Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Her er en investeringsstrategi som automatisk kjøper lav

Anonim

"Kjøp lavt, selge høyt" må være det mest kjente investeringsrådgivningen i universet, og det er målet for nesten hver enkelt investor. Selvfølgelig er det lettere sagt enn gjort - og de fleste av oss er ikke veldig gode til å gjenkjenne høyder og nedturer.

Men det er en strategi som i stor grad øker sjansene dine for å kjøpe til rett tid. Les videre for å lære hvorfor verdiverdi kan være et så kraftig verktøy for investorer.

Hva er gjennomsnittlig verdi?

Du har kanskje hørt om

dollar-kostnad gjennomsnittlig

, en strategi basert på å investere et fast beløp på en vanlig tidsplan. For eksempel kan du velge en

S & P 500 indeksfond

du liker og kjøper $ 100 verdt av aksjer hver måned. Fordi du alltid kjøper den samme dollarverdien av aksjer uansett hva markedet gjør, vil du ende opp med å kjøpe flere aksjer når prisen på fondet er nede og færre aksjer når det er oppe. Dette vil redusere kostnadsgrunnlaget og jevne ut avkastningen noe.

Verdiverdi er lik gjennomsnittlig dollar-kostnad, men det tar strategien et skritt videre. I verdiverdi, i stedet for å investere det samme beløpet hver måned, velger du et "vekstmål" for investeringen din og legger inn hvor mye penger som kreves for å nå målet.

Hvordan verdien gjennomsnittlig fungerer

For eksempel, la oss si at du har bestemt deg for å bytte S & P 500-indeksfondet fra en dollar-kostnad i gjennomsnitt til en verdi-gjennomsnittlig tilnærming. Du eier for tiden $ 1.000 i aksjer i dette fondet, og du vil at beholdningen øker med $ 100 per måned.

Ved utgangen av den første måneden sjekker du meglerklæringen og ser at verdien av fondet har gått litt opp, så aksjene dine er nå verdt $ 1.010. Fordi målet ditt er å slå $ 1.100 denne måneden, vil du kjøpe $ 90 verdt flere aksjer i fondet. Neste måned går målet ditt opp igjen med $ 100 til totalt $ 1200 - men fondet har hatt en dårlig måned, så verdien av dine eksisterende aksjer har falt til $ 1.080. For å slå ditt hundre dollar vekstmål denne måneden, vil du kjøpe $ 120 verdt nye aksjer.

Verdien midlere fordeler og ulemper

Den største fordelen ved verdiverdi er at du automatisk ender med å kjøpe mange aksjer når beholdningsvalget ditt er lavt, og du kjøper færre (eller til og med null) aksjer når det er høyt. Noen investorer som bruker denne tilnærmingen, vil til og med selge aksjer når de overskrider deres månedlige vekstmål. For eksempel, hvis aksjene i S & P 500 indeksfondet økte med $ 150 en måned, kan du selge $ 50 verdt av aksjer for å holde seg på målet.

På den annen side kan en verdi-gjennomsnittlig tilnærming føre til at du har mye penger på sidelinjen. Hvis du holder på med kontanter fordi aksjene dine allerede har truffet sitt vekstmål, og du ikke trenger å kjøpe mer, så savner pengene seg på avkastningen det kunne tjene hvis du hadde investert det. Hvis du finner ut at dette skjer for deg, bør du vurdere å justere vekstmålene dine oppover eller finne en annen måte å investere pengene på.

Den andre store bekymringen med verdiverdi er at hvis investeringene går langt ned i verdi, kan du kanskje ikke investere nok til å treffe vekstmålet ditt for måneden. I så fall må du ikke gå over bord og kaste så mye penger i dine investeringer som du ikke har råd til å betale regningene dine. I stedet kjøpe så mye som du komfortabelt har råd til og skriv av målene dine for måneden. Gjennomsnittlig verdi krever også mer av en tidsforpliktelse enn gjennomsnittet av dollar-kostnadene, da du må finne ut hvordan delene dine utfører for å beregne investeringen din for måneden.

Skal du bruke verdiverdi?

Verdiverdi er best for investorer som ikke har mye penger tilgjengelig for investering i dag. Hvis du har en

engangsbeløp

å investere, din beste innsats er å sette den inn i markedet med en gang, slik at pengene kan begynne å samle seg. Men hvis lønnsslipp er din eneste kilde til å investere midler, er det en god måte å maksimere resultatene dine ved å distribuere litt av det i en verdiverdi-strategi.