Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hollywood Studios tvinger kinoer til å gjenkjenne deres tradisjoner

Anonim

Fredag ​​morgen rapporterte Bloomberg at flere Hollywood-studioer planlegger å lansere en førsteklasses video-streamingtjeneste uten å spørre biografkjeder for en tommelen først.

I en alder av fallende DVD-salg og lavere fottrafikk på kassekontoret, ble store studioer inkludert Time Warner

(NYSE: TWX.DL)

divisjon Warner Bros. og Comcast 's

(NASDAQ: CMCSA)

Universal Studios diskuterer nye streaming-ideer med Apple

(NASDAQ: AAPL)

og kabelsiden av Comcast, ifølge rapporten.

Hva er nytt?

Det nåværende systemet for distribusjonsvinduer for nye filmer gir vanligvis teatre 90 dager eksklusivitet, etterfulgt av et par måneder hvor filmen er tilgjengelig på hjemme video og betal-per-visning leie tjenester. Etter det får premium kabelkanaler hendene på det nye innholdet i en lengre periode, og kanin-air TV-syndikering blir et alternativ omtrent to år etter den opprinnelige sølvskjermspremien.

Den nye ideen her ville være å tilby et premium streaming-alternativ mye før, kanskje til og med kutte inn i den eksklusive perioden for teatervisning.

Studier og teaterkjeder har snakket om noe slikt i årevis, men med streamingtjenestene deler inntektene sine med teatereiere de første årene av denne nye modellen. De to sidene kunne imidlertid ikke være enige om hva en rimelig forretningsmodell kan se ut, så premium-videoen på forespørsel eller PVOD-ideen var faktisk død i vannet.

Og det er der vi kommer inn i dag. Den nye PVOD-tjenesten, som kan drives av Apples iTunes distribusjonsplattform og Comcasts video on demand-funksjoner, blant annet teknologialternativer, kan sette nye filmer på våre stuen på skjermen mens de fortsatt vises i teatre. Det kan skje så tidlig som i 2018, til en pris på omtrent $ 40 per visning eller nedlasting. Hvis det virker bratt i forhold til å besøke storskjermens emporium eller venter på Blu-ray-versjonen, må du anta at du gjør opp for mer enn en tapt filmbillett, og det er derfor fornuftig å lade ekstra for tidlig hjem -visning av tilgang.

Og alt dette ville bli gjort uten biografindustriens velsignelse eller deltakelse.

Kinooperatører tok denne rapporten på haken. Ledende kinosaler AMC Entertainment

(NYSE: AMC)

og Regal Entertainment

(NYSE: RGC)

så sine aksjekurser faller så mye som 8% i fredags trading, og Cinemark

(NYSE: CNK)

aksjen falt så langt som 4%.

Teatrene kjemper for sine liv

Jeg kan ikke klandre filmteamets eiere for å kjempe for livet deres. Årlig oppmøte i amerikanske kinoer har falt fra 1, 41 milliarder i 2006 til 1, 32 milliarder i 2016, ifølge Box Office Mojo. Årlige kontanter kvitterte med 24% i samme periode, og stoppet på 11, 4 milliarder dollar i fjor, men det er bare på grunn av stadig stigende gjennomsnittlige billettpriser.

Filmstudier og teatre har gjort sitt beste for å verdsette den teatralske opplevelsen. Det er ikke en lett oppgave.

  • Sølvskjermvideoer har vanligvis vist seg i en langt høyere oppløsning enn den nyeste tilgjengelige TV-skjermteknologien, men moderne 4K-TVer og Ultra-HD Blu-ray-spillere tar opp til den detaljerte fordelen. 4K-TV-apparater treffer mainstream akkurat nå, og 8K-versjoner kjører noen år bak. I mellomtiden var den aller første filmfilen i neste generasjons 8K-oppløsning angivelig Guardians of the Galaxy Vol. 2, som slo teatre bare fire måneder siden. Slik at teknologiforskjellen ikke er veldig bred lenger.
  • Filmer kan også gjøres mer etterdybende med de enorme skjermene og topp hylle surroundlyd du finner i en IMAX

    (NYSE: IMAX)

    teater. Startet fra 62 skjermbilder i 2006, utvidet IMAX til rundt 500 skjermer over hele verden for fem år siden og mer enn 1.150 skjermer i dag. Samtidig har mange teateroperatører utviklet sine egne IMAX-stilløsninger for nedsenkende visning, ikke inkludert i disse tellingene. Denne er vanskelig og dyr å duplisere hjemme.
  • Bransjen tok en ny sving på 3D-filmer de siste årene, ved å bruke mer komfortable teknologier enn de gamle blå-og-røde eller polariserte 3D-brillene. Hjemmekinosystemer som støtter de nye 3D-formatene var populære en stund, men har nå forsvunnet fra butikkhyllene helt. Så jeg antar at det er en seier for teatrene - hvis du vil ha 3D-opplevelsen, må du komme inn i en skikkelig kino.
  • Mange teatre har oppgradert sittestolen med lenestoler og plysjpolstring. Noen har flyttet opp fra popcorn og nachos til å servere fullverdige middager og alkoholholdige drikker i setet ditt. Igjen kan du få det samme hjemme, men da går du glipp av kombinasjonen av storskjermsunderholdning og restaurantlignende service. Så dette er et annet solid salgsargument.

Det er ikke lenger nok bare å sette bilder i forkant av publikum og håpe på det beste. Hvis du vil tjene en premie billettpris, må du tjene den høye avgiften. Det er spesielt sant siden kjøpesentrene som huser de fleste kinoer kjører sin egen dødelige kjeve, under press fra nettbutikker.

Hva er poenget ditt, Poindexter?

Jeg viser deg alt dette fordi disse utfordringene spiller en stor rolle i denne ukens streamingvideo nyheter. Det blir tydelig at de gamle måtene å gjøre forretninger i filmindustrien ikke er gode nok lenger, så både studioer og teaterkæder må tilpasse seg de nye markedsforholdene.

Det er det denne ryktede PVOD-tjenesten ville gjøre. Det er ett skritt nærmere å få hjemmeunderholdning "dag og dato" med teatralske utgivelsen. Hvis bekvemmeligheten er konge, bør denne ideen være en vinner i det lange løp.

I mellomtiden kunne AMC og Regal ha ønsket å ta en mindre attraktiv versjon av inntektsdelingen avtale litt tidligere før push kom til å skyve. Hvis de er heldige, kan denne lekkasjen bare være en forhandlingsstrategi for å gi teatereierne mer motivasjon for en partnering avtale. Ellers må Hollywood finne en helt ny balanse mellom store skjermutgivelser og direkte-til-video i et helt nytt tidlig utgivelsesvindu.

Studiene ønsker å bevege seg fremover, og de oppfyller forventningene til en ny forbruksgruppe. Så lenge filmteatrene er fast bestemt på å redde sin utdaterte forretningsmetode, er de dømt til å mislykkes i det lange løp. Å finne en sunn og lukrativ midtvei er veien å gå, men jeg er ikke i det hele tatt sikker på at det vil skje.