Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Her er hvorfor AC Immune SA steg så mye som 21,6% i dag

Anonim

Hva skjedde

Aksjer av AC Immune

(NASDAQ: ACIU)

steg nesten 22% i dag etter at klinisk stadium biopharma annonserte prisingen av tre separate tilbud av felles lager. Alt i alt vil opptil 10 millioner aksjer bli solgt til en pris på $ 11, 75 hver, noe som vil øke opp til $ 117, 5 millioner i bruttoproveny hvis alle aksjer er kjøpt. Det var bare 57 millioner aksjer utestående før tilbudet, så fortynningen vil fungere til nesten 17%.

Det sveitsiske selskapet endte i mars med 110 millioner dollar i kontanter og kontantekvivalenter, så tilbudene vil nesten doble kontanter som er tilgjengelige for å pløye inn i forsknings- og utviklingsaktiviteter. Det er et viktig hensyn, spesielt etter at de siste hendelsene løftet forløpene til AC Immunes ledende stoffkandidat.

Fra klokken 13.43 EDT hadde aksjene avgjort til en 13, 8% gevinst.

Og så

Så, um, hvorfor ville et selskaps lager pop etter det kunngjør massiv fortynning? Vel, tidligere i måneden sprang AC Immune-aksjer nesten 70% i løpet av noen få dager, etter imponerende resultater fra en fase 2-prøve for Biogen og Eisai i Alzheimers sykdom. Paret undersøker et humanisert monoklonalt antistoff som tar sikte på beta-amyloidplakk som akkumuleres i hjernen og antas å spille en rolle i den neurodegenerative sykdommen.

Investorene var raske til å trekke sammenligninger med AC Immunes ledende legemiddelkandidat, crenezumab, som er et humanisert monoklonalt antistoff i fase 3-studier (lisensiert av Genentech) som en potensiell behandling for Alzheimers sykdom. Det er antatt å ha en lignende mekanisme for Biogen-Eisai-stoffkandidaten.

Aksjetilbudet prissatt i dag er ganske enkelt ledelsen klokt å utnytte en forhøyet aksjekurs for å skaffe kapital til sine robuste utviklingsaktiviteter.

Hva nå

Mens Biogen og Eisai rapporterte positive fase 2-resultater fra deres humaniserte monoklonale antistoff, var dataene også litt overraskende. Det er fordi stoffet ikke hadde levert resultater så nylig som i desember 2017.

Selv om dette kan være den virkelige avtalen denne gangen, bør ikke AC Immune-investorer forvente at crenezumab skal være et slam-dunk for å oppnå positive resultater i den pågående forsøksprøven. Den ekstra penger fra det siste tilbudet vil imidlertid bidra til å finansiere utviklingsaktiviteter, og det er ikke hver dag et selskap får til å doble kontantposisjonen med liten umiddelbar nedside.