Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvordan Sierra Wireless gjør mesteparten av pengene sine

Anonim

Når det gjelder å investere i de mest lovende teknologitrendene, tilbyr få få så mye potensial som ting til Internett - det vil si den økende praksisen med å legge til internettforbindelse til hverdagslige "ting" som normalt ikke ville ha det.

Likevel er det få Internett-ting rene spill tilgjengelig for investorer. Det er her Sierra Wireless

(NASDAQ: SWIR)

, verdens nr. 1-mobilmodulleverandør, skiller seg ut fra resten som uten tvil den beste måten investorene kan sette pengene sine på å jobbe i denne eksploderende plassen.

La oss ta en nærmere titt på hvordan Sierra Wireless lager mesteparten av pengene, så vel som kommende segmenter som skal bidra til å supplere den nåværende kjernevirksomheten nedover veien.

En sunn kjerne

Sierra Wireless 'andre kvartal 2017 resultater, utgitt tidlig i forrige måned, gir et rimelig bilde av sin nåværende inntekter og inntjeningsprofil. Spesielt steg inntekter fra OEM-løsninger sin virksomhet med 9% året over til $ 144, 5 millioner, som representerer over 83% av Sierra Wireless 'totale salg. OEM-løsninger opprettholdt også en sunn justert bruttomargin på 32, 1%.

Det betyr ikke at Sierra Wireless er overeksponert til et enkelt markedssegment. I løpet av kvartals inntjeningskonferanse krediterte konsernsjef Jason Cohenour den relative styrken til sin OEM-løsning for å "solidt bidrag fra etablerte OEM-kunder og -programmer på tvers av et bredt spekter av segmenter, inkludert bilindustri, nettverk, sikkerhet og mobil databehandling."

I tillegg sier Cohenour at inntekter fra nye OEM-kunder og programmer fortsetter å vokse; Sierra Wireless sikret et høyere enn gjennomsnittlig antall designgevinster gjennom første halvår, spredt over segmenter, inkludert biltransport, salg og betaling, og nettverk.

En skiftende virksomhet

Sierra Wireless fremmer også to primære segmenter utenfor OEM-løsninger, inkludert bedriftsløsninger og den nyere sky- og tilkoblingsvirksomheten.

For et perspektiv på det tidligere kvartalet økte bedriftsløsninger mer enn 30% året etter året i fjor til 21, 7 millioner dollar, med hjelp av styrken i overføringer av gateways og rutere til industri-, energi-, offentlig sikkerhets- og transittmarkeder. Enterprise Solutions har også hatt fordel av inkrementelt salg av telematikkprodukter, gateways og sporingsenheter kjøpt sammen med sine 7, 8 millioner dollar i kjøpet av flåte telematikk-spesialist GenX Mobile i fjor. Og bedriftsbruttomarginen er attraktiv, senest svinger på 47, 5% i 2. kvartal.

Samtidig økte Sierra Wirelesss sky- og tilkoblingsvirksomhet en mer beskjeden 4, 3% (8, 4% i fast valuta) i fjor til 7, 3 millioner dollar, hovedsakelig bestående av gjentatte tjenesters inntekter, med en justert bruttomargin på 42, 6%. Dette mindre segmentet ble tidligere inkludert i bedriftsløsninger til slutten av 2015, da cloud og connectivity-spesifikke omsetninger begynte å representere en mer materiell del av Sierra Wireless 'samlede pausen. Som det står, fokuserer Sierra Wireless først og fremst på å bygge kunde- og rørledningen til sky og connectivity ved hjelp av sine større to segmenter; mer enn 50% av nye kunder for nettsky og tilkoblingskunder og programvinner har stått fra OEM- og bedriftsløsningsvirksomhetene.

Og i likhet med det enterprise-sentriske kjøpet av GenX, er Sierra Wireless ikke redd for å forfølge acquisitive vekst her; siste kvartal annonserte det en avtale om å kjøpe administrerte bedriftsløsninger selskap Numerex

(NASDAQ: NMRX)

i en aksjekurs for verdipapirer på rundt 107 millioner dollar. Numerex, og det anslås $ 66 millioner i årlig inntekt i år, vil bli kategorisert under Sierra Wireless 'cloud og connectivity services business.

Investorer kan forvente at innflytelsen fra disse mindre segmentene vil øke enda mer i fremtiden. Selv før Numerex-avtalen ble annonsert, fortalte Cohenour investorer at selskapet "jobbet veldig hardt for å drive den samlede blandingen av virksomheten for å favorisere høyere vekst i både bedrift og sky og tilkobling" - et skritt nesten oppmuntret av sine mindre inntektsbaser, voksende adresserbare markeder og outsize lønnsomhet.

Mens Sierra Wireless kan samle inn størstedelen av inntekter og fortjeneste fra OEM-løsninger, vil kjernevirksomheten nesten helt sikkert endre seg i de kommende årene. Forutsatt at Sierra Wireless opprettholder sitt sunne tempo av nye designvinster og kundevekst i prosessen, bør den være pent posisjonert for å fortsette å levere markedsbeslagsmessige gevinster for aksjonærer.