Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Her er hvorfor American Express er soaring i dag

Anonim

Hva skjedde

American Express

(NYSE: AXP)

rapporterte resultatet for første kvartal onsdag ettermiddag som oversteg analytikernes forventninger. På torsdag EDT på torsdag var aksjen min mer enn 7% og overgikk det viktigste psykologiske nivået på $ 100.

Og så

Amex beat estimater på både topp og bunnlinjen. Inntjening på $ 1, 86 per aksje og inntekter på $ 9, 72 milliarder handily slo forventninger på henholdsvis $ 1, 71 og $ 9, 46 milliarder, henholdsvis. Dette utgjorde 12% omsetningsvekst, drevet av høyere kortholderutgifter og 38% inntjeningsvekst, som også fikk et stort løft fra skattereformen. Selskapets effektive skattesats var 21, 5% i kvartalet, enda bedre enn den 22% som ventet selskapet, og ned med mer enn 11 prosentpoeng fra et år siden.

Imidlertid er selskapets oppsiktsvekkende fremskrivninger for resten av 2018 sannsynligvis like mye av en drivkraft bak aksjekursen, hopp. American Express hadde tidligere forventet 2018 inntekter per aksje i $ 6, 90 til $ 7, 30-serien, og i resultatene fra første kvartal forteller selskapet at det nå forventer inntjening i den høye enden av dette området.

Hva nå

Hvis American Express har noen flere kvartaler som dette, kan selv den høye delen av veiledningsområdet vise seg å være for konservativ. Vær også oppmerksom på at tidligere nyheter om selskapet som suspenderer tilbakekjøpsprogrammet for første halvår på grunn av skattereformen, er for tiden i kraft. Hvis aksjonærene får positive nyheter i forbindelse med tilbakekjøpens gjeninnføring, eller til og med utvidelsen, kan andre halvdel kjøre aksjer enda høyere.