Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

En guide til investering i forstyrrende teknologi

Anonim

Du kan bli rik fra å investere i forstyrrende teknologi. Men hvis det var lett, så ville alle seesendringen komme og justere tilsvarende og drepe den forstyrrende nye ideen før det ble en trussel.

Så, hvordan kan du fortelle de beste fremtidige innovasjonene og ustoppelige trender, bortsett fra også-ransene og gadfly-fads? Jeg viser deg tauene, og snart vil du også investere i Amazon.coms neste komme

(NASDAQ: AMZN)

, Netflix

(NASDAQ: NFLX)

, eller Apple

(NASDAQ: AAPL)

lenge før de blir spillskiftende giganter.

Trinn 1: Finn et marked med stort behov for ny tenkning

For Amazon, som startet med en aldrende, staid detaljhandel sektor. Big-box butikker og store kjøpesentre var cluttering opp det amerikanske shopping landskapet tidlig på 1990-tallet, akkurat som internett begynte å vise sine spill-skiftende muskler. Det må sikkert være en måte å redusere kapitalkostnadene ved å drive en detaljhandel - kanskje ved å tappe inn i det nye globale nettverksgruppen?

Netflix startet med en latterlig sen gebyr på en videobutikk utleie, kombinert med medgrunnlegger og CEO Reed Hasting ønske om å bli "Amazon.com av noe." Her var et oppblåst, ineffektivt forbrukermarked som kunne bruke en radikal makeover.

Apple kom tilbake fra randen av økonomisk katastrofe da Steve Jobs gjorde sin triumferende retur til selskapet han bygde. Vei tilbake i 1997 ønsket Jobs å gjenoppbygge Apple rundt ideen om å lage "noen virkelig gode produkter", og han hadde allerede identifisert flere "gigantiske hull" i markedet som trengte fylling. iPods og iTunes ble lansert innen fire år. I 2007 ble iPhones Apples virkelige langsiktige cash cow. Mobil databehandlingsmarkedet hadde utviklet seg i feil retning fra dag ett, og Steve Jobs hadde bedre ideer.

Trinn 2: Spor ned selskaper som adresserer denne teknologikløften

Den neste Netflix kan bruke en sentralisert, lavpris teknologiplattform til en annen næringsliv, og skape et forstyrrende imperium i prosessen. Den neste Apple kunne ha ferske enheter i tankene for noe annet vi gjør hver dag, som barbering eller pusting. Eller neste Amazon kan bryte opp et distribusjons- og bestillingssystem på neste nivå for - vel hvem vet?

Kanskje du gjør det.

Disse selskapene kan være små oppstart renner ut av en garasje, som ennå ikke er klar for det offentlige markedet. Eller kanskje det er et eldre selskap, graving inn i nye markedsmuligheter for å holde seg relevant. Hvis du kan kjøpe aksjer av det, er du klar for det tredje trinnet. Hvis ikke, sett den forstyrrende virksomheten i lommen og fortsett å lete etter oppdagelsesreisende i disse ukjente farvannene.

Husk at dagens giganter var små og lett oversett på en gang. Noen av våre nåværende små-cap-tickers vil ta lignende veier til gigantiske markedskapsler og aksjonærer tilbake. Ikke skriv av noen ticker bare fordi selskapet er for lite og ukjent:

Selskap

Market Cap i juli 2002

Market Cap i dag

Endring

eple

$ 6, 7 milliarder

799 milliarder dollar

11 800%

Amazon

5, 8 milliarder dollar

$ 461 milliarder

7900%

Netflix

386 millioner dollar

67, 9 milliarder dollar

17 500%

Trinn 3: Bekreft at det er en ekte forretningsmodell i spill

Ideer er et dime et dusin. Den reelle verdien ligger i å bygge en brukbar forretningsmodell rundt din revolusjonerende teknologi.

Det er her du bør grave i kvartalsvise inntjeningsutgivelser, ledelsens konferansesamtaler og SEC-arkiver av alle slag. Er den forstyrrende ideen klar for topptid, og produserer et driftsresultat akkurat nå? Flott, men du har kanskje savnet en betydelig del av skyrocketing avkastningen allerede. Er selskapet lite kontanter og brenner mer av det for å gi sin store idé en skikkelig lansering? Bedre har en plan om å skaffe mer penger etter behov uten å drukne i høyrente gjeld eller røffe tidlige aksjonærer via utvannende batcher av aksjesalg.

Husk, Netflix brenner penger akkurat nå for å skape et førsteklasses bibliotek med originale forestillinger med varig verdi. Amazon gjorde det samme på 1990-tallet, på vei til å skape e-handelskolossen du ser i dag. Selv Apple rapporterte negative kontantstrømmer for lange strekker i 1990-tallet, og igjen i begynnelsen av 2000-tallet da den transformative iPod / iTunes-lanseringen tok form.

Tilbring penger nå, høste belønningene senere. Bare sørg for at selskapet faktisk har råd til det planlagte nivået av tunge utgifter uten å forårsake uopprettelig skade på balansen.

Noen investorer kan foretrekke lavere risikonivåer, avskrive noen ticker med negativ inntjening og / eller kontantstrømmer. Det er greit, men du kan ikke nå ekstrem langsiktig avkastning uten å godta noen finansiell risiko. Dette er en dommekall. Hvis du har lest så langt, antar jeg at du har det bra med litt (godt undersøkt, fast forstått) risiko.

Trinn 4: Invester, så hold nære watch som forstyrrelse rammer din valgte sektor

Å holde øye med det forstyrrede markedet er svært viktig. Visst, du kan plassere innsatsene dine på den fremtidsrettet mesteren av ny teknologi og opp ned-ned operasjonsprosedyrer, og så la revolusjonen stå alene i år eller tiår. Men det er gambling, ikke å investere. Tanken her er å finne en sterk ny utfordrer i et etablert felt, og deretter ta en aktiv interesse for markedsrommet.

Ting kan gå galt underveis, og du bør alltid være klar til å treffe passende tiltak når det skjer.

Noen ganger betyr det å selge ut og aldri gå tilbake. Husk når BlackBerry

(NYSE: BB)

var så varmt, dets ledelse trakk seg opp av oppstarten av Apples iPhones fordi sterk datasikkerhet og høykvalitets fysiske tastaturer sikkert ville vinne dagen? Konsernsjef Jim Balsillie takket offentlig Apple for å gi mer oppmerksomhet til smarttelefonmarkedet, men så ikke Cupertino som en trussel før det var for sent. BlackBerrys egne forstyrrelser av mobilkommunikasjon ble stoppet i sporene av gjør-det-alle Apple- og Android-smarttelefoner, brukervennlige appbutikker og kraftig markedsføring.

Andre ganger kan en fikserbar snubling åpne et attraktivt kjøpsvindu hvor du kan doble ned på de beste forstyrrende teknologiene. Da Netflix delte sin streaming-tjeneste bortsett fra de røde DVD-postene i 2011, ble Qwikster-kunngjøringen sett på som en empire-ending feil, og aksjekursene gikk raskt ned. Men Netflix administrerende direktør Reed Hastings var rask til å rulle tilbake Qwikster-splittet mens han klarte å separere DVD og streaming abonnementer. Da det ble åpenbart for informerte investorer at Hastings hadde korrigert sine feil, tredoblet jeg mine personlige Netflix-holdninger. Min eldre Netflix-investering har vokst 470% større mens 2011-kohorten steg 13 ganger høyere. Den blandede avkastningen er 820% - så langt. Selge ut ville vært en stor feil i dette tilfellet. Å sitte på hendene ville ikke vært mye bedre.

Så må du holde på tærne, klar til å komme seg ut eller dykke dypere ettersom markedsforholdene endres. Jo dypere du forstår det forstyrrede markedet, jo bedre er det du vil være å dra full nytte av de grunnleggende endringene.