Populære Innlegg

Redaksjonens - 2019

Graham Holdings henger tøft til tross for utdannelse svakhet

Anonim

Graham Holdings

(NYSE: GHC)

er best kjent for sitt kaplan pedagogiske segment, men det betyr ikke at Kaplan er nødvendigvis den mest effektive delen av Grahams virksomhet. I det siste har utdanning vært beleiret, og Graham har måttet bruke annen virksomhet eksponering for å holde seg sterk.

Kommer i fredags fjerde kvartal finansrapport, var Graham Holdings investorer nysgjerrige på å se om selskapet kunne overvinne pedagogiske headwinds for å produsere vekst. Mini-konglomeratet gjorde akkurat det på styrken av bedrifter i andre områder, fra fjernsynssending til produksjon, helsevesen og sosiale medier.

La oss se nærmere på Graham Holdings for å se hvordan det gjorde, og hva som foregår for selskapet.

Graham Holdings går utover Kaplan

Totalt var Grahams fjerde kvartal tall blandet. Inntektene økte med 2%, til $ 629, 6 millioner, noe svakt tilbake fra det nedadgående presset selskapet har sett i siste kvartal. GAAPs nettoinntekt på 36, 9 millioner dollar var nede på 28% fra årets forrige nivå, men etter inntektsføring av ekstraordinære poster økte justert inntjening på $ 9, 68 per aksje med over $ 1 per aksje fra fjerde kvartal 2015.

Ser nærmere på tallene, fortsatte Graham å se en rekke ulike faktorer som presser økonomien i forskjellige retninger. På plussiden bidro en storskuddspensjon med økt fortjeneste, og eiendomssalg bidro også til kvartals bunnlinje. Likevel har utdanningskostnader og tap på utenlandsk valuta veid på selskapets inntjening.

Grahams Kaplan-segment viste vidt forskjellige resultater. På den ene siden var inntektene fra enheten nede med 7%, med kraftig nedgang i de høyere utdannings- og testforberedelsessegmentene, som overskygget flat ytelse fra den internasjonale virksomheten. Driftsresultatet for divisjonen var imidlertid 14% høyere enn i fjor siden, og den internasjonale utdanningsbransjen viste de største gevinsten, noe som bidro til å kompensere store dråper i driftsinntektene fra høyere utdanning og et driftsresultat i testforberedelseskategorien.

Men Grahams tv-kringkasting-enhet var der den virkelige styrken var. Inntektene der hoppet 14% for kvartalet, og driftsinntektene steg 27% fra år siden. Presidentvalget i 2016 hadde en klar støtterolle i disse tallene, da politisk annonsering økte kraftig. I tillegg steg omsetningsinntektene noe, noe som bidro til bedre samlede resultater.

Grahams fangst-alle andre virksomheter kategori bidro mest til inntekter, legge ut et 30% hopp. Høye driftskostnader førte til driftstap for enheten, men størrelsen på dette tapet var vesentlig mindre enn i fjerde kvartal 2015. De fleste av gevinsten i enheten kom fra Grahams produksjonsvirksomhet, selv om SocialCode-virksomheten også bidro salgs- og driftsinntekter.

Kan Graham Holdings fortsette å hente fart?

Kaplan vil fortsette å få mest mulig oppmerksomhet hos Graham Holdings, så det er hensiktsmessig å se hvordan enheten endrer seg. På høyere utdanningsnivå har studentopptak fortsatt skjedd mot bachelorgrader, bortsett fra mindre avanserte studietilbud, som assosierte grader. Likevel fortsetter innmeldingen å falle, med totale studenter ned 19%, til bare under 32 200, og nye innmeldinger ned 22% på Kaplan University.

Andre områder av utdanningsenheten ser også press. Hele 2016-resultatene for testforberedelsesvirksomheten inkluderte en nedgang på 3%, med unntak av de nye ferdighetsopplæringstilbudene, og investeringer i nye programmer har holdt driftsresultatet tilbake. I mellomtiden har Kaplan International sett nedmeldingen i engelskspråklige læringsprogrammer.

Graham Holdings-investorer syntes innholdet med rapporten, og aksjene klatret 1% i dagens vanlige handelssesjon etter fredag ​​morgenmeldingen. I det lange løp trenger Graham ikke bare å se at ikke-pedagogiske virksomheter fortsetter å produsere god vekst, men også finne ut hvordan man får Kaplan tilbake på toppen. Ellers vil Graham ikke kunne nå sitt fulle potensial fremover.