Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Her er hvorfor Franco-Nevada Corp klatret 6% i oktober

Anonim

Hva skjedde

Aksjer i Franco-Nevada

(NYSE: FNV)

steg 6% på Toronto Stock Exchange - mer enn 2, 5% på NYSE - i fjor, ifølge S & P Global Market Intelligence. Det kongelige og streaming selskap rapporterte ingen nyheter, noe som ville forklare aksjens bevegelse. I stedet reagerte investorene sannsynligvis på utviklingen av prosjekter i selskapets portefølje.

Og så

Franco-Nevada er den største, mest diversifiserte porteføljen blant royalty- og streaming-selskaper, og er ikke bare korrelert med suksessen til et enkelt prosjekt. Som mange gruveselskaper rapporterte kvartalsinntekter i forrige måned, feiret Franco-Nahas investorer utviklingen av flere prosjekter i selskapets portefølje. Operert av First Quantum, Cobre Panama-prosjektet, for eksempel, nådde 63% ferdigstillelse i tredje kvartal. Cobre Panama - hvorav Franco-Nevada har gull- og sølvannsstrømmer - forblir på rette spor for å bli bestilt i 2018 og fortsette en rampe i produksjon gjennom 2019. Franco-Nevada identifiserer Cobre Panama som en av verdens største kobber- gull-sølv porfyr innskudd er nå bygget - og en av sine nyeste hjørnestein investeringer.

Investorer feiret også nyheter fra Yamana Gold

(NYSE: AUY)

at utviklingen av Cerro Moro, et annet viktig prosjekt i Franco-Nevadas portefølje, forblir på plan og budsjett. Yamana forventer at Cerro Moro skal bidra med ca 80 000 gull unser da produksjonen begynner tidlig i 2018 og ramper opp gjennom resten av regnskapsåret. Franco-Nevada har 2% royalty på den argentinske gruven, som Yamana prognoser for å produsere 130.000 gull unser og 9, 9 millioner unser i finanspolitikken 2019.

Franco-Nevada mottok også oppmuntrende nyheter fra Goldcorp

(NYSE: GG)

om Musselwhite, som ligger i Canada. En mineralproducerende gruve, Musselwhite, bidro med $ 5, 1 millioner til Franco-Nevadas inntekter i finanspolitikken 2016. Men selskapet ser en mer lysende fremtid for prosjektet. Godkjenning av Materials Handling-prosjektet, Goldcorp er i ferd med å oppdatere Musselwhites infrastruktur. Ifølge Goldcorp, når Material Handling-prosjektet er fullført, forventes Musselwhite å se en 20% økning i produksjonen og en om lag 10% reduksjon i driftskostnadene. Den forbedrede lønnsomheten kommer til glede for Franco-Nevada, som har en 5% fortjeneste-interesse royalty på Musselwhite. I resultatregnskapet for tredje kvartal anerkjente Goldcorp at gjennomføringen av Materials Handling-prosjektet "forblir på budsjett og på plan og forventes i første kvartal 2019."

Hva nå

Franco-Nevada har tilbudt investorer en av de beste mulighetene for å investere i edle metaller. Skyrocketing over 735% de siste 10 årene. Og med en veldiversifisert portefølje - en med 47 mineralproducerende eiendeler, 40 eiendeler i avansert utvikling og 173 eiendeler i letefasen - vil selskapet fortsatt tilby investorer en overbevisende mulighet. For å sikre at det forblir en, må investorene imidlertid bekrefte at prosjektene i rørledningen, som det fremgår av oktober, fortsetter å bli vellykket utført.