Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvor trygg er Cintas Corps utbytte?

Anonim

Uansett hvor høyt eller lavt selskapets utbytte er til enhver tid, er det ikke mulig for en investor å si at et utbytte er en fullstendig sikkerhet. Det er rett og slett for mange variabler - noen som kan være ute av selskapets kontroll - det kan føre til at et ledelseskontor slipper eller eliminerer utbytte helt.

Når det er sagt, er det noen aksjer hvor sjansene for utbytteskår er utrolig lave. Uniform utleiefirma Cintas er veldig mye i den kategorien. Ikke bare har den opprettholdt sin status som utbyttearistokrat i mer enn et tiår, men selskapets forretningsmodell og økonomi tyder også på at investorer har lite å frykte når det gjelder Cintas utbytte. Her er en titt på hva Cintas gjør, og hvorfor er det lite frykt for investorer å miste utbytte når som helst snart.

Cintas forretningsmodell

Cintas har vært en av de beste eiendomsbyggende aksjene på lang sikt. Det har vært i stand til å opprettholde årlige utbyttestigning i 34 påfølgende år, noe som gir aksjedividend Aristocrat-status. I løpet av det siste tiåret har det økt utbetalingen til en årlig rente på 15%. Cintas utbyttevekst, kombinert med tilbakekjøp av aksjer, har gitt en total avkastning på 448% i løpet av det siste tiåret, som lett har oversteget S & P 500s totale avkastning på 117% i samme tidsramme.

Det er ikke noe glamorøst om Cintas 'virksomhet. Ifølge sin 10-K definerer selskapet sine forretningsaktiviteter som "å tilby et bredt spekter av produkter og tjenester ... inkludert uniformer, gulvpleie, toalettartikler, førstehjelp og sikkerhetsprodukter, brannslukkere og testing, og sikkerhet og etterlevelse trening." Dette er de typer må-ha eller må-gjøre elementer i en bedrift som selskaper sjelden vil gjøre selv. Det gir ikke mye økonomisk sans for et produksjonsfirma å tilbringe tid og ressurser på industrielle vaskeritjenester på stedet, slik at de avtaler ting som dette ut for tjenesteleverandører som Cintas.

Heldigvis for Cintas er det tusenvis av selskaper i denne posisjonen, og det gir selskapet en utrolig mangfoldig kundebase som skal bruke Cintas tjenester regelmessig. Cintas anslår at det serverer over 1 million bedrifter over hele verden, og ikke en enkelt kunde utgjør 1% av omsetningen. Å ha en så ekspansiv kundebase betyr at resultatene ikke kommer til å bli påvirket av å miste en kunde om gangen, noe som sikrer et visst sikkerhetsnivå når det gjelder inntekter.

Uniformer og mange av de andre tjenestene som Cintas gir, er veldig mye commoditized virksomheter, noe som betyr at skalaen er viktig i denne bransjen. Cintas er den største fisken i uniformsleievirksomheten med en lang skudd. Etter den nylige oppkjøpet av G & K Services har Cintas mer enn 30% av det ensartede leiemarkedet, med neste nærmeste konkurrent - Aramark - på bare 10%. Større markedsandel betyr mer effektive leveringsruter og bedre utnyttelse av distribusjons- og tjenestesentre. Som et resultat kan selskapet levere en tjeneste til lavere pris enn mange av sine jevnaldrende og kommandoen høyere marginer.

SelskapLTM BruttomarginLTM EBITDA MarginLTM Nettoresultat Margin
Cintas

(NASDAQ: oppfordringer)

44, 9%18, 4%9, 9%
aramark

(NYSE: ARMK)

37, 5%12, 5%4, 4%
UNIFIRST

(NYSE: UNF)

11, 1%9%2, 5%

En virksomhet med en større konkurransedyktig vollgrav som Cintas 'er en som lett kan bli offer for sin egen suksess, da ledelsen hviler på laurbærene eller gjør uegnede oppkjøp. Heldigvis har dette ikke vært et problem for Cintas. Ikke bare har ledelsen vært i stand til å vokse virksomheten organisk - organiske inntekter som ikke omfattet G & K-oppkjøpet, var opp 8% i regnskapsåret 2017 - men det har også vært i stand til å foreta oppkjøp som ikke har utelukket priser på komme tilbake.

Finansiell ildkraft

Den mest betydelige risikoen for Cintas 'virksomhet er at suksessen i stor grad er knyttet til den generelle økonomiske helse i Nord-Amerika. Det har ikke vært for mye av bekymring nylig, da USA har lagt positiv vekst i jobben i 86 påfølgende måneder. Men når den neste økonomiske tilbakekallingen kommer - de gjør alltid - sjansen er Cintas 'inntekter og marginer vil sannsynligvis lide.

Siden vi ser på bærekraften i utbyttet, er det viktig å vurdere om selskapets resultatregnskap kan treffes uten at det går på bekostning av utbyttet. Hvis den 34-årige strikken ikke var overbevisende nok for deg, la oss grave inn i selskapets nåværende økonomi.

Et rettferdig tall vi kan bruke til å måle helsen til Cintas utbytte, er utbetalingsforholdet. Som det står i dag, har Cintas et utbetalingsforhold på 25, 4%. Dette betyr at det betaler ut en fjerdedel av overskuddet i form av utbytte. På dette nivået kan det enkelt øke utbyttet uten å gå på bekostning av sin evne til å investere i virksomheten eller været en økonomisk nedgang.

Mens utbetalingsforhold er et OK mål for utbytte bærekraft, er det på ingen måte perfekt. Det er mye wiggle room i en resultatregnskap som kan gjøre inntektene se bedre ut enn de er, og inntjening er ikke et mål på mengden penger generert eller brukt. Så en annen måte å se på bærekraftig utbytte er å se på kontantutbetalingsforholdet. For regnskapsåret 2017 genererte Cintas $ 525 millioner i fri kontantstrøm før regnskapsføring av engangsoppkjøpet av G & K. Selskapet betalte totalt 142 millioner dollar i utbytte, noe som betyr at kontantutbetalingsgraden var 26, 9%. Dette lave forholdet er også lovende fordi det gir ledelsen penger til å betale ned gjeld, gjøre flere oppkjøp nedover veien, juice per aksjeavkastning ved å kjøpe tilbake aksjer, eller opprettholde utbyttebetalinger gjennom en annen økonomisk nedgang.

Hva en mener

Utbytte garanteres aldri, men noen selskaper kan du være nesten sikre på at de vil kunne fortsette å øke utbyttet deres på lang sikt. Cintas er en av de aksjene som ser ut til at den vil kunne opprettholde sin utbytte Aristokrat status i lang tid. Det har en betydelig økonomisk vollgrav rundt virksomheten som holder konkurransen i sjakk, ledelsen har vært i stand til å generere høy avkastning og masse fri kontantstrøm for å støtte sine aksjonærvennlige initiativer, og det er en betydelig sikkerhetsmargin i sin regnskap for å motstå en økonomisk nedgang.

Cintas utbyttesats på 1% kommer aldri til å wow noen. Over selskapets historie som et børsnotert aksje var det eneste tidspunktet hvor utbytteavkastningen var mer enn 2% under den store resesjonen. Over lengre tid har Cintas utbytte vært utrolig pålitelig og ser ut til at det vil fortsette å være den måten i lang tid.