Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Har Geron Corporation's lager blitt de-risikert?

Anonim

Geron Corporation

(NASDAQ: GERN)

, en oppstartskreft for blodkreft som samarbeider med Johnson & Johnson

(NYSE: JNJ)

for sin førsteklasses telomeraseinhibitor imetelstat, så aksjene hans oppnådde en hel del 28, 7% i fredags på omtrent 10 ganger gjennomsnittlig daglig volum. Biotekets septemberopsalgsmuligheter gikk også helt bonkers, noe som tyder på at markedet klart forventer Gerons lager for å ta fly innen de neste fire ukene av handel.

Hva sparket av dette uttalte rallyet? Gerons aksjer skutt opp som svar på en jobbpost fra J & Js bioteknevinge Janssen for et Europa, Midtøsten og Afrika strategisk prisansvarlig som spesifikt heter imetelstat seks ganger i beskrivelsen av stillingen. Selv om J & J senere la ned annonsen ved å si at jobbsendingen ikke har noe å gjøre med sin lisensavtale med Geron, ifølge en rapport fra Bloomberg, var investorene tilsynelatende ikke å kjøpe denne benektningen basert på aksjens sterke finish i fredags .

Skal investorer ta denne stillingen som et klart tegn på at Gerons lager er nå utsatt, eller er denne annonsen en nonevent, som J & J uttalte? La oss ta en titt for å finne ut.

Hva er kjent og ukjent

Skeptikerne var raske til å påpeke at en jobbpost er langt fra en positiv fortsettelsesbeslutning. Det er sikkert rettferdig. For hva det er verdt, nevner annonsen både Imbruvica og imetelstat. Derfor er J & Js oppfølgningserklæring om at stillingen er "konsistent" med selskapets blodkreftportefølje, sikkert trolig. I så fall er denne stillingen i hovedsak en nonevent.

Så igjen er innlegget ganske detaljert når det gjelder jobbets hovedansvar. Hvis vi for eksempel tar annonsen til pålydende, synes J & J allerede å ha planer om å lansere imetelstat som behandling for lavrisiko myelodysplastiske syndromer (MDS) og induksjon-ineligibel akutt myeloide leukemi (AML) i Europa langt tidligere enn noen andre spådd. Det scenariet ville være en stor gevinst for Gerons aksjonærer, og dermed rettferdiggjøre forrige fredags dobbeltsifrede rally.

Dessverre er det ingen måte å vite om J & J er rett og slett om formålet med denne stillingen eller om noen lar katten ut av posen. Det er imidlertid ganske rart at denne annonsen selv så dagens lys på dette viktige tidspunktet. Tross alt er J & J bare noen uker unna å kunngjøre fortsettelsesbeslutningen om imetelstat, og stoffets midtveisforsøksdata som understreker denne avgjørelsen, har sannsynligvis blitt overvåket nå. J & J måtte derfor i det minste mistenke at denne stillingen skulle vise seg å være en markedsflytende begivenhet for Gerons lager.

Likevel, den eneste solide takeawayen her synes å være at imetelstat forblir i J & Js planer med klokkeviklingen. Det betyr ikke at en positiv fortsettelsesbeslutning er en slam dunk, men sjansene ser ut til å klatre.

Har Gerons lager blitt utsatt for risiko?

Det stumme svaret på dette spørsmålet er nei. Geron er fortsatt et høyrisikospekulativt bioteknikkspill, og investorene bør absolutt ikke skryte av dette faktum basert på en enkel jobbpostering. Når det er sagt, bør kortselgere også trolig tenke to ganger før de tar stilling på dette stadiet. Tross alt, kan Gerons aksje doble eller tredoble i verdi de neste ukene hvis denne nysgjerrige jobben viser seg å være en harbinger av ting som kommer.