Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Her er hvorfor AVEO Oncology falt så mye som 12,7% i dag

Anonim

Hva skjedde

Andeler av biopharma AVEO Oncology

(NASDAQ: AVEO)

falt så mye som 12, 7% i dag etter fortsatt momentumhandel. Ting har ikke vært det samme for aksjene siden 23. juni. Det var da det annonserte data fra en pivotal fase 3-prøve for sin ledende medisinskandidat tivozanib, som ble vurdert som behandling for nyrecellekarcinom.

Dataene var gode nok til å sende aksjene høyere og provosere komiteen for legemidler til mennesker (CHMP) i EU for å anbefale tivozanib til godkjenning 27. juni. En endelig avgjørelse må fortsatt gjøres av European Medicines Agency ( EMA), men det følger vanligvis anbefalinger fra CHMP. Per 3:12 EDT hadde aksjene oppgjort seg på et tap på 7, 1%.

Og så

AVEO Oncology-lager var i det vesentlige igjen for død før virvelvindshendelser de siste flere ukene. Faktisk handlet aksjer på bare $ 0, 75 hver 22. juni. De er opp 292% i de tre ukene siden, og opp 32% de siste fem handelsdager til tross for den økte volatiliteten.

Hvorfor var investorene så pessimistiske? Bedrifter av AVEO Oncologys størrelse får nesten aldri lovlig godkjenning for kreftmedisiner. Biopharma-investorer kan bedre kjenne dette som Feuerstein-Ratain Rule, som er basert på observasjonen at "selskaper med en markedsverdi mindre enn 300 millioner dollar flere måneder før utgivelsen av fase 3-resultatene" aldri fikk markedsføringsgodkjennelse - da regelen var i utgangspunktet foreslått år siden, uansett.

Hvis EMA godkjente tivozanib i EU, blir AVEO Oncology i det minste det tredje selskapet som går mot kornet. Det endrer ikke det faktum at oddsen fortsatt er mot små- og mikrokaps-onkologiske selskaper, men det forklarer den plutselige interessen i aksjene.

Hva nå

Dessverre vil investorene bli vant til volatilitet for tiden. Ting kan avkjøles i mellom regulatoriske beslutninger og fremtidige datautgivelsesdatoer, men momentumhandlerne har satt feller som AVEO Oncology bare ikke kan synes å unngå.