Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Home Depot Outlook holder seg høyere

Anonim

Investorer hadde bekymringer på vei inn i Home Depot 's

(NYSE: HD)

Rapporten for tredje kvartal i denne uken, hovedsakelig om utsiktene til at en nedgang i homebuilding ville skade resultatene. Men detaljistens oppdaterte salgs- og lønnsomhetstrender viste ingen tegn på forverring. I stedet benyttet ledelsen muligheten til å øke salget og resultatet for andre kvartalet.

Mer om den lysende prognosen i et øyeblikk. Men først, la oss se nærmere på de nyeste resultatene.

Vokser sterk

Salg av sammenlignbare butikk utvidet seg til 4, 8%, noe som markerte en nedgang fra kvartalet på 8%. Den andre kvartalet var imidlertid drevet av uvanlige værmønstre som presset sesongbasert salg fra første kvartal til den perioden.

Å gå tilbake for å se på de bredere resultatene, viser stabile markedsandeler og en sunn industriutvidelse, med kundetrafikk opp 1, 2% de siste ni månedene og gjennomsnittlig utgift per besøk høyere med 4, 8%. Shopper trafikk tallet var litt bedre i kvartalet mens gjennomsnittlig utgiftsvekst var litt lavere enn det ni måneders gjennomsnittet. "Vi er fornøyd med våre kvartalsresultater og veksten vi så fra både våre profesjonelle og gjør-det-selv-kunder, sier konsernsjef Craig Menear i en pressemelding.

Utgifter og priser

Home Depots prissetting holdt seg bra, noe som gjorde at bruttoresultatet kunne øke til $ 9, 2 milliarder, eller 34, 8% av salget, fra $ 8, 6 milliarder, eller 34, 6% av salget for et år siden. At suksess innebærer rival Lowe

(NYSE: LOW)

har ennå ikke klart å utfordre forhandlerens topplasse i bransjen.

Home Depot brukte mer aggressivt på å bygge opp sin online salgskanal, og at økningen i salgs- og administrasjonskostnader holdt et lokk på driftsmarginen. Kombinasjonen av forbedrede bruttomarginer, lavere skatt og en kraftig fallende utestående andelstall produserte imidlertid betydelig resultatvekst, med en fortjeneste per aksje opp 37% til $ 2, 53 per aksje.

Ledere sender om lag 55% av inntektene til investorer i form av utbytte, men de øker stadig større deler av deres fortjenestebetaling mot kjøp av gjenkjøp. Faktisk annonserte Home Depot at det løfter 2018 innkjøpsmål til 8 milliarder dollar, opp fra 6 milliarder dollar i fjor og 4 milliarder dollar ved årets begynnelse. Basert på de årlige innkjøpene, antyder det at selskapet planlegger å bruke rundt 2, 5 milliarder dollar på tilbakekjøp i fjerde kvartal.

Oppdatert outlook

Disse tilbakekjøpene skjer som ledelsen blir mer trygg på driftstrender. Menear og hans team løftet sine 2018-utsikter for det andre rette kvartalet, og de ser nå at sammenlignbare butikksalg øker med 5, 5% i stedet for 5, 3% de spådde tilbake i august og 5% opprinnelige målet de satte for året. Inntjeningen skal vokse med en markedsdumping på 34% i stedet for den 29% økningen de forutså for tre måneder siden, inkludert virkningen fra Home Depots aggressive tilbakekjøpsplaner.

Disse prognosene innebærer bare en beskjeden salgsvekstnedgang sammenlignet med 2017s orkanforsterket ekspansjon som inntjening - og direkte aksjonæreravkastning - spike høyere.