Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Hasbro er bevise det er livet utover leker R Us

Anonim

Hasbro

(NASDAQ: HAS)

Aksjene steg kraftig etter at selskapet hadde rapportert inntekt i forrige måned, noe som tyder på at dødsfallet av Toys R Us kanskje ikke hadde vært dømt til dommen.

Leketøymakeren hadde en omsetning på 904 millioner dollar, som slo Wall Streets estimater på 844 millioner dollar, mens resultatet på 63 millioner dollar, eller 0, 48 dollar per aksje, var komfortabelt foran analytikernes forventninger på bare 0, 29 dollar per aksje.

Mens det fremgår at Hasbro finner en måte å selge leker og tjene penger utenfor "verdens største leketøybutikk", kan det også bety at Wall Street var mye dysterere enn det var berettiget. Inntektene var fortsatt nede 7% året etter, mens resultat per aksje var nesten 10% lavere. Leker R Us støtter fortsatt en skygge; det er bare ikke så lenge som en gang trodde.

Lekeboksen krymper

Til tross for den globale oppstarten av den nådefinerte leketøybutikkens tagline, ble dens statur på verdensscenen kraftig redusert på slutten, spesielt i USA, hvor den trakk langt bak markedslederne Walmart

(NYSE: WMT)

og Amazon.com

(NASDAQ: AMZN)

, som sammen står for nesten halvparten av alt leketøysalg.

Leketøy R Us 14% markedsandel ga fortsatt $ 1, 7 milliarder i omsetning, noe som ikke var et lite beløp i forhold til uttaket, og utgjorde nesten 10% av Hasbros salg (og også av rival Mattel 's).

Likevel er det mange forhandlere som bruker konkurs og likvidasjon av Toys R Us for å øke sin egen tilstedeværelse i leketøymarkedet. Walmart utvider hylleplass for leker i år; Amazon skriver ut en leketøyskatalog; Party City planlegger å åpne opp dusinvis av popup-butikker for ferien; og KB Toys og FAO Schwarz kartlegger sine respektive oppstandelser.

Tenk slutten av Leker R Vi mente leketøyere ville se deres vekstutsikter gå opp i røyk i mange år, var sannsynligvis ikke realistisk. Hasbros resultatrapport for andre kvartal viser at den fortsatt er full av liv.

Massevis av måter å vokse på

Hasbro selv har sagt så mye hele tiden. Det opprinnelig sa at første halvdel av 2018 ville se litt tynn ut, men den bakre halvdelen, spesielt det aller viktigste fjerde kvartalet, ville være betydelig bedre. Og det var først og fremst på grunn av at alle gikk inn for å fylle vakuumet.

Som Hasbros administrerende direktør Brian Goldner sa på den siste inntekterkonferansen med analytikere: "Vi forventer ikke å gjenvinne alle tapte inntekter i 2018, men innen 2019 burde vi ha flyttet bortom Toys R Us."

Likevel må investorer holde øye med Hasbros svekkingsportefølje. Det kan sikkert legges noen skyld på føttene til Toys R Us-overgangen. Men i tillegg har Hasbros kjernevirksomhetsmerker som Transformers, Magic: The Gathering, Monopoly og Nerf så omsetningen falle med 8% i kvartalet, mens partnerens merkevarer - inkludert alle Marvel og Disney- tegnene - gikk 10% fra siste år. Det beste resultatet det kunne vise var at spillporteføljen klatret gradvis, da Dungeons & Dragons ser fornyet liv.

Vent på et salg

Det er ganske mye Hasbro i en mikrokosmos: alt for det meste ned, men den grønneste skysten er fortsatt synlig.

Likevel, på over $ 100 per aksje, er Hasbros aksje ikke billig: Den handler med 15 ganger etterfølgende inntjening og 19 ganger neste års estimater, mens man går for høye multipler av salgs- og bokført verdi.

Investorer kan være sikker på at Hasbro ikke vil smuldre og dø sammen med Toys R Us, og at det kan fortsette å gjøre det veldig bra for seg selv. Men å kjøpe aksjer på disse nivåene er kanskje ikke det beste spillet å gjøre.