Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Her er hvorfor Eldorado Gold Corp mistet sin glans og tumblet så mye som 11%

Anonim

Hva skjedde

Aksjer av Eldorado Gold

(NYSE: EGO)

, et gullgruveselskap med mellomstore operasjoner i hele Sør-Amerika og Europa, doblet så mye som 11% i torsdagens handelssession etter at Reuters rapporterte at greske myndigheter vil søke voldgift etter mange års forskjeller.

Og så

Ifølge Reuters-rapporten har de greske regulatorene spurt om Eldorados greske datterselskap, Hellas Gold, har fulgt sine kontraktsforpliktelser i utviklingen av "en gruve i Nord-Hellas." Selv om Reuters-rapporten ikke spesifiserer navnet min, er den aktuelle Skouries-gruven, utviklingen av disse har blitt forsinket mange ganger.

Per den greske departementet, "Målet er å verne offentlig interesse ved å utvikle regionens mineralressurser i tråd med eksisterende miljømessige vilkår og standarder." Voldgiftspanelet vil bestå av tre dommere, inkludert en valgt av Eldorado, en fra den greske regjeringen, og en tredjedel fra presidenten i Hellas høyesterett.

Hva betyr dette for Eldorado Gold? I hovedsak er det mer usikkerhet, og derfor har aksjekursen truffet i dag. Skouries-minen anslås å begynne kommersiell produksjon i 2019, men det er klart at noen investorer er bekymret for at denne datoen og mins utvikling kunne presses videre.

Hva nå

Eldorado Gold er midt i en ganske betydelig transformasjon som er designet for å sette opp den på lang sikt, billig vekst, og Skouries bør spille en stor rolle i det.

Nylig annonserte Eldorado salg av sine eiendeler i Kina, som inkluderte en 82% interesse i Jinfeng-gruven og dens fulle interesser i White Mountain og Tanjianshan. Flyttet styrket balansen og fikk selskapet til å fokusere på sine kjerne gruver i Hellas og Tyrkia. Og tidligere i år annonserte selskapet en forventet $ 170 millioner til $ 200 millioner i kapitalutgifter for Skouries i 2017, men dette tallet kan være flytende avhengig av utfallet av voldgift.

Når det kommer på nettet, forventes Skouries å bidra med 3 millioner unser gull og 1, 5 milliarder unser kobber over en 25-års levetid. Faktisk forventes kobberproduksjonen alene å presse minens bærekraftig og driftskostnader i negativ valuta i løpet av de første ni årene av driften. Det store spørsmålet er: Når blir det online?

Den gode nyheten her er Eldorado har vendt sin nettoskuddsposisjon til en netto kontantposisjon på årsbasis, og den har blant de laveste all-in sustaining kostnadsprognosene blant gullgruvearbeidere i 2017. Mens det fortsatt er skuffelse Omkring Skouries, kjører Eldorado godt andre steder, noe som kan gjøre dagens dip en spennende kjøpsmulighet.