt, blir drikkevarer solgt, gjør det fortsatt det meste av pengene fra driften av sine butikker. Faktisk er inntekter for bedriftseide butikker mer enn fire ganger inntekter fra lisensierte butikker, forbruksemballerte varer (CPG) og ulike andre kilder.

Netto inntekt (i millioner)3. kvartal 20173. kvartal 2016
Selskapets opererte butikker$ 4, 509.00$ 4, 181.60
Lisensierte butikker$ 588, 30$ 527, 20
CPG, foodservice og andre$ 564, 20$ 529, 20

Tredje kvartal var en rekord for selskapet når det gjelder omsetning, men du kan se fra diagrammet over at butikkene fortsetter å drive sin virksomhet. Konsernsjef Kevin Johnsons uttalelser i Q3-inntjeningsutgivelsen tyder på at det ikke er sannsynlig å endre når som helst snart.

"Starbucks leveraged mat og drikke innovasjon, en forhøyet butikkopplevelse og personlige digitale tilkoblinger til våre kunder for å levere ytterligere kvartals rekordøkonomi og driftsresultat, til tross for mykheten som påvirker våre hovedsektorer generelt, " sa han. "Fortsatt fokus på gjennomføring mot våre strategiske prioriteringer gjorde at vi kunne dele og posisjonere oss godt for fremtiden."

Hva er neste for Starbucks?

Mens Starbucks vil fortsette å utvide sin produktlinje i dagligvarebutikker og nærbutikker, kommer den største veksten fra endringer til sine egne kafeer. Schultz selv tar ledelsen i å bygge en håndfull roastery steder i noen av verdens ledende byer. Han er også opptatt av å lansere ca 1.000 high-end Reserve-butikker og legge Reserve-barer til rundt 20% av sine kafeer.

Hver Roastery er en slags kaffeversjon av Willy Wonka's Chocolate Factory. De store fasilitetene fungerer som forskning og utvikling sentre og kafeer, og de faktisk steke kaffe til salgs samt distribusjon til området butikker. Reserve butikker og barer er slags mini-roastery steder. De tilbyr høyere-end kaffe, og mer av en vinbarlignende opplevelse, ledet av baristas.

Siden Reserve-konseptet er nytt, har Starbucks delt lite data om hvordan den utfører. I 2016 brukte imidlertid Roastery-kunder i gjennomsnitt fire ganger hva en typisk kunde tilbringer i en vanlig butikk. Reserve barer vil sannsynligvis ha et mindre antall fordi å besøke en ikke vil være det samme nivået av en spesiell anledning som å besøke en Roastery, men høyere priser fører til større sjekker.

Butikker fører veien

I tillegg til sin premium Reserve and Roastery-innsats, har Starbucks ikke bremset i å bygge sine vanlige butikker. Faktisk har det planer om å legge til ytterligere 5000 steder i Kina innen 2021.

Fremover vil butikkene fortsette å kjøre Starbucks-merkevaren og gi det meste av inntektene. Faktisk, ettersom reservene og Roastery-merkene vokser, bør prosentandelen av inntekter som drives av kjedens butikker i forhold til andre inntekter, bare øke.