Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvordan tjener Ford i Kina?

Anonim

Ford Motor Company

(NYSE: F)

har blitt en stor aktør i det store og voksende kinesiske nybilmarkedet. Ford og joint ventures solgte 1, 27 millioner kjøretøy i Kina i 2016, og disse joint ventures genererte 1, 44 milliarder dollar i egenkapitalinntekt for Blue Oval.

Det er klart at for Ford-investorer har sporing av selskapets resultater i Kina blitt betydelig. Men Fords Kina-resultater kan være forvirrende, forutsatt at salget i Kina inkluderer biler fra to joint ventures, så vel som sin egen globale produksjon.

Her er en rask forklaring på hvor Fords kjøretøy i Kina kommer fra, og hvordan selskapet rapporterer fortjenesten det gjør ved å selge disse kjøretøyene i verdens største auto marked.

Forstå Fords joint ventures i Kina

For å produsere biler i Kina, er globale bilprodusenter pålagt å danne joint ventures med innenlandske kinesiske bilprodusenter. Ford har for tiden to joint ventures i Kina, og det er å utforske en tredjedel.

Flertallet av Fords salg i Kina kommer fra biler bygget av joint venture med kinesisk automaker Changan Automobile, kalt Changan Ford (eller CAF for kort). CAF bygger Ford-brandbiler og SUVer. De fleste er kjent for amerikanere, selv om et par har forskjellige navn: Kuga er den kinesiske versjonen av Escape SUV, og Mondeo er Kinas versjon av fusjonen.

Bare to av CAFs modeller er bare Kina-produkter:

  • Ford Escort er en kompakt sedan basert på den siste generasjonen Ford Focus som Ford utviklet seg som en entry-level modell for Kina. Det er et enkelt, rimelig bil som selger i stort antall, rundt 30 000 hver måned.
  • Ford Taurus er en fullstendige sedan, men den er annerledes enn den amerikanske markedsføreren. Kina-markedet Taurus er en ganske ny modell som er mekanisk relatert til den nye Lincoln Continental. Som du kan se fra bildet nedenfor, er det ganske mye det du forventer: en stor Ford sedan med moderne styling.

Fords andre joint venture er med kinesisk bilprodusent Jiangling Motors, et selskap som fokuserer på lastebiler og kjøretøy. Joint venture, kalt JMC, bygger Ford Transit varebiler, en lastebil-basert SUV kalt Everest, og en linje med lette lastebiler under Yusheng og JMC merkenavn.

Det kan være et tredje Ford joint venture i Kina snart. I august kom Ford inn i et "memorandum of understanding" med kinesisk bilprodusent Anhui Zotye Automobile (ofte kalt Zotye Auto). De to er å utforske ideen om et joint venture som ville produsere en ny linje med all-elektriske personbiler for å bli solgt under et nytt merke i Kina.

Ford importerer også noen kjøretøy til Kina

Skatt på importerte kjøretøy i Kina er ganske høyt; de er ment å oppmuntre globale bilprodusenter til å bygge majoriteten av sine kjøretøyer i Kina-markedet i landet.

Men Ford finner det verdt å importere noen spesialmodeller til Kina:

  • Alle Mustangs solgt i Kina importeres fra USA (Mustang er nå en global Ford, solgt i over 100 verdensmarkeder, men alle Mustangs er bygd på en enkelt fabrikk i Michigan.)
  • I Kina er den importerte Explorer plassert som et eksklusivt alternativ til Edge, som er bygget i Kina i en spesiell utvidet akselversjon med plass til syv. Til tross for sin høye lokale pris (på grunn av importskatt) selger Ford rundt 1000 Explorers i måneden i Kina.
  • Ford tester pickupvannet i Kina ved å importere små mengder av den høyytende F-150 Raptor-pickupen.
  • Ford bygger Focus i Kina i flere forskjellige varianter, men bygger ikke de høyverdige ST- og RS-versjonene lokalt. De er også importert.

Ford importerer også alle Lincoln-kjøretøyene som det selger i Kina, men det kan endres på et tidspunkt i fremtiden. Lincoln tilbyr fem modeller i Kina gjennom et nettverk av forhandlere som legger vekt på et høyt nivå av personlig service. Disse inkluderer MKZ og Continental sedans, og MKC, MKX og Navigator SUVer. Lincolns salgstall i Kina er fremdeles ganske liten, men de har vokst raskt.

Hvordan rapporterer Ford sitt salg og fortjeneste i Kina

Ford rapporterer sitt salg i Kina månedlig, vanligvis rundt tiendedelen av måneden, i et dokument som inkluderer salgstall for alle sine kinesiske markedsmodeller, samt noen kommentarer fra ledere. Du finner disse rapportene i delen "Nyheter og hendelser" på Fords nettsted for aksjonærer.

Dessverre for investorer som liker enkle svar, rapporterer Ford ikke ett enkelt bunnlinjenummer for operasjonen i Kina. Finansielle resultater for Kina blir rullet inn i pretax-resultatene som Ford rapporterer for sin Asia-Pacific-region som helhet. Men siden Ford investerer for vekst (eller legger på en annen måte, mister penger) i andre deler av Asia, forteller fortjenesten som Ford rapporterer for Asia-Stillehavet bare en del av Kina-historien.

Men vi kan lære mer ved å se litt dypere, inne i lysbildepresentasjonen som Ford forbereder for kvartalsvis inntjeningskonferansesamtaler. Disse presentasjonene inkluderer vanligvis to lysbilder for Asia-Stillehavsområdet; På den første har Ford gjort en praksis for å kalle ut egenkapitalinntektene for sine to kinesiske joint ventures i et notat på høyre side.

Det er et tall som kan sammenlignes direkte med rapporter fra noen av Fords konkurrenter - spesielt General Motors

(GM)

, som rapporterer egenkapitalinntekt for egne Kina joint ventures. Det tallet pluss de månedlige salgsrapporterne er trolig den beste måten for Ford-aksjonærene i USA å fortelle hvordan selskapet er faring i Kina.