Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Har en besparelsesobligasjon som modnes? Her er hva du skal gjøre med det

Anonim

Kanskje dine besteforeldre ga deg et besparelseslån på en spesiell anledning, eller du har kanskje arvet en fra en eldre slektning. Så lenge obligasjonsperioden er fortsatt rent, vil det fortsette å påløpe det, men når obligasjonen forfaller, bør du fortsette og innløse det.

Finn forfallstidspunktet

For å se om obligasjonen din har modnet, start med å se serienavnet øverst til høyre på obligasjonen. Hvis det er en serie E eller serie H-obligasjon, blir den modnet, da alle disse obligasjonene ikke lenger er utstedt og alle eksisterende har allerede truffet sin forfallstid. Hvis det er en serie EE eller serie jeg binder, så modnes den 30 år etter utstedelsesdatoen. Du kan finne utstedelsesdatoen rett under serienavnet, i øvre høyre hjørne av obligasjonen. Serie HH obligasjoner modnes 20 år etter utstedelsesdatoen. Hvis serienavnet er noe annet, så er det sannsynligvis fra en utdatert serie og har modnet - du kan slå opp serienavnet på

Treasury Direct

nettside for å bekrefte.

Kasser den inn

Når du har bekreftet at besparelsesobligasjonene dine faktisk har modnet, bør du betale dem inn. Det er to måter å innløse et papirbesparelsesobligasjon på: Innkjøp det hos en lokal finansinstitusjon, eller send den til Treasury Department. Løsning av obligasjonene på en lokal bank er vanligvis det enklere alternativet; ring først for å bekrefte at de faktisk håndterer spareobligasjoner, og spør hva identifikasjon eller andre dokumenter du trenger å ta med deg.

Det er vanligvis lettere å innløse obligasjoner ved en bank der du er en eksisterende kunde. Hvis du har hatt en konto hos dem i minst seks måneder, er det bare å ta med din ID og båndet, alt du trenger å gjøre. Hvis innløsningen av obligasjonene i en lokal bank ikke er et alternativ, kan du få statskassen til å gjøre det for deg. Du må få din lokale bankfører att bekrefte signaturen din på baksiden av obligasjonen, for å bevise at du virkelig er deg. Deretter sender du obligasjonene, ditt personnummer, og en avbestillet sjekk til Treasury Retail Securities Site, postboks 214, Minneapolis, MN 55480-0214. De vil direkte deponere innløsningsbeløpet i bankkontonummeret som er oppført på den kansellerte sjekken.

Potensielle hindringer

For å innløse et obligasjonslån må du være oppført som eier eller medeier av det obligasjonen. Hvis du arver en sparing, og du ikke er notert på obligasjonen som eier, betraktes det som en del av kjøperens eiendom. Du kan innløse det ved å fylle ut

FS-form 5336

, få signaturen din på obligasjonen sertifisert av en bankoffisient, og sende skjemaet, obligasjonene og nødvendig medfølgende papirarbeid til Treasury Retail Securities Site som beskrevet i forrige avsnitt.

Hva å gjøre med pengene

En grunn til at noen forsinker innløsningen av modne spareobligasjoner er at den akkumulerte renten generelt blir skattepliktig. En av de beste bruksområdene for utbyttet fra en sparingskurs er for utdanningskostnader, fordi det er en skattepause på sparingskursrente for obligasjonsopphold som brukes til å betale for kvalifiserende høyere utdanningskostnader. Hvis du kvalifiserer, må du ikke betale skatt på renter.

Hvis du ikke har noen kvalifiserte høyere utdanningskostnader for å finansiere, bør du vurdere å sette pengene på din pensjonskonto. Du må fortsatt betale renter på obligasjonene, men fradraget du kan få fra å bidra til en skattemessig utsatt pensjonskonto som en IRA, vil bidra til å oppveie de skatter du betaler på obligasjonsinnløsningen. Selvfølgelig kan du allerede vite hva du vil bruke pengene på - i så fall, gå til det!