Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Her er hvorfor Ampio Pharmaceuticals sank så mye som 13,5% i dag

Anonim

Hva skjedde

Aksjer av Ampio Pharmaceuticals

(NYSEMKT: AMPE)

droppet over 13% i dag etter at Adam Feuerstein fra STAT forklarte hvorfor investorer skulle tenke to ganger om å eie det lille biopharma selskapet. Han er ikke så imponert over den nyeste gruppen av kliniske data for blykandidaten, Ampion, ved behandling av alvorlig artrose i kneet, som ennå ikke har vist signifikant forbedring sammenlignet med en kontroll.

Feuersteins tar bringer et viktig motargument til den unapologetisk bullish oppfatningen. Mr. Market ser ut til å ta med Ampio Pharmaceuticals lager, som økte 352% i 2017 - det meste av det stablet i desember alene. Fra klokken 3:09 EST onsdag hadde aksjene oppgjort seg til et 13, 5% tap og 200 millioner dollar på markedet.

Og så

Beholdningen har eksplodert siden tilsynelatende gunstige resultater fra en fase 3-prøve ble annonsert i midten av desember, og viste at Ampion møtte både primære og sekundære endepunkter ved behandling av alvorlig slitasjegikt i kneet. Imidlertid graver Feuerstein dypere enn overflateplanen for å påpeke en betydelig feil: Ampio Pharmaceuticals sammenlignet ikke sin medisinskandidat til en nøytral kontroll (saltløsning), men brukte en vurderingskala for å sammenligne pasienter som tok stoffet til fortiden responser. Det vil sannsynligvis ikke være godt nok til å få godkjenning av Food and Drug Administration.

Mens selskapet ikke viste noen resultater for pasientresponsene i de samme innstillingene ved hjelp av saltoppløsning, har det gjort at i flere kliniske kliniske studier som evaluerte Ampion - tre av fire som ikke viste statistisk signifikant forbedring sammenlignet med kontrollen.

Hva nå

Det ser ut til at Mr. Market hadde aksjene verdsettet for det meste av fjoråret. Det handler om å handle godt under $ 1 per aksje som en advarsel for investorer om ikke å ta det for alvor. Feuersteins røst av grunn påminner investorer om at Ampion står overfor en oppoverbakke kamp med hensyn til å få FDA-godkjenning. Og med litt annet å skryte av i rørledningen, bør investorer forlate dette alene.