Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvordan HP Inc. holder knusing av sine PC-rivaler

Anonim

HP

(NYSE: HPQ)

, den øverste PC-produsenten i verden, drar videre foran sine beste rivaler, ifølge IDCs siste markedsandelstall. Mellom fjerde kvartal 2016 og 2017 økte HPs globale markedsandel fra 21, 8% til 23, 5%.

HP ble fulgt av Lenovo

(NASDAQOTH: LNVGY)

, Dell, Apple

(NASDAQ: AAPL)

, Asus og Acer Group, i den rekkefølge. Ut av de seks beste PC-beslutningstakere har bare HP, Dell og Apple lagt årlig vekst i forsendelser. HPs forsendelser steg 8, 3% til 16, 6 millioner, Apple vokste 7, 3% til 5, 8 millioner, og Dells inntekter økte 0, 7% til 11, 1 millioner.

Enkelt sagt, HP knuser sine rivaler i PC-markedet, som nærmer seg et bøyningspunkt. Samlet PC-forsendelser økte 0, 7% årlig i kvartalet, og markerte bransjens første positive feriekvartal i seks år.

Forstå HPs tilbakebetaling

Før HP splittet med Hewlett-Packard Enterprise i slutten av 2015, ble den aldrende PC-virksomheten sitt fast i en rut. Lenovo, som overtok IBMs PC-virksomhet i 2005, overtok HP som verdens ledende PC-leverandør i 2012 på robust etterspørsel etter sine billige bærbare datamaskiner.

Men etter å ha splittet med HPE fokuserte HP på utfordrende Apple i premium laptop markedet med high-end enheter som Specter, og fulgte Microsofts overflate med premium 2-i-1-enheter. Det lanserte også flere high-end spill-PCer og sikre systemer for bedriftskunder.

Takket være disse anstrengelsene, likte HP en sterk gjenoppretting i det nordamerikanske markedet på bekostning av sine rivaler. I begynnelsen av 2017 gjenvunnet HP sin krone fra Lenovo, som så sitt salg flatline på den myke etterspørselen på sitt hjemmemarked i Kina.

Hvor sterk er HPs PC-bedrift?

HPs personlige systemer (PC) -inntekter økte 13% årlig til $ 9, 1 milliarder i løpet av fjerde kvartal, da totaltransportene økte med 6%. Dette markerte en akselerasjon fra enhetens 12% omsetningsvekst i tredje kvartal.

I fjerde kvartal steg HPs notatbrevsforsendelser henholdsvis 8% og 16%. Skrivebordsforsendelser forbedret også 2% med 10% omsetningsvekst. Dets totale kommersielle og forbruksinntekter økte henholdsvis 11% og 18%.

At topplinjens vekst er i motsetning til ideen om at PC-salg kunne stoppe på lengre oppgraderingssykluser og ubiquity av mobile enheter. Imidlertid gikk enhetens driftsmargin på 50 basispoeng hvert år til 3, 8% i kvartalet på grunn av stigende priser på komponenter som minnebrikker, noe som førte til at selskapets resultat før skatt fortsatte å fortsette å dyppe nesten 1%.

HP forsøkte å kompensere høyere komponentpriser med svake prisøkninger og endringer i forsyningskjeden, men det sykliske trykket vil trolig fortsette i noen få kvartaler.

Hvor sterk er HPs samlede virksomhet?

HPs PC-virksomhet genererte 65% av inntektene og 30% av resultat før skatt fra videreført virksomhet i fjor. Resten kom fra sin trykkeribransje, som legger positiv topp- og bunnlinjevekst på robust etterspørsel etter forbrukerprintere og utskriftsrekvisita.
HP utvider den virksomheten ved å kjøpe Samsungs utskriftsenhet, som vil øke sin markedsandel i multifunksjons A3-skrivere, og utvide seg til nye markeder som mobile skrivere, industrielle 3D-skrivere og neste generasjons metall 3D-skrivere.

Wall Street forventer at HPs inntekter og inntekter øker henholdsvis 4% og 10% i år. Selskapet betaler for tiden et utbytteutbytte på 2, 4%, som støttes av et lavt utbetalingsforhold på 36%, og aksjen ser fortsatt overraskende billig ut på 13 ganger fremtidsinntekter - selv etterraliserende 60% de siste 12 månedene.

Bunnlinjen

HP er en enkel bestand for å anbefale av fire grunner: den overgår veksten i PC-industrien, den dominerer kraftig PC-markeder med høyere vekst, mens den svinger bort fra langsommere vekst som laptops, den betaler et anstendig utbytte, og aksjen gjenstår billig i et skummelt marked. Så hvis du er ute etter stabilitet, inntekt og verdi, kan HP bare være riktig lager for deg.