Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hvordan Disney tilpasser seg en Streaming World

Anonim

Videostreaming har forvandlet medielandskapet, med over 5 millioner kunder som kutter ledningen siden 2014. Netflix

(NASDAQ: NFLX)

har skapt en virksomhet verdt mer enn 150 milliarder dollar til tross for drift utenfor tradisjonelle distribusjonskanaler.

Selv om sakte å reagere, Disney

(NYSE: DIS)

har anerkjent den strategiske betydningen av å bygge sin egen streaming plattform. Disney bygger nå tre streamingtjenester og har til hensikt å konkurrere direkte mot Netflix. Disney vil snart ha et flertall eierskap av Hulu og nylig lansert ESPN +. Disney + vil bli flagship streaming service og er slated å lansere i tilbake halvdel av 2019. Nå som Disney er forpliktet til streaming, vil investorer vite hvor mye kapitalinvestering som trengs og hvordan tjenestene vil stable opp mot konkurransen.

Disney starter med en teknologisk ulempe

Mens Disney har et stort innholdsbibliotek, har det en teknologisk ulempe i forhold til Netflix. Netflix har operert sin streaming tjeneste i over 10 år og brukte 1, 2 milliarder dollar i fjor på teknologi alene. Netflixs kumulative investering i teknologiplattformen har gjort plattformen ekstremt brukervennlig og ressurseffektiv.

For å imøtekomme sine infrastrukturbehov oppnådde Disney en majoritetsandel i BAMTech, som danner teknologiens ryggraden i Disneys streamingtjenester. BAMtech-oppkjøpet var et smart trekk fordi det ville vært ekstremt vanskelig å bygge teknologiinfrastrukturen fra bunnen av.

BAMtech kjører allerede ESPN +, og det ser ut som å gjøre en god jobb. På inntektsnummeret for Q1 2019 oppdaget Disney at BAMtech klarte å håndtere en halv million kunder, som meldte seg til ESPN + samme dag. I samme samtal roste administrerende direktør Bob Iger plattformens stabilitet.

Disney CEO Bob Iger:

BAMTech-plattformen som vi investerte i da vi kjøpte BAM, er en ekstremt robust plattform som er i stand til å håndtere ikke bare skala når det gjelder live streaming samtidig som et betydelig antall transaksjoner på kort tid. Jeg mener det var tider før UFC-kampen som BAMTech tok inn eller gjorde like under 15 000 transaksjoner i minuttet, og stabiliteten til plattformen er kritisk i tider som det ... Vi føler også at forbrukerne hadde en god opplevelse ikke bare når det gjelder muligheten til å se live-arrangementer under høye omstendigheter på mobile enheter.

Sjekk ut alle våre inntjeningsanropskript.

Disney racked opp over $ 1 milliard i tap i fjor knyttet til sin streaming-innsats. Hvis Netflix er en guide, så kan vi forvente at Disney's streaming investeringer skal akselerere ettersom det rammer opp teknologiinvesteringer i sine tre tjenester. Imidlertid kan det ta Disney år å få tak i Netflixs teknologioppstart.

Jo større innholdsbiblioteket er, desto bedre

Disney har allerede et imponerende innholdsbibliotek som opererer som et Hollywoodstudio i nesten 100 år. Men desto mer innhold har Disneys tjenester, desto flere kunder vil det tiltrekke seg.

For å hjelpe til med å oppgradere innholdsbiblioteket, erverver Disney rivaliserende TV og filmstudio Twenty-First Century Fox

(NASDAQ: FOX)

(NASDAQ: Foxá)

for 70 milliarder dollar. Avtalen er ventet endelig godkjenning fra regulatorer, men vil øke Disneys streamingtjenester. Fox vil gi Disney flere TV-stasjoner, verdifull IP (inkludert Avatar, X-Men og Simpsons), og en ytterligere 30% eierandel i Hulu.

Det er verdt å merke seg at Disney ikke vil anskaffe Fox News eller Rupert Murdochs avisaktier. For å få godkjenning fra myndighetene har Disney blitt enige om å selge Foxs 22 regionale sports nettverk i USA og Foxs sportskanal i Mexico og Brasil.

Kombinasjonen av Disney og Fox vil gi Disney flertallet kontroll over Hulu, slik at den direkte kan forme plattformens tilbud. Hulu bruker anslagsvis 2, 5 milliarder dollar per år på innhold. Disney har forpliktet seg til å opprettholde Hulu innholdsutgifter og vil fortsette å målrette tjenesten til et voksent publikum.

Disney + er flaggskipet familie orientert streaming service som vil bli lansert i slutten av 2019. Ved lanseringen, regner Disney + med å ha en katalog på over 400 filmer og 7.000 TV-programmer fra Disney / Fox-biblioteket. Disney vil også slippe innhold eksklusivt til Disney + -tjenesten basert på populær IP. For eksempel vil tjenesten inneholde en eksklusiv Star Wars TV-spin-off og en live-action Marvel-serie basert på Loki. Eksklusivt innhold vil gi forbrukerne et ekstra incitament til å abonnere.

Som det står i dag, bruker Disney og Fox hver dag rundt 8 milliarder kroner på innhold per år. Forvent at den kombinerte Disney, Fox og Hulu fortsetter å bruke på et tilsvarende nivå. Hvis du legger til innholdsbudsjettene for inkrementelle utgifter på Disney +, blir det mer enn 18 milliarder dollar i innholdsutgifter for Disney som helhet. Til sammenligning brukte Netflix i nærheten av $ 8 milliarder på innhold i 2018.

Selv om Disney først vil ha en teknologisk ulempe, er det dypt innholdsbibliotek der det vil skinne. Disney hviler ikke på laurbærene sine. Selskapet ser ut til å rampe opp innholdsutgifter for å opprettholde sitt eldre publikum mens de bygger en streaming abonnentbase.

Er streaming konkurranse null-sum?

I all sannsynlighet er det nok plass til både Disney og Netflix til å trives. Tenk på at den gjennomsnittlige kabel-TV-pakken topper $ 100 i måneden. En forbruker som kutter ledningen, kan enkelt abonnere på Netflix for $ 15, Hulu for $ 5, 99 og Disney + (prissetting har ikke blitt annonsert), mens den fortsatt betaler godt under gjennomsnittlig kabelregning.

Hulu er allerede vellykket i sin egen rett. Tjenesten har omtrent 25 millioner betalende abonnenter og har et raskt voksende live-tv-skinnende bunt. Hulu er uavgjort at den har flere episoder av TV enn noen annen streamingtjeneste. Investorer bør forvente fortsatt vekst gitt Disneys løfte om å fortsette å investere i tjenesten.

Disney lanserte ESPN + i april 2018, og tjenesten sporer positivt. Tjenesten har allerede 2 millioner betalende abonnenter. Det vil være interessant å se hva Disney gjør med denne plattformen.

Vi har ennå ikke tall på Disney +, men investorer bør være optimistiske basert på den imponerende mengden innhold som vil være tilgjengelig fra dag 1. Disney har vist at det har dype lommer og vil investere aggressivt for å sikre at Disney + -ilbudet er attraktive.

Den virkelige vinneren er forbrukeren. Disney, Netflix og mange andre mediespillere øker spillet ved å investere mer penger i høy kvalitet enn noensinne. De betydelige kostnadene på teknologi sikrer at forbrukerne vil ha en god brukeropplevelse også.