Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Gjett hvor mange låntakere er misligholdt på sine studielån

Anonim

Selv om du tror boblen ville ha bristet nå, er studiekostnadene fortsatt på vei oppover, og som et resultat er studentgjelden helt høy. Blant 2016 kandidater som tok på studielån, er den gjennomsnittlige studielånsbelastningen mer enn 37 000 dollar, en økning på 6% fra året før. Alle fortalt, mer enn 44 millioner amerikanere bærer studentgjeld til kollektive melodi på 1, 4 milliarder dollar.

Problemet har blitt så ille, faktisk at mange kandidater griper til drastiske tiltak for å takle sin forkrøllende gjeld. Spesielt betaler de ikke det. En ny rapport fra progressive think tank Demos fant at nesten 40% av lånene til studielån er enten i mislighold eller mer enn 90 dager for sent på betalingen. Hva er enda mer urovekkende, men at de som har mindre enn $ 10 000 i lån, har nesten samme standardrate som de som skylder mer enn $ 100 000.

En stor grunn til at så mange kandidater går inn i problemer med studentgjeld, er at de låner fra private långivere, som er beryktede for å belaste høyere rente og tilbyr færre muligheter for tilbakebetaling. Mens føderale lån kommer med visse beskyttelser, som inntektsbaserte avdragsplaner og muligheten til å utsette utbetalinger under visse omstendigheter, har private lånegivere en tendens til å være langt mindre fleksibel.

Likevel føderale låntakere sliter med å holde følge med sine betalinger også. Fra og med 2015 svarte den føderale standardrenten rundt 11, 3%, med om lag 593 000 tidligere studenter på 5, 2 millioner som faller krenkende på sin utestående gjeld.

Hvis du er blant de mange nyutdannede som går ut av college med en haug av gjeld, bør du vite at mislighold på lånene dine kan få alvorlige konsekvenser - så du ville være bedre forberedt på å betale opp.

Farene ved mislighold på studentgjelden

Mange nyutdannede har ikke annet valg enn å hoppe over lånebetalinger fra tid til annen, eller til og med regelmessig, men det du kanskje ikke skjønner er at mislighold på din studentgjeld kan ha en alvorlig innvirkning på kredittpoengene dine. Kreditthistorien din, som snakker til dine regningsbetalingsvaner, er den viktigste faktoren for å etablere kredittpoengene dine, så hvis du hopper over betalinger eller er konsekvent sent på å gjøre dem, er poengsummen garantert å bli dinged. Og hvis du er en ny grad med begrenset kreditt historie til å begynne med, kan det stave langsiktig trøbbel, spesielt siden en student lån standard vil bli på posten din i syv år.

Å ha dårlig kreditt kan påvirke din evne til å leie en leilighet, sikre et automatisk lån, eller til og med få en jobb, så bort fra lånene dine, selv om du er ute av nødvendighet, er noe du bare ikke vil gjøre. Videre, hvis du ikke klarer å foreta studielånet ditt som planlagt, kan du ende opp med å bli saksøkt. Og hvis du ikke gjør godt på dine føderale lån, kan regjeringen komme etter disse utbetalingene ved å garnere lønnene eller holde tilbake din skattemessige tilbakebetalinger.

Nå, hvis du tror du kan unngå disse lånene ved å arkivere for konkurs, tenk igjen. At den såkalte "rene skifer" ikke gjelder studentgjeld, så du kan ikke komme ut av det på den måten.

På den annen side, hvis du har føderale lån, kan du være kvalifisert til å endre vilkårene for tilbakebetalingsplanen eller utsette utbetalingene dine under visse omstendigheter for å unngå en standard. Faktisk bruker et økende antall låntakere i dag føderale inntektsbaserte avdragsplaner. Fra slutten av 2013 var det ca 4, 6 millioner låntakere innmeldt i slike programmer.

Få et håndtak på den gjelden

Å være nåværende på studielånsutbetalingene er en av de beste tingene du kan gjøre for din kreditt, så hvis du er nyutdannet, må du se gjennom tilbakebetalingsplanen slik at du forstår nøyaktig hva som forventes av deg. Du kan sjekke ut denne omfattende sammendraget høflighet av min kollega, Matthew Frankel, som vil fortelle deg alt du trenger å vite, forutsatt at du lånte penger fra den føderale regjeringen og ikke en privat utlåner.

Selv om du ikke tok ut føderale lån, hvis du sliter med å foreta betalinger, bør du ikke nøle med å nå ut til din utlåner og be om at vilkårene dine gjenforhandles. Husk at långivere ikke vil at du skal ha standard på din gjeld, fordi når du gjør det, blir de ikke betalt. En sunn dose desperasjon kan kjøpe deg litt leeway.

Til slutt, hvis du klarer å håndtere dine betalinger, kan du vurdere å legge inn ekstra penger du kommer inn i lånene for å slå dem ut raskere. Jo tidligere du eliminerer studentgjelden din, jo mer fleksibilitet må du møte dine andre økonomiske forpliktelser og mål.