Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Henry Schein vil spinne ut sitt dyresyktsegment

Anonim

I dette segmentet fra MarketFoolery-podcasten blir verten Chris Hill igjen sammen med Million Dollar Portfolio's Jason Moser og Stock Advisor Canada's Taylor Muckerman som de vurderer et restruktureringsflyt av Henry Schein

(NASDAQ: HSIC)

, verdens største dentalutstyr og rekvisita distributør.

Det kommer ut av dyrehelse programvarevirksomheten med en spinoff / salgsmanøvre som vil konkludere med kjøperen Vets First Choice, nå et privat selskap, som handler på det offentlige markedet som Vets First Corp. Da graver de seg i selskapets historie, gi oversikt over segmentet, og diskutere hvem som vinner med denne avtalen.

Et fullt utskrift følger videoen.

Denne videoen ble registrert 23. april 2018.

Chris Hill: Interessant beveger seg innom, generelt, helse- og velferdsforetakene. Henry Schein spinner av sin dyrehelsevirksomhet, og det kommer til å slå seg sammen med Vets First Choice, som er en leverandør av tjenester til veterinærpraksis. Og den nye kombinasjonen skal være et uavhengig børsnotert selskap som heter Vets First Corp. Jason, jeg tenkte på deg umiddelbart da jeg så denne historien.

Jason Moser: [ler] Fordi huset mitt er overkjørt med dyr?

Hill: Jeg skal ikke si det.

Moser: Det er.

Hill: Men vi har snakket før om denne bransjen, kjæledyrsbransjen, og jeg vet at det er en som du ser i økende grad. Og det virker som en slags vinn-vinn her. Det ser ut til at dette er et godt trekk for Henry Schein, som egentlig er i tannlege -

Moser: Det er tannutstyr, ja.

Hill: Tannlegeutstyr. Så, de fokuserer sin virksomhet, komme tilbake til sin kjernekompetanse. Men det virker også som om denne nye kombinert enheten kunne gjøre det bra alene.

Moser: Jeg tror det kunne. Selskapets dyr og hestemarked er en så attraktiv mulighet for så mange grunner. Vi snakker om det hele tiden. Folk vil gjøre noe for sine kjæledyr. Jeg mener, jeg kan snakke med det fra erfaring. Det er en virksomhet som ikke er fulle av en mengde red tape og forsikring, vanligvis en kontantervirksomhet. Og dynamikken, pet-eierskapsstatistikken, forteller oss bare at flere og flere mennesker får kjæledyr etter hvert som tiden går.

Så, for meg, tror jeg du har gjort en god observasjon. Jeg tror nok fra Scheins perspektiv at det gir dem muligheten til å tjene penger på det som har vært en ganske god bedrift til dette punktet til en god pris, men kanskje nå er det litt ut av styrehuset deres når man ser på andre selskaper der ute som Vets First Choice og Idexx Laboratories og andre som vi har snakket om. For å gi en liten kontekst på dyrenes helseenhet, tok de inn om lag $ 3, 5 milliarder i salg i 2017 for Henry Schein, så det er en meningsfull virksomhet.

For meg er historien bak alt dette nesten like attraktiv som det faktiske offentlige selskapet som kommer til å komme fra dette, fordi Vets First Choice ble grunnlagt i 2010 av Ben Shaw. Ben Shaw er sønn av David Shaw. Nå, hvem er David Shaw, spør du? Vel, Chris, jeg skal fortelle deg. David Shaw er fyren som skjedde å være grunnleggeren av Idexx Laboratories. Så det er en fin historie her bare i forbindelse med folk bak denne avtalen og deres historie i dette markedet.

Det betyr at de kommer til å ha en ganske dårlig konkurranse der i form av Idexx Laboratories. Mars, som åpenbart, eier selvsagt en stor tilstedeværelse i rommet nå. MWI Veterinary Supply, som ble anskaffet noen år tilbake, og jeg glemmer navnet på den private enheten som kjøpte den ut, men MWI var en distributør som jeg likte mye. De skal alle konkurrere på samme spillerom nå. Jeg tror dette åpner opp en mulighet, selv om det er en meget attraktiv markedsmulighet, hvis det viser seg å være en veldrevet virksomhet, og det er indikatorer som forteller oss at det kan være, gitt erfaringen med lederskap.

Hill: For et sekund der, trodde jeg at du skulle til det var et forhold til Charles Shaw, som er vinen til Trader Joe's. To Buck Chuck.

Moser: Ah. Vel, du snakker litt utover mitt kompetansegrense her, Chris. Jeg er en øl fyr, husk.