Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Her er Sad Story of Snap Redesign i 8 trinn

Anonim

Snap

(NYSE: SNAP)

mener at den nyeste app-redesign er en del av sin langsiktige suksess. Men brukere synes å være uenige.

Redesignet som skiller utgiverinnhold fra venninnhold, har blitt kritisert av brukerne for å være forvirrende og frustrerende. Redesignet var ment å gjøre appen mindre komplisert, da Snap hadde mottatt klager fra folk som sa at designet ikke var intuitivt.

For å forstå hvorfor Snap følte behovet for å omorganisere sin app, som er spesielt populær blant yngre brukere, er det viktig å gå tilbake til sin IPO i mars, da aksjer ble antagelig priset for mer vekst og fortjeneste enn Snap kunne levere.

1. Snap innlegg skuffende bruker og inntektsvekst

Snaps første år som et offentlig selskap startet med sin børsnotering 2. mars 2017. Aksjer stengte 44% til 24, 48 dollar på sin første handelsdag. Men det var det meste nedoverbakke derfra.

Brukerveksten klarte ikke å leve opp til Wall Street forventninger, blant annet fordi folk begynte å bruke Instagram Stories-funksjonen som ble kopiert fra Snapchat Stories-funksjonen. Instagram, eid av Facebook, hadde snart nesten 100 millioner flere daglige aktive brukere (DAUs) for sin Stories-funksjon enn Snapchat.

I første kvartal som et offentlig selskap rapporterte Snap 166 millioner DAUer, som mangler 167, 3 millioner forventet av analytikere. I andre kvartal savnet Snap igjen på DAUs da den ramte 173 millioner DAUer mot den forventede 175, 2 millioner. Tredje kvartal var den samme historien, på 178 millioner DAUer mot 181, 8 millioner forventet.

Det var en lignende historie med inntekter. Snap savnet på omsetningen for de tre første kvartalene av 2017, og ved utgangen av tredje kvartal vokste investorene rastløs. Wall Street var klar til å snu sitt hode vekk fra et selskap som noen gang trodde kunne være neste Facebook.

2. Snap blir nedgradert på Wall Street

Wall Street var tvilsomt om Snap fra begynnelsen fordi mange trodde det manglet en klar vei til lønnsomhet. Innen 20 dager etter IPO i mars i fjor, hadde Snap seks salgsverdier, tre holdkarakterer og bare en kjøpeklassifisering fra James Cakmak av investeringsselskapet Monness, Crespi, Hardt.

Etter hvert som året utviklet seg, vokste Wall Street i økende grad frustrert over Snaps mangel på bruker- og inntektsvekst. Selskapet mottok en rekke sterke nedgraderinger gjennom hele året som tillit svekket. Cowen-analytiker John Blackledge downgraded Snap i juli av grunner, blant annet at den langsomme adopsjonen av selskapets nye annonseprodukter, samt den økende konkurransen fra Instagram.

Etter selskapets resultater i tredje kvartal i november, nedgradert Morgan Stanley-analytiker Brian Nowak aksjene på grunn av "voksende utfordringer som Snaps monetiseringspotensial og brukermuligheter gir".

Også i november nedgraderte UBS-analytiker Eric Sheridan Snap. Han sa at han ikke lenger kunne tildele de skuffende økonomiske resultatene til "voksende smerter" siden selskapet nå var forbi sitt tredje kvartal. Han trodde også Snap ville fortsette å kjempe i løpet av det neste året på grunn av det kommende app-redesignet, samt økende konkurranse.

3. Snap annonserer ombygging

Sammen med rapporten fra tredje kvartal i november annonserte Snap et app-redesign som ville skille faglig innhold fra venninnhold. På det tidspunkt sa CEO Spiegel at selskapet hadde hørt en rekke klager i løpet av årene at appen hennes var komplisert å bruke. Han håpet at redesignet ville løse disse problemene på sikt, men advarte også investorer om at designendringer alltid tar tid for folk å bli vant til.

4. Snap annonserer Q4 overraskelse

Snap klarte til slutt å overraske investorer i fjerde kvartal da det slo 187 millioner DAUer, toppet de 184, 2 millioner som forventet, ifølge rapporten utgitt i begynnelsen av februar. Snap slår også inntektsforventninger for første gang som et offentlig selskap da det rapporterte omsetning på 285, 7 millioner dollar, noe som var betydelig mer enn de 252, 9 millioner dollarene som analytikerne ventet.

Snap tilskrives omslaget i fjerde kvartal til en rekke endringer, for eksempel forbedret design av Android Snapchat-appen. Men enda viktigere var at Snap ser fordelene med det auksjonbaserte annonsesystemet som heter "programmatisk" som gir annonseplasser til høyeste budgiver. På inntjeningsanropet sa Spiegel at annonsevisninger var over fire ganger året over, og at annonsenes omsetning økte 38% fra tredje kvartal.

5. Snap gir bred utgivelse av redesign

Snap begynte å utrullere den nyutviklede appen i slutten av 2017 til liten fanfare. Men da den hadde sin brede utgivelse den 6. februar, var selskapet plutselig målet for oppvarmet kritikk fra sine brukere, som var vant til den gamle designen.

6. Snap-brukere hater stort sett redesignet

Selv om Spiegel sa at brukerne ville trenge tid til å tilpasse seg designendringen, er det vanskelig å forestille seg at han forventet så mye tilbakeslag som han fikk. Ved utgangen av februar hadde over 1, 2 millioner mennesker signert en petisjon på change.org, og spør Snap om å fjerne oppdateringen som de sa gjorde at det var vanskeligere å bruke funksjoner.

Den 20. februar sendte Snap-teamet et svar på change.org som sa at laget verdsatt tilbakemeldingen, men redesignet var her for å bli. Teamet utarbeidet ved å si at målet med redesignet var å gjøre det lettere å koble med dine virkelige venner.

Selv reality tv-kjendis Kylie Jenner, en stor Snapchat-bruker, uttrykte sin negative mening om redesignet. Hun postet en tweet den 21. februar som sa redesignet gjør at hun ikke vil bruke appen lenger.

så åpner noen andre ikke Snapchat lenger? Eller er det bare meg ... uh dette er så trist.

- Kylie Jenner (@KylieJenner) 21. februar 2018

7. Snap får nedgraderinger basert på redesign

Mens redesignet skulle være en del av Snaps turnaround-innsats, endte selskapet med en rekke nedgraderinger på grunn av det. I januar nedgraderte Jefferies-analytiker Brent Thill Snap fordi redesignet, som ennå ikke hadde blitt utgitt i stor grad, kunne føre til litt turbulens i bruk og adopsjon når den ble rullet ut.

Raymond James analytiker Aaron Kessler nedgraderte også Snap i januar fordi han følte at brukerne ville være mindre tilbøyelige til å se på innhold fra utgivere etter redesignet. Utgiverinnhold er viktig for Snaps pengeinntektsstrategi, fordi det er der det får penger fra annonser. Innholdet som sendes mellom venner, er mye vanskeligere for Snap å tjene penger på.

Citi's Mary May downgraded Snap den 22. februar på grunn av den ekstreme negative tilbakemeldingen om oppdateringen etter den brede utgivelsen. "Mens det siste redesignet av flaggskip-appen kunne gi positive langsiktige fordeler, kunne det betydelige hoppet i negative app-vurderinger siden redesignet ble presset ut noen uker, føre til en nedgang i brukere og brukerengasjement, noe som kunne påvirke økonomiske resultater negativt., "Mai skrev i et brev til investorer.

8. Snap forteller at brukerne skal håndtere det

Snap har holdt sin grunn på redesignet. Spiegel har fastholdt at selskapet følte at det var på rette spor med redesignet, ifølge kommentarer fra Goldman Sachs Internet and Technology Conference 15. februar. "Vi er glade for det vi ser så langt, " Spiegel sa på arrangementet.

Han sa at klagerne de mottar, faktisk validerer endringene de har gjort. For eksempel er et problem for brukere at kjendiser som Kim Kardashian ikke lenger føler seg som en venn fordi deres historier er i et eget område nå. Spiegel sa at denne endringen faktisk er bra fordi de kjendiser var aldri deres virkelige venner uansett.

TechCrunch rapporterte 27. februar at, til tross for kritikk om app-redesignet, ble nedlastingene steget 76% uken etter at redesignet ble utgitt i begynnelsen av februar, ifølge data fra mobilanalyseselskapet Sensor Tower. Dette kan være et resultat av det gamle ordtaket at "det er ikke noe sånt som dårlig publisitet."

Investorer må vente til Snaps neste inntjeningsrapport kommer ut tidlig i mai for noen harde data om nedlastingsdata. Selskapet er under press for å bevise at redesignet er godt for langsiktig vekst til tross for tilbakeslaget. Med andre ord trenger den en rekke back-to-back kvartaler som ser mer ut som fjerde kvartal 2017 og mindre som de tre første kvartalene av 2017.