Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Her er hvorfor Acadia Pharmaceuticals Inc. er soaring i dag

Anonim

Hva skjedde

Som svar på Acadia Pharmaceuticals

(NASDAQ: ACAD)

rapportering av utblåsingsinntekter og deling av optimistisk veiledning, andelene av biopharma i kommersiell fase, som fokuserer på sykdommer i sentralnervesystemet, handlet 13, 9% høyere fra klokken 13:35 EDT onsdag.

Og så

Her er en gjennomgang av nøkkeltallene fra andre kvartal:

  • Inntekter fra salg av selskapets Parkinson's disease psychosis (PDP) narkotika Nuplazid utgjorde $ 30, 5 millioner - langt foran den $ 19, 6 millioner som Wall Street hadde forventet. Det skal imidlertid bemerkes at tallet inneholdt en engangspensjon på 3, 6 millioner dollar fordi selskapet overførte sin inntektsregnskapsmetode for regnskapsføring til salgsmetoden.
  • Netto tap var $ 67, 4 millioner, eller $ 0, 55 per aksje - langt lavere enn $ 0, 71 tap som markedsundersøkere hadde forventet.
  • Acadias kontantbalanse ved kvartalets slutt var $ 417 millioner.
  • Ledelsen styrt for helårssalg av Nuplazid til land mellom $ 105 millioner og $ 115 millioner. Midtpunktet i dette området er langt foran de 94 millioner dollar i omsetningen som Wall Street hadde projisert.

Acadia delte også noen få ikke-finansielle høydepunkter fra kvartalet med investorer:

  • Selskapet holdt et slutt-av-fase-2 møte med FDA relatert til Alzheimers sykdomspsykoseprogram. Ledelsen sier at møtet gikk bra, og at en fase 3-studie vil starte i løpet av de neste månedene.
  • 25 nye salgsrepresentanter ble utplassert for å utvide selskapets fokus på markedet for langsiktig omsorg. Selskapet har nå mer enn 150 totale salgsrepresentanter utplassert i feltet.

Gitt de bedre enn forventede resultatene i 2. kvartal, optimistisk veiledning og positivt møte med FDA, er det lett å forstå hvorfor aksjer øker i dag.

Hva nå

Acadias Q2-resultater fortsetter å støtte ideen om at Nuplazid er på vei til en rask start. Det er gode nyheter for investorer, og illustrerer fordelene ved å gå inn i et marked der det ikke er konkurranse i sikte.

Ser fremover, vil Acadia presentere data fra sin fase 2 Alzheimers sykdomspsykose (ADP) -prøve på en medisinsk konferanse i november. Siden ADP representerer en større markedsmulighet for Nupalzid enn PDP, er det fortsatt et must-watch-program for aksjonærer.

Utover det viser Acadias rapport at det er lykkes å flytte sin kliniske rørledning fremover. Langsiktig aksjonærer har mange grunner til å forbli optimistiske om selskapets fremtid.