Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvordan Michaels Companies, Inc. vendte 1% salgsvekst til en 19% gevinstforbedring

Anonim

Kunst og håndverk butikkkjeden The Michaels Companies

(NASDAQ: MIK)

rapporterte resultatet i tredje kvartal tidlig torsdag morgen. Selskapet slo noen av sine egne veiledningsmål og falt kort fra andre, men bunnlinjen kom godt i forventningene.

Her ser du nærmere på Michaels tredje kvartal.

Michaels resultater for tredje kvartal: Rå tallene

Metric

3. kvartal 2017

3. kvartal 2016

Årsendring

Netto salg

$ 1, 24 milliarder

$ 1, 23 milliarder

0, 8%

Netto inntekt

$ 80 millioner

$ 76 millioner

4, 3%

GAAP-resultat per aksje (fortynnet)

$ 0.44

$ 0.37

19%

Hva skjedde med Michaels i kvartalet?

  • Salg med sammenlignbare butikk økte med 1% sammenlignet med tredje kvartal i 2016. Dette tallet omfattet rundt 10 millioner dollar av tapt salg på grunn av orkanene Irma og Harvey, og falt under ledelsens veiledning for comps på ca 1, 7%.
  • Uansett mykt salg ble inntjeningen landet øverst i ledelsens rekkevidde. En rikere produktmix hjalp noen, men selskapet kontrollerte sin egen skjebne på denne metriske ved hjelp av tilbakekjøp av aksjer.
  • Michaels leverte 19% høyere inntjening per aksje basert på et beskjedent 4% hopp i bunnlinjeinntekt, alt takket være et sjenerøst aksjekjøpsprogram. Selskapet har tilbrakt totalt 499 millioner dollar på tilbakekjøp av aksjer de siste fire kvartalene, inkludert 49 millioner dollar i tredje kvartal alene. Det er nok å pensjonere 23, 3 millioner aksjer, eller 23% av årets forrige periode er utvannet andelstelling.

Michaels ledelse utstedte følgende økonomiske mål for utgangen av 2017:

  • Salg av sammenlignbare butikk i fjerde kvartal skal stige med om lag 2% året over. Inntekter skal lande nær $ 1, 17 per fortynnet andel.
  • Hele året inntjeningsmål ble flyttet fra $ 2, 13 til $ 2, 15 per utvannet andel, noe som gjenspeiler inntektsoverraskelsen i tredje kvartal.
  • Hele året er salget nå økt med 3, 1%, ned fra 3, 3% i oppfølging i andre kvartal.

Hvilken ledelse måtte si

"Vi ser fint momentum i vår virksomhet, unntatt forstyrrelsen fra orkanene, " sa Michaels administrerende direktør Chuck Rubin i en forberedt uttalelse. "Når vi venter på fjerde kvartal, tror vi vårt ferie sortiment er større og bedre enn noensinne, og våre lag er klare til å betjene kunder, både i butikker og online. Vi er fornøyd med kvartalet, selv om vi kjenner igjen hjertet av sesongen ligger fremdeles. "

Ser fremover

Rubin minner ofte investorer om at hans selskap er mindre utsatt for angrep av nettbutikker enn de fleste av sine jevnaldrende i det tradisjonelle butikkområdet. Michaels kunder har en tendens til å glede seg over å se nærmere på deres håndverk. Den praktiske opplevelsen er tilgjengelig i Michaels butikker, og det er ikke lett å kopiere det i en nettbutikk.

Når det blir sagt, prøver Michaels sin hånd på å utvide seg i nettområdet der det er fornuftig. Selskapet lanserte nylig et helt nytt nettsted der kundene kan bestille en tilpasset bilderamme, enten fylt med et opplastet digitalt bilde, eller klar til å godta ditt blandede mesterverk hjemme.

Rubin kaller sin online-virksomhet "en svært liten del av vår samlede virksomhet", men håper å vokse inn i denne muligheten over tid.