Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvordan tjener Silver Wheaton, Franco-Nevada og Royal Gold?

Anonim

Hvis du er i markedet for gull og sølv lager, kan du kjøpe en gruvearbeidere. Men det ville gå glipp av en viktig del av edelt metallindustrien som kan være et bedre alternativ for deg. Nisjesektoren du har utsikt over er streaming og kongelig virksomhet, hvor Silver Wheaton

(NYSE: SLW)

, Franco-Nevada

(NYSE: FNV)

, og Royal Gold

(NASDAQ: RGLD)

er tre av de største spillerne. Slik er de forskjellige og hvorfor du kanskje vil eie en eller flere av dem.

Gruvedrift og ikke

Edelmetaller mining er en ganske enkel ting: Du graver gull og sølv og selger den. Tydeligvis er det mer komplisert enn det, men det er grunnleggende. Gull og sølv streaming selskaper gjør det ikke. I stedet gir de penger opp foran minearbeidere i retur for retten til å kjøpe gull og sølv til reduserte priser i fremtiden. For eksempel betaler Silver Wheaton omtrent $ 4 en ounce for sølv og $ 400 en ounce for gull, langt under gjeldende spotpris for hvert metall.

Det er forståelig at Silver Wheaton ønsker å låse i lave priser, men hvorfor ville en minearbejder ønske å selge sølv og gull på den billige? Det finnes en rekke mulige svar. Hvis verdifulle metaller er i nedgang, er markedsprisen for gruvedrift aksjer sannsynligvis deprimert, så salg av aksjer vil være en mindre enn ønskelig avenue for å skaffe penger. Uønskede renter på obligasjonsmarkedet eller fra banker kan skape gruvearbeidere mot streaming-avtaler også. Så, hvis en gruvearbeider trenger penger til å kaste opp sin balanse eller finansiere en ny gruve, kan streaming selskaper være det mest økonomiske alternativet.

Deretter er det situasjonen der gull og sølv bare er biprodukter av gruvedrift for noe annet metall. Et godt eksempel på dette er Gold Stream-avtalen for 2015, Royal Gold blekket med Teck Resources

(NYSE: TECK)

. Avtalen på 525 millioner dollar var relatert til Carmen de Andacollo-gruven, som hovedsakelig er en kobbermine. Faktisk er Tecks viktigste virksomheter metallurgisk kull, kobber og sink. Teck var bare tjene penger på en eiendel som egentlig ikke var så viktig for selskapet, og presset fremoverinntekt som det ellers ville ha tatt år å tjene.

Implikasjonen

Så, Silver Wheaton, Franco-Nevada, og Royal Gold er ikke gruvearbeidere. Det betyr at du må tenke på dem litt annerledes siden de er mer som spesialitetsfinansieringsselskaper.

For eksempel var den siste nedgangen i råvarene en flott tid for denne trioen. Giant gruvearbeidere sliter økonomisk, desperat for penger og ivrige etter å gjøre avtaler. For å sette noen tall på det, var Franco-Nevadas produksjon oppe med en massiv 29% i 2016, og slo en all-time-rekord på grunn av tilbudene det var i stand til å blekk med urolige gruvearbeidere i løpet av den edle metallernedgangen. Så når gruvearbeidere sliter, kan streaming selskaper faktisk dra nytte av.

Men hvordan blir denne veksten finansiert hvis gull- og sølvprisene er lave? Selv om kontanter fra operasjoner er en del av historien, bruker et annet stort stykke av puslespillet kortsiktig gjeld til blekk til streaming eller royalty-avtale, og deretter utsteder aksjer for å finansiere transaksjonen permanent. Det betyr at du trenger å holde øye med andelstelling - og potensiell aksjonærutvannelse. Royal Gold, for eksempel, gjorde et poeng med å fortelle aksjonærene på sitt årsmøte at den hadde utstedt færre nye aksjer enn Silver Wheaton eller Franco-Nevada under nedgangen i råvarene.

Hva med når store gruvearbeidere har lettere tilgang til andre finansieringsmuligheter? I slike tilfeller kan streaming selskaper finne seg å håndtere sekundære gruvearbeidere og prosjekter som er i tidligere utviklingsstadier. Det er ikke dårlig, men det er flere risikoer involvert, inkludert gruver som bare ikke skiller seg ut som forventet, og gruvearbeidere som rammet en finansiell vegg. Det er kontraktsforskrifter som kan begrense smerten av en feil, som å kreve retur av penger dersom det ikke går bra, men det tidspunktet at et direkte selskaps kapital ble bundet i en dårlig investering, kan ikke kompenseres. Silver Wheaton, for eksempel, har investert i Barrick Golds Pascua Lama-mine - denne gruven har blitt slått ned i juridisk, sosialt og miljømessig byråkrati i mange år, og er fortsatt ikke i nærheten av ferdigstillelse.

Hele, ikke deler

Det er sannsynligvis best for deg å tenke på et streamingselskaps investeringer som en portefølje. Sølv Wheaton, Franco-Nevada og Royal Gold prøver alltid å finne den rette blandingen av å produsere eiendeler og utvikle eiendeler som vil føre til økning i topp- og bunnlinje. Komplisert matematikken er at gruver har begrensede liv, så de må også fortsette å erstatte produksjon fra gruver som peterer ut.

Og så er det den ofte flyktige prisen på sølv og gull. Det er en kompleks prosess, og en du må vurdere som helhet, se på ting som min diversifisering og forventet produksjon fra kommende investeringer. Og husk alltid at det er mye enklere for Silver Wheaton, Franco-Nevada og Royal Gold å kjøpe og selge en streamingkontrakt enn det som er en gruver som skal kjøpe eller selge en gruve, slik at det kan skifte seg relativt raskt. Det er et stort pluss i boken min.

Alt dette sa, hvis du er på utkikk etter investeringer i edle metaller, kan forskjellene her være akkurat det du leter etter - som å eie et gull- og sølvfirma som faktisk kan dra nytte av prisen på billige edle metaller. Men du må sørge for at du forstår hvordan Silver Wheaton, Franco-Nevada og Royal Gold er forskjellige fra gruvearbeidere som Teck and Barrick, ellers forstår du ikke hva du eier.