Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Her er hvorfor grønne sletter falt 22,2% i 2018

Anonim

Sjekk ut det siste Green Plains inntektsnummerutskrift.

Hva skjedde

Aksjer av grønne sletter

(NASDAQ: GpRe)

falt mer enn 22% i fjor, ifølge data fra S & P Global Market Intelligence. Virksomheten kjempet for å overvinne historisk lave etanolpriser veid ned av regulatorisk usikkerhet. Faktisk var etanolprisene på laveste nivå siden før det fornybare drivstoffet måtte blandes inn i landets bensinforsyning i 2005.

Det hjalp ikke at rapportene viste at den føderale regjeringen hadde gitt økonomiske svakheter unntak til raffinaderier eid av multibillion dollar oljeselskaper. Unntakene tillater raffinaderier å slutte å kjøpe etanol, noe som bare forverret et hjemmemarked som svømte i overforbruk.

Fra og med 11. januar var aksjene avgjort til en 2, 8% gevinst siden begynnelsen av 2019.

Og så

Grønne sletter begynte året med optimisme, men da det gikk løs, prøvde det å ta saker i egne hender. Tidligere den tredje største etanolprodusenten i USA solgte den flere etanolproduksjonsanlegg og solgte sin eddikvirksomhet, verdens største. Provenuet ble brukt til å fullstendig betale langsiktig gjeld i balansen. Ledelsen sa at det var et nødvendig trekk for å operere i lavmargede, varedrevne etanolindustrien.

Det kan være riktig: Virksomheten hostet opp et netto tap på $ 37, 6 millioner i de første ni månedene av 2018. Det klarte å eke ut et resultat på $ 14, 4 millioner i årene siden.

Herfra vil virksomheten prioritere effektiv etanolproduksjon og marginstimulerende proteinproduksjon. Sistnevnte vil bli støttet av ny teknologi lagt til etanolanlegg som gjør at mer kornbiprodukt kan fanges fra anlegg. På den siden har selskapet nylig dannet et nytt partnerskap innen akvakultur, som er et raskt voksende proteinmarked. Green Plains har også hittil beholdt sin storfe-feedlot-bedrift, som gir et marked for sine proteinprodukter og diversifiserer inntekter med kjøttsalg.

Hva nå

Det nye fokuset på å øke etanolmarginene med ny proteinproduksjonsteknologi er ikke garantert å levere suksess. Selv om ledelsen er vist riktig, kan etanolmarkedets grunnleggende være for mye for enhver bedrift å overvinne. Uten vesentlig gjenoppretting i etanomsalgspriser, er det lite sannsynlig at Green Plains-bestanden vil komme seg tilbake i 2019.